Blogg

Så här lägger du till musik till Instagram-berättelser på iPhone

Instagram misslyckas aldrig med att engagera sina användare med roliga nya funktioner. Du kan till exempel lägga till musik i dina Instagram Stories för att dela din nuvarande favorit eller visa upp ditt humör. Appen har ett stort spårbibliotek, så att du kan söka efter den du vill ha och hitta de senaste trenderna. Vill du använda den här funktionen? Låt mig visa dig hur du lägger till musik till Instagram Stories på iPhone.

 • Så här lägger du musik till Instagram-berättelser på iPhone
 • Lägg till extern musik till Instagram-berättelser

Så här lägger du musik till Instagram-berättelser på iPhone

 1. Öppna Instagram- appen på din enhet.
 2. Peka på kameraikonen uppe till vänster hörn eller dra rätt att spela in en berättelse.
 3. När din berättelse har spelats in trycker du på klistermärkesikonen .
 4. Klicka nu på Musik för att se musikbiblioteket och enligt din tidigare sökta musik kommer avsnittet För dig i biblioteket att visa låtar och du kan söka på låtar relaterade till en viss genre från Bläddra eller du kan söka i den från sökrutan.
 5. När du väl har valt musiken kan den redigeras enligt ditt val. Om du vill behålla några specifika rader från låten. Samma sak kan göras genom att justera skjutreglaget till önskad del av låten. Till 15 sekunder kan du ändra klippets varaktighet. Det kan ändras genom att klicka på varaktighetsikonen.
 6. Du kan också ändra hur din låt visas i Story. Du kan välja att visa texter eller så kan du bara använda låtbannern, justera dess storlek och hålla den någonstans i hörnet. Om du valde att visa texterna. Du kan även ändra teckensnittsfärgen genom att trycka på Färgväljaren . Varje gång du trycker på den kommer en ny färg att blinka framför dig.
 7. Klicka nu på Klar .
 8. För att berättelsen ska se mer tilltalande ut kan du välja mellan de tillgängliga teman genom att trycka på ikonen Smiley . Och tryck på Klar .
 9. Om du vill lägga till text i berättelsen, tryck på Aa- ikonen, välj teckensnitt, lägg till text och tryck på Klar .
 10. Klicka på Din berättelse för att lägga till den i din profil som en berättelse.

Obs: Om du har spelat in en berättelsevideo spelas den låt du har valt enligt videon. Det ger dig inte möjlighet att spela låten i upp till 15 sekunder.

Lägg till extern musik till Instagram-berättelser

Förutom att lägga till musik till Insta-berättelser med musikfunktionen. Visste du att du kan dela Apple Music-låtar till IG-berättelser?

Om du inte hade någon aning om det, är du på rätt plats. Kolla in vårt detaljerade blogginlägg för att göra dina Insta-berättelser ännu mer fängslande.

Som vi alla vet har Spotify numera ansetts vara den vanligaste onlinestreamingsplattformen för musik. Så här lägger du till Spotify-musik i din Instagram-berättelse.

Du kanske har den här frågan i ditt huvud, "Finns alla låtar på Instagram Music?".

Det finns många låtar men det finns vissa låtar som du inte kan hitta i funktionen. Men jag kan försäkra dig att du kommer att kunna hitta låtar efter ditt humör.

Summering!

Under de första dagarna var Instagram Music inte tillgängligt i många regioner. Men snart utvecklade den sin närvaro över hela världen. Och nu är funktionen så känd att du förmodligen inte skulle hitta någon i appen som inte använder funktionen. Som jag redan sa ovan misslyckas appen aldrig att förvåna sina användare. IGTV och Insta Reels var två av dem. Och den enda anledningen till att Instagram inte förlorar sin användarbas är deras förmåga att lägga till intressanta uppdateringar.

Jag hoppas du har hjälpt dig. Om du fortfarande har några frågor angående den här funktionen. Släpp oss dina frågor i kommentarfältet nedan!

Vi kommer att hålla dig uppslukad av sådana meningsfulla insikter!

Fortsätt använda Instagram!

Andra innehåll som du kanske vill läsa:

 • Hur man tittar på Instagram-berättelser anonymt
 • 4K Stogram: Ett perfekt sätt att ladda ner Instagram-foton och berättelser
 • Hur kontrollerar jag vem som tittade på din Instagram-profil?
 • Så här fixar du om Instagram-aviseringar inte fungerar på iPhone