Blogg

Bästa iPhone- och iPad-appar för studenter 2021

Studenter vid universitet måste arbeta med många akademiska projekt under terminen. När du arbetar med flera ämnen kan det gå sönder. Tack och lov har Apple lagt till många extraordinära funktioner till sin tredje generationens iPad Pro. Och för att förbättra Apple-surfplattans funktioner finns det några iPhone- och iPad-appar för studenter. Vi har sammanställt en lista över iPhone- och iPad-appar som studenter kan använda i sina studier. Eftersom studenter kontinuerligt är anslutna till smartphones och surfplattor, kommer apparna till nytta för att avsluta sina college-projekt på punkten. Vi har valt några viktiga appar efter att ha testat dussintals appar från App Store.

1. Google Drive

Nu vet jag att iPads har begränsade lagringsalternativ, och de med mer lagringsutrymme är ganska dyra. Så, ett alternativ till det är att ha en moln-enhet för att lagra alla dina anteckningar och klasspresentationer.

Jag vet att iCloud redan är förinstallerat på alla våra Apple-enheter, men det erbjuder bara 5 GB gratis lagringsutrymme medan google erbjuder 15 GB. Vilket är betydligt mer. Även om du har två Gmail-ID har du en extra fördel med 15 GB extra lagringsutrymme. Så du kan få ut det mesta av den här gratisappen

Pris: Gratis (1 TB - 9,99 USD)

Ladda ner

2. Duolingo

Har du ett främmande språk i din kurs, eller är du bara benägen att lära dig nya språk? Duolingo är ditt svar under båda omständigheterna.

Denna app erbjuder över 30 språk som du kan välja mellan och lära dig dem gratis. Appen är väldigt rolig, enkel och effektiv för att lära sig ett nytt språk, och dess spelliknande lärande kommer att hålla dig motiverad och intresserad.

Pris: Gratis (Duolingo Plus - 9,99 USD)

Ladda ner

3. Headspace: Meditation & Sleep

Det är mycket viktigt att jonglera mellan flera kurser och motsvarande uppgifter samtidigt som man håller ett sunt sinne. Stress är den största produktivitetsdödaren och kan så småningom påverka dina betyg.

Headspace är en av de bästa apparna där ute som hjälper dig att lugna ner dina nerver och håller dig stressfri.

Pris: Gratis (köp i appen)

Ladda ner

4. Adobe Scan: Dokumentscanner

Att ha en skannerapp är ett måste i dessa dagar, och om du är student är det av yttersta nödvändighet eftersom du skulle behöva skanna dina pappersutdelningar. Utdelningar kan ibland vara för mycket att hantera, och vi kanske till och med glömmer att bära dem.

Att ha en skannad kopia av din handout kommer säkert att vara väldigt praktisk. Du kan spara den som en pdf och exportera den till din notabilitetsapp och skriva över den.

Pris: Gratis (PDF-paket - 9,99 USD)

Ladda ner

5. Fotomått

För de studenter som har matematik i sina kurser hälsar jag er uppriktigt. Och om du inte är medveten om Photomath måste du definitivt leva under en sten av Everest-storlek.

I Photomath är allt du behöver göra att klicka på en bild av ditt problem så kommer appen att lösa det åt dig. Det löser inte bara problemet utan det ger också steg till lösningen så att du kan lära dig av den. Men se till att du bara använder appen när du inte kan lösa ett problem, gör det inte till en vana.

Pris: Gratis (månadsvis - $ 2,99)

Ladda ner

6. Quizlet

Varje elev måste ha den här appen. Egentligen är alla appar i den här listan mycket viktiga, men den här hjälper dig att lära dig och revidera. Denna app låter dig skapa flashcards för att öva och lära dig dina kurser, eller så kan du också ladda ner och välja flashcards som redan gjorts av andra studenter.

Byt flashkort med dina vänner för gruppstudier och lärande. Förbättra ditt minne genom att spela minnesspel i appen för att hjälpa dig att komma ihåg bättre. Använd talalternativet som kan uttala upp till 18 språk korrekt. Så du kan lyssna på dina flashcards när du är på språng.

Pris: Gratis (Quizlet Plus - 19,99 USD)

Ladda ner

7. Skog - Håll fokus

Har du någonsin börjat tanklöst bläddra igenom din telefon medan du studerade? Om ja, vilket jag tror de flesta skulle svara, är Forest den bästa appen för dig. Denna app motiverar dig att inte använda din telefon under en viss tidsperiod.

Ställ bara in timern och håll din mobil åt sidan. Om du lyckas kommer appen att växa ett träd i din virtuella skog, men om du lämnar appen innan timern slutar växer ditt träd inte. Det är ett mycket intressant sätt att hålla sig borta från din telefon.

Pris: $ 1,99

Ladda ner

8. Notabilitet

Jag har varit en miljöentusiast sedan alltid och jag älskar att byta till digitalt format när det är möjligt. Så jag bytte till Notability för teständamål, och jag går aldrig tillbaka till normal penna och papper nu.

Notability erbjuder en mängd olika verktyg för att göra din anteckningsupplevelse värt vartenda öre den tar ut. Att byta till digital anteckning tar många fördelar som att du inte behöver bära flera anteckningsböcker, alla dina anteckningar synkroniseras med molnet, så du behöver inte oroa dig för att förlora dem och många fler.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

9. Grammatik

Studenter måste skriva ”n” antal papper under sina universitetspapper. Och att skriva dem i fel grammatik eller med stavfel kommer definitivt att hämma dina betyg. Grammarly är den perfekta appen för korrekt stavning och grammatiska fel.

Det är i grunden ett tangentbord för iPhones och iPads som kan korrigera dina grammatiska misstag och stavningskontroll av din skrivning. Det korrigerar inte bara grammatiken och stavningskontrollerna i din text utan ger dig också förslag på hur meningen kan vara på ett bättre sätt eller om en bättre synonym kan användas för ett specifikt ord.

Pris: Gratis (månadsplan - 29,99 USD)

Ladda ner

10. Klassstabell

Har du någonsin glömt att slutföra ett uppdrag till förfallodagen? Eller har du någonsin hoppat över en lektion för att du tappat tid? Jag vet att för att vara på universitetet måste vi alla komma ihåg en massa saker och förfallodatum och tidtabeller borde inte belasta våra tankar.

Denna app håller reda på alla dina uppdrag, förfallodatum och klasstider, du kan också mata in rumsnummer eller klassnummer. Så den här appen minskar en betydande börda för dig.

Pris: Gratis (uppgradera till Pro $ 0,99)

Ladda ner

Loggar ut…

Jag har alltid betonat och sagt att alla dessa appar kan hjälpa dig att uppnå dina mål men i slutändan kommer alltid att komma ner till dig. Du måste arbeta hårt och inte lita på 100% på dessa appar. De är bara där för att hjälpa dig att inte göra ditt arbete åt dig.

Du kanske gillar att läsa:

  • Bästa skrivappar för iPhone och iPad
  • Bästa ordboksprogram för iPhone och iPad