Blogg

Så här ändrar du standardkalendern på iPhone och iPad

Som standard sparas vilken händelse du skapar i Kalender-appen i en standardkalender. I de flesta fall är detta arbete.

Men om du har ett halvt dussin kalendrar och vill ändra standardkalendern till något annat än Work kan du göra det. Genom att ändra standardkalendern, oavsett vilken händelse du skapar i Kalender-appen - om den inte anges - kommer den att visas i standardkalendern.

Så här byter du kalender på iPhone och iPad

Steg 1. Gå till Inställningar → Tryck på Kalender.

 

Steg 2. Tryck på Standardkalender.

Steg 3. Välj önskad kalender .

Det handlar faktiskt om det, men här är något du bör komma ihåg när du ändrar standardkalendrar.

När du ändrar standardkalendern förblir händelserna som du tidigare skapade med den gamla standardkalendern. Du kanske vill överföra dem till den nyligen utnämnda standardkalendern om händelserna behöver visas i den kalender som du använder ofta.

När du lägger till inbjudningar läggs de till i standardkalendern såvida du inte justerar kalenderfältet medan du lägger till inbjudan i din kalender.

Det är i allmänhet en bra idé att ha en minimal lista med kalendrar för att undvika förvirring. iOS har som standard tre eller fyra kalendrar åt gången så det är enkelt att hålla koll på dina saker.

De flesta använder Work som standardkalender, så iOS anger det som grundläggande standard. Men om familjen har mer frekventa händelser, kommer det att vara lätt att markera kalendern som standard.

Naturligtvis finns det fler kalendrar för iPhone än bara lager. Testa dem också.

Det var allt tills vidare!