Blogg

Hur man spelar bildspel på iPhone eller iPad med musik i bakgrunden

Både iPhone och iPad har en kraftfull och ändå enkel bildspelfunktion som kan användas för att spendera lite tid på att titta igenom din fotosamling.

Du kan konfigurera den så att den bara visar specifika foton från albumet och du kan också lägga till lite musik som spelas i bakgrunden när bildspelet fortsätter.

I den här korta handledningen ser vi hur du kan ställa in, konfigurera och starta bildspel på iPhone och iPad med ackompanjemang av musik.

Så här aktiverar du bakgrundsmusik till bildspel på iPhone eller iPad

Obs: Om du bara vill samla ihop några av dina minnesvärda bilder och visa dem med din favoritmusik utan att behöva spara bildspelet, följ stegen nedan:

Steg 1. Öppna appen Foton på din iPhone och tryck på "Välj" och dra sedan fingret över foton som du vill inkludera i Bildspel.

Steg 2. När du är klar med att välja foton trycker du på ikonen Dela längst ned till vänster. Klicka på "Bildspel" i listan över tillgängliga alternativ .

Steg 3. Som standard spelas bildspelet upp i helskärmsläge. Tryck var som helst på skärmen en gång och tryck sedan på "Alternativ" längst ned till höger.

Steg 4. Här kan du anpassa bildspelet och även Musik. Tryck på Musik och välj sedan den bakgrundsmusik som du gillar. Du kan också lägga till musik från ditt iTunes-bibliotek.

Steg 5. När du är klar med att välja musiken, gå tillbaka till föregående skärm och tryck sedan på "Klar".

Nu är det bara att trycka på "Spela" -ikonen längst ner så får du ett bildspel med din favoritmusik i bakgrunden.

Så här lägger du till bakgrundsmusik till bildspel på iPad

Processen för att spela Slideshow på iPad med bakgrundsmusik liknar nästan iPhone. Den största skillnaden är att när du är i ett album får du alternativet “Bildspel” längst upp till höger. Om du vill välja specifika foton behöver du bara följa stegen som nämns i ovanstående handledning.

En annan anmärkningsvärd skillnad är att när du spelar ett bildspel på iPad och sedan trycker på "Alternativ" -knappen, stoppar det inte uppspelningen. Istället kommer det att visa samma alternativ som iPhone, men som ett popup-fönster samtidigt som du spelar bildspelet. Du behöver helt enkelt följa stegen ovan för att ändra musik eller lägga till musik från ditt iTunes-bibliotek.

Det är allt!

Loggar ut…

Hoppas att du gillade att titta på dina favoritmoment i bildspelet tillsammans med relevant musik för att ge en gnista. Om det finns något som det här inlägget saknas, vet du att vi bara är en kommentar borta.

Du kanske också vill utforska:

  • Hur man skapar anpassade minnen på iPhone och iPad med specifika foton
  • Fantastiska iPhone-appar för att skapa fantastiska videor och filmer 2019
  • Bästa appar för iPhone och iPad från Collage 2019: Skapa minnen, skapa konst
  • Hur man skapar bildspel på Mac i Photos-appen