Blogg

Bästa Touch ID- och Face ID-appar för iPhone-appar 2021

Även om de flesta iOS-appar fungerar med Touch och Face ID, utnyttjar inte alla den fulla fördelen av den biometriska autentiseringen. Skulle det inte vara bättre om du kunde låsa alla dina favoritappar och till och med brandväggar några av dina personuppgifter med ansiktsigenkänning eller fingeravtrycksscanningsteknik?

Från vad jag kan säga skulle de flesta användare tummen upp för denna idé. När allt kommer omkring, vem skulle inte vilja skydda appar som hanterar skatt, banker, foton och lösenord?

Efter att ha gett många alternativ, har jag ställt upp några av de bästa apparna som använder Face ID och Touch ID. Så om du är ute efter applikationer som gör att du kan få ut det mesta av biometrisk autentisering, kommer de att vara värda att titta!

1. WhatsApp

WhatsApp - världens mest populära meddelandeprogram - har just uppdaterats för att låta användare låsa den på iPhone med Face / Touch ID. Om du vill tillhandahålla ett extra skydd för dina meddelanden eller den information du delar, skulle du verkligen uppskatta den här funktionen.

När vi pratar om några av de snygga funktionerna i den här appen kan du ställa in en cool status som automatiskt försvinner efter 24 timmar. Och med massor av GIF-bibliotek som erbjuds gör det att du kan uttrycka dina känslor på ett roligt sätt.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Apple Notes

Apple Notes fungerar ganska bra både med fingeravtrycksscanning och ansiktsigenkänningsteknik. Du kan utnyttja denna funktion för att låsa dina personliga anteckningar. Därför, om någon vill komma åt ditt känsliga dokument, måste de behöva verifiera.

Aktienapp-appen har för många godsaker i ärmen. Om du ännu inte upptäcker dem, följ den här omfattande guide med 20 tips och tricks.

3. Notabilitet

För mig är Notability överlägset den mest funktionsrika anteckningsappen för iPhone och iPad. Appen har ett brett utbud av funktioner som låter dig skriva ner dina tankar eller skissa din fantasi.

Och om du vill hålla dina projekt säkra kan du också låsa dem med Apples biometriska autentiseringsteknik för att förhindra obehörig åtkomst.

Förutom säkerhet låter Notability dig placera två separata sidor sida vid sida så att du enkelt kan ta en titt på de saker du måste inkludera i din checklista. Ännu bättre, du kan få ut det mesta av bläcket för att skriva elegant med Apple Pencil på din iPad.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

4. Dropbox

”Dropbox” är en välkänd molntjänst som stöder nästan alla plattformar. Det gör fildelning och hantering av en problemfri upplevelse.

Tack vare samarbetsfunktionen säkerställer denna app att du kan arbeta tillsammans med dina lagkamrater med största möjliga lätthet.

Du kan använda den inbyggda doc-skannern för att förvandla dina anteckningar, whiteboards och andra saker till PDF-filer. Gör några av dina filer tillgängliga offline så att ditt arbete aldrig slutar.

Utöver filhantering kan du också sätta en skärm på den här appen så att dina filer har den nödvändiga skyddet.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. 1Lösenord

“1Password” är utan tvekan den bästa lösenordshanteraren för iOS. Appen håller inte bara dina koder säkert utan låter dig också enkelt logga in på appar och webbplatser med AutoFill.

Du kan skapa många valv och hålla din information organiserad med hjälp av taggar och favoriter. Med iCloud-synkroniseringen synkroniserar den här lösenordshanteraren din information över enheterna. Dessutom kommer du att kunna låsa upp den med Apples säkra biometriska autentiseringsteknik.

Pris: Gratis provperiod (månadsprenumeration: $ 3,99)

Ladda ner

6. Evernote

Om du vill ha en allt-i-ett-app för både anteckningar och hantering av uppgifter, bör "Evernote" vara vägen att gå. Vad jag har funnit prisvärt i den här appen är möjligheten att fånga tankar i flera format som text, PDF-filer, videor och mer. Du kan göra uppgifter och få ditt arbete gjort i tid.

Använd de super praktiska verktygen för att kommentera foton och dela dina projekt med vänner för att arbeta med dem tillsammans. Och om du tror att dina anteckningar behöver lite sekretess, är låsfunktionen alltid där för dig.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Amazon

Allt du vill handla, Amazon borde vara precis ovanpå din radar. Denna shoppingapp har blivit ett av de första valen över plattformarna.

Med massor av rabatter och exklusiva erbjudanden betyder det att det är riktigt svårt att se bortom. Ännu bättre, du kan helst ställa in Amazon för att hindra någon från att snappa en titt på ditt konto och beställningarna.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. PayPal

”PayPal” behöver ingen introduktion här, eller hur? Appen gör det super enkelt att skicka och ta emot pengar. Drivs av säker krypteringsteknik skyddar den din konfidentiella information.

Dessutom säkerställer stödet för biometrisk autentisering och tvåfaktorautentisering att du har fullständig kontroll över dina data.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. Dashlane

En annan populär lösenordshanterare som fungerar sömlöst med Apples biometriska autentiseringstekniker! Det erbjuder en stark sköld för all din känsliga information och låter dig logga in på webbplatser och appar säkert och snabbt.

Appen håller ett öga på ditt konto och skyddar det också. Dessutom kan du använda den för att snabbt upptäcka svaga lösenord och ersätta dem enkelt.

Pris: Gratis provperiod (1 år - 59,99 USD)

Ladda ner

10. Dokument av Readdle

Om hantering av filer har varit en smärtsam övning för dig är Documents by Readdle det du ska använda för att ta kontroll över dem. En av de anmärkningsvärda funktionerna i den här effektiva filhanteringsappen är integrationen med många molntjänster som Dropbox, iCloud, Google Drive och mer.

Som ett resultat kan du sömlöst arbeta med filerna som sparats i molnet utan att behöva ladda ner dem. Det låter dig också läsa och kommentera dina PDF-filer.

Dessutom kommer du också att kunna lägga den under ingen postlista så att ingen kan stöta på dina data utan din nick.

Pris: Gratis

Ladda ner

Följande appar hade fullfjädrad support för Touch ID och Face ID ...

Många populära appar har ännu inte fullt stöd för Face / Touch ID. Jag önskar att de blev ombord förr än senare.

 • Facebook
 • Twitter
 • snapchat
 • Instagram
 • iOS Health app
 • Facebook Messenger
 • Google Drive
 • Genvägar app
 • Apple Mail app och Photos app
 • Appen Apple Messages
 • Google Photos-appen
 • Gmail
 • En anteckning

Vad är ditt val?

Vilka är dina favoritappar som fungerar perfekt med ansiktsigenkänning och fingeravtrycksscanningsteknik på iOS-enheter? Det skulle vara fantastiskt att veta namnen på dina val. Dessutom berättar vi om de appar som du vill få fullfjädrad support för biometrisk autentisering förr än senare.

Du vill också titta på följande inlägg:

 • iOS 13-funktioner Önskelista
 • Bästa filhanteringsapparna för iPhone och iPad
 • Kalenderappar för iPhone och iPad