Blogg

6 funktioner jag vill se i mina framtida iPhones

Fantasi är källan till all konst och vetenskap. Det var mänsklig fantasi som tog oss så långt, från grottor till slott och stenar till smartphones. Medan vi lever i nuet tänker vi på framtiden. Vårt sinne målar vackra drömmar och sedan uppfyller vi dessa drömmar med varje verktyg - manuellt eller smart - till vårt förfogande.

När det gäller en smartphone leder vår fantasi oss att föreställa oss en värld som är mest bekväm för oss. Vårt behov av en smartphone baseras mestadels på de problem vi möter i vårt liv, och vi ser upp till den smarttelefonen som den slutliga lösningen. Det är dock inget fel att förvänta sig mirakel från smartphonetillverkare.

Apple har introducerat många revolutionerande funktioner i sin ledande produkt - iPhone. För tio år tillbaka, som visste att vårt ansikte skulle bli ett lösenord för att låsa upp telefonen. Vi hade knappast en aning om att våra fingeravtryck kan användas någon annanstans, utanför kriminaltekniska laboratorier.

Teknik har brutit många stereotyper. Med fantasifulla hjärnor och våra intellektuella förmågor har vi blivit omöjliga till möjliga. Under de senaste många åren har Apple gjort mycket forskning för att förbättra sin produktlinje och tjänster. Företaget har registrerat många patent på produkter som nu befinner sig i ett mycket begynnande skede. Baserat på allt detta kan vi föreställa oss eller gissa att Apples framtida iPhones kommer att ha vissa funktioner.

Men inte allt som nämns här är baserat på patent eller FoU som pågår i Apples lab. Vi gillar att leka med vår fantasi. Professionella och experter gör sina läxor och amatörer väntar på inspiration. Vi har gjort båda. Vi har gjort några läxor och vi har också väntat på inspiration. Men kom ihåg att läxor är repetitiva och därför kan det finnas några idéer som redan har registrerats någonstans i denna virtuella eller verkliga värld. Medan inspiration ger nya idéer; du kanske tycker att idéerna är konstiga, men de kan förverkligas inom en snar framtid.

Funktioner som jag förväntar mig att Apple ska inkludera i mina framtida iPhones

Här krävs en förklaring. Vi kanske inte följer vår redaktionella titel ord för ord; så om du hittar några av våra förväntningar relaterade till iPhone-tillbehör (tillverkade av Apple), bli inte förvånad eller chockad.

Två av våra förväntningar kan låta som att de är grundade i science fiction, men såg inte sci-fi för sig en resa till månen innan Mr. Armstrong satte sin fot på det runda föremålet 1969? Alla förväntningar kan inte härröra från vår kunskap om konkret mobil teknik. Vi borde lämna något åt ​​vår fantasi. När allt kommer omkring har banbrytande teknik grunden till det bördiga fantasins land. Låt oss börja med de hälsocentrerade funktionerna.

Blodtrycksövervakning i armband

Bildkredit: TechnologyReview.com

När Apple lämnade in patent för en bärbar blodtrycksmätare började experter tänka att Apple skulle kunna rulla den här enheten till sin kommande smartklocka. Om Apple kan packa denna manschett i sin framtida Apple Watch kan företaget också designa ett armband som kan mäta bärarens blodtryck.

Detta armband kan utrustas med Bluetooth-teknik så att bäraren kan spara avläsningarna direkt på sin anslutna iPhone.

Apple har redan avbrutit produktionen av många tillbehör till sina enheter. Eftersom företaget understryker vikten av hälsa, kan ett armband med blodtrycksövervakningsfunktionen vara ett betydande genombrott för Apple. Dessutom ökar antalet personer som lider av blodtryck; därför skulle Apples inträde i denna sektor vara vettigt.

Blodsockerövervakning

One Drop Chrome säljer redan sitt blodsockerövervakningssats i Apple Store. Detta fick mig att föreställa mig varför kan inte Apple installera en teknik som kan mäta blodglukos i sina framtida iPhones. Detta kan vara en långt hämtad fantasi eftersom det inte finns något patent från företaget som antyder bloggare att tänka i den här raden. Men som nämnts tidigare hade många anmärkningsvärda uppfinningar och upptäckter sina rötter i science fiction.

Apple kan börja arbeta i den här linjen och kan komma med en blodsockermätningsfunktion förmodligen efter fem eller tio år. För detta ändamål kan Apple inte bli av med blixtporten eftersom det ryktas att företaget planerar att tillverka iPhones utan blixtportar.

iPhones kompatibilitet med Apple Pencil

När Apple lanserade sin första iPhone 2007 frågade Steve Jobs retoriskt: "Vem vill ha en penna?" med ett underförstått svar ”Ingen.” Idag finns det dock ett behov av en penna. Med stora smartphones som gör framgångsrika strejker i vår livsstil har användare börjat uppskatta pennan. Exempel på detta är Samsungs smartphones i Note-serien. Eftersom Apple planerar att komma med stora iPhones kan företaget hålla dessa tabletter kompatibla med Apples Pencil.

Denna iPen gör att användare kan utforska den framtida enheten mer effektivt. När användaren vill använda iPen bör han / hon kunna inaktivera 3D Touch på iPhone, som med iPen, kanske användaren inte bestämmer 3D Touch-känsligheten.

Ultraportabel och vikbar design

Bildkredit: MacObserver.com

Även om jag har gillat att ta ett skott på den extremt stora iPhone med den enorma skärmen för både större än livet-spel och fantastisk medievisning, har min lilla ficka alltid tyckt att det är lite obekvämt att bära enheten. Även handflatan känns inte alltid hemma när du håller smarttelefonen.

För att inte tala om enstaka fumlande och de oönskade utsläpp som fortsätter att hemsöka mig om möjliga skador. Värre, det skyhöjande priset på iPhone-reparationsdelar ger knappast någon paus. Så, vad är vägen ut ur detta problem?

Sanningen att säga, rykten om den vikbara iPhone har pågått under ganska lång tid. Dessutom har flera andra smarttelefonleverantörer som Samsung, LG och Huawei alla enligt uppgift hoppat på vagnen för att producera vikbara enheter under de närmaste åren.

Men vänta, den vikbara designen som har dominerat min fantasi är något annorlunda än vad rykten brukar säger om framtida smartphones! Tja, jag vill att min iPhone ska ha en papperstun design som enkelt kan vikas dubbel eller trippel så att jag kan glida enheten i den till och med lilla fickan.

Med den otroligt lätta profilen kan jag hålla iPhone bekvämare och skulle inte oroa mig för oavsiktliga droppar. Den elastiska och stötdämpande designen ger bättre grepp och förhindrar även brott.

Jag vet att många av er kanske tänker på vilken typ av material som kan ge form till den här futuristiska iPhone. Jag kommer inte att dyka in i det och lämna det åt smarttelefonleverantörernas fantasi.

Trådlös laddning med lång räckvidd

Bildkredit: wccftech.com

Återigen har idén om den långväga trådlösa laddningen blåst varmt och kallt under lång tid. Faktum är att Apple sägs göra det klart för iPhone X men var tvungen att släppa det halvvägs på grund av tekniska problem.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte åtnjöt komforten med trådlös laddning. Den främsta anledningen till att jag känner mig lite närmare den trådlösa laddningstekniken är att jag hatar att vara omgiven av ledningar och inte gillar att se att mitt skrivbord är rörigt av kablar och adaptrar. Jag tycker dock att Qi trådlösa laddningssystem är ganska grönt. Det är minst sagt inte en effektiv laddningslösning.

Så, vad kan visa vägen framåt till den befintliga trådlösa laddningstekniken? Det är poängen!

Jag vill att den trådlösa laddningsmattan eller stativet ska ha Bluetooth och ansluta till iPhone trådlöst. Och när de har parats ihop bör laddningen börja.

I det ögonblick som din iPhone kommer in i Bluetooth-räckvidden (cirka 10 meter) får du en varning som ber dig börja ladda enheten. Klicka bara på "OK" -knappen och se magin hända! Släpp inte mer iPhone på laddningsmattan och vänta på att den ska smörjas!

Pojke, jag vet att det verkar vara lite långsökt i detta skede. Men det är värt att drömma till det bättre, eller hur? Till än du kan hantera med trådlösa laddare som finns på marknaden.

Röst-ID

Bildkredit: wccftech.com

Apples guldstandard “Face ID” är bra och jag har hittat det upp till märket. Jag skulle dock vara mer än glad att ha "Voice ID" också.

Undrar du hur Voice Unlock kan fungera eller hur det kan vara ett värdigt tillskott?

Tack vare Siri känner din iPhone redan igen din röst. Och därför skulle det inte vara en stor utmaning för iOS-enheten att kunna låsa upp sig genom att identifiera ägarens röst.

När jag pratar om det skulle vara värt eller inte, tror jag att många människor skulle tummen upp det. Föreställ dig den här situationen: du tar en tupplur i sängen. Plötsligt ber din make dig att låsa upp iPhone så att ditt lilla barn kan spela sitt favoritspel. Skulle det inte vara bekvämare att bara tala en hemlig kod för att låsa upp iPhone istället för att titta på skärmen? Jag skulle ha föredragit att ha den här funktionen.

Har du några jokertecken? Dela dem med oss!

Funktionerna som nämns ovan är bara toppen av isberget eftersom det kan finnas många fler heta tillägg. Har någon cool funktion i ditt sinne, som du gärna vill ta en titt på din iPhone. Skjut gärna ner det nedan i kommentarerna:

Om du har gillat att läsa den här artikeln kanske du också vill ta en titt på dessa berättelser:

  • iPhones är billigare än Android-telefoner: Här är varför
  • 7 saker Apple kan göra med sina enorma kontanter