Blogg

Hur man tvingar öppna alla filer i Mac OS X [Alla OS-versioner]

Du kanske har upplevt att när du försöker öppna vissa filtillägg på Mac ger det ett fel och låter dig inte öppna filen. Å andra sidan är du ganska säker på att filen du försöker öppna lätt ska stödjas av Mac-appen. I vilket fall som helst, om du vill tvinga fram en fil på Mac OS X, är det mycket möjligt.

Det enda villkoret är att välja rätt app för filen. Om du till exempel försöker öppna en textfil väljer du en textredigerare och inte en bildredigerare. Hur som helst, bildredigeraren öppnar filen när du tvingar den till, men resultatet blir inte som förväntat. I det fallet, om du tvingar öppna en fil i appen som inte är gjord för den, kommer du att se slumpmässiga tecken, vilket inte ger någon form av mening.

Nu när du har fått idén om hur saker fungerar kan vi gå vidare. Processen är ganska enkel och behöver få tangentbordstangenter att tryckas på. Redan då har vi försökt hålla det enklare.

Hur man tvingar Mac att öppna alla filer i OS X [Fungerar för alla OS X]

Steg 1. Håll filen till hands som du vill öppna, tillsammans med appen där du vill öppna.

Steg 2. Håll Command + Option intryckt medan du drar filen till appen.

Steg 3. Din fil ska vara öppen nu.

Som sagt tidigare fungerar det här tricket nästan hela tiden. Men i slutändan beror det på vilket filtillägg du öppnar och det också i vilken app.

Gillade detta tips? Dela det med dina vänner och hjälp dem att lära sig något nytt.