Blogg

Så här hittar du routerns IP-adress på Mac: två metoder förklarade

Internetteknik har utvecklats från uppringning till fiber, men det finns en sak som följer genom denna utveckling - routrar. Oavsett hur snabb internetanslutning du har, när saker inte fungerar är det allra första vi alla kontrollerar routerinställningarna. Om du har erfarenhet kanske du redan vet att routerns konfiguration nås via en IP-adress i webbläsaren. Men om du nyligen har upplevt ett nätverksproblem kan du först behöva hitta routerns IP-adress på din Mac.

Det är inte som att hitta en förlorad skatt, så oroa dig inte, vi har ryggen. Följ bara några enkla steg som nämns i det här inlägget för att hitta det du letar efter. Det mesta av processen förblir densamma för Wifi eller Ethernet.

Hur man hittar routerns IP-adress på Mac

# 1. Hitta routerns IP-adress på Mac från statusfältet

Den nyligen lanserade versionen av macOS har inkluderat en kortkommando för att få information om nätverket du är ansluten - direkt från statusfältet.

Allt du behöver göra är att hålla ned (⌥) alternativknappen och sedan klicka på Wifi-ikonen i statusfältet. Routerns IP-adress nämns förutom alternativet "Router" .

Om du använder en äldre version av Mac OS kan du få samma information från Systeminställningar. Gå söderut för att lära dig mer om det

# 2. Hitta routerns IP-adress på Mac från Systeminställningar

Steg 1. Klicka på Apple-logotypen längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Systeminställningar.

Steg 2. Klicka på Nätverk under Systeminställningar .

  • Om du använder Ethernet klickar du på alternativet Ethernet i vänster sidofält. Routerns IP-adress visas bredvid ”Router” på höger sida av fönstret
  • Om du använder WiFi klickar du på Wifi från vänster sidofält och klickar sedan på "Avancerat" längst ned till höger i fönstret

Steg 4. Allt du behöver göra nu är att klicka på TCP / IP-fliken på skärmen.

Din routerns IP-adress visas bredvid ”Router” -texten.

Det är allt. Nu när du har IP-adressen till din router kan du göra nödvändiga ändringar i konfigurationen.

Loggar ut…

Som varning måste du inte göra ändringar i routerns konfiguration om du inte är säker på vad du gör. Du kan få en död internetanslutning och kan behöva teknisk hjälp från tjänsteleverantören. Du kan också behöva ha användarnamn och lösenord för din routerkonsol för att göra ändringar.

Router-IP används vanligtvis för vidarebefordran av portar eller för att tillämpa begränsningar för det befintliga nätverket. Hur som helst, oavsett orsaken, följ guiden så får du det du letade efter.

Du kanske också vill utforska:

  • Bästa trådlösa routrar
  • Internet fungerar inte på grund av självtilldelad IP-adress på Mac: Så här åtgärdar du problemet
  • Hur man pingar IP-adress på Mac: Förklarade tre metoder
  • Så här fixar du IP-adresskonfliktproblem på WiFi på iPhone och Mac

Saknar detta inlägg något? Låt oss veta i kommentarerna.