Blogg

Bästa RAW-fotoredigeringsappar för iPhone och iPad 2021

Fotografering i RAW är otroligt användbart för seriösa fotografer som vill uppnå den ultimata anpassningen i varje bild. Detta filformat tillåter finjusterad redigering för att styra alla aspekter av en bild så att den ser ut precis som du vill. Medan din iPhone-kamera utan tvekan är ett kraftfullt verktyg för detta ändamål, behöver du också rätt appar för redigering med lätthet och precision. Så välj bland de bästa RAW-fotoredigeringsapparna för iPhone och iPad.

 1. Mörkt rum
 2. Adobe Lightroom
 3. VSCO
 4. ProCam 8
 5. Efterljus
 6. Halide Mark II Pro-kamera
 7. Pro Camera från Moment
 8. Snapsade
 9. Pro-kamera
 10. MuseCam - Fotoredigerare
 11. Kamera + 2

1. Editor's Choice - Darkroom

Här är ett av de bästa allt-i-ett-verktygen för att få dina foton till liv. Du kan enkelt redigera RAW-foton i full upplösning och manipulera hela utbudet av detaljer i skuggorna och höjdpunkterna.

Dessutom ger det dig samma verktyg som professionella fotografier använder för att skapa anpassade filter från grunden. Applicera redigeringar och filter på flera foton samtidigt och njut av olika andra verktyg som redigering av stående oskärpa, selektiva färgverktyg och till och med videoredigering.

Pris: Gratis (månadsprenumeration - $ 3,99)

Ladda ner

2. Adobe Lightroom

När det gäller redigering av RAW-foton kan du inte gå fel med den här populära appen som har massor av funktioner. Det är otroligt intuitivt att använda och ger dig överlägsen kontroll med lättanvända bildredigeringsverktyg. Tryck bara på och dra skjutreglagen för att anpassa utseendet på dina bilder som du vill.

Du kan justera även de finaste detaljerna med selektiva justeringar, avancerad färggradering och mer. Dessutom gör appen det enklare med förinställningar som kan ge dina bilder en unik estetik. Du kan också kombinera förinställningar för att snabbt återskapa dina favoritfotoeffekter.

Pris: Gratis (Premium varje månad 40 GB - $ 1,99)

Ladda ner

3. VSCO

Den här kreativa fotoredigeringsappen gör det enkelt att importera och redigera dina RAW-foton. Låt dem dyka upp med justeringar av kontrast och mättnad, lägg till filmeffekter med korn och blekning, experimentera med perspektiv med beskärning och skevhet och mycket mer.

Du kan också spara och återskapa dina favoritredigeringar för ett enhetligt utseende. Appen erbjuder tio gratis förinställningar, och du kan få tillgång till hundratals fler när du blir medlem. Förstärka kreativiteten med avancerade fotoredigeringsverktyg som HSL och Split Tone för att ta dina foton till nästa nivå.

Pris: Gratis (årligt VSCO-medlemskap - 19,99 USD)

Ladda ner

4. ProCam 8

Njut av massor av funktioner före och efter produktion för att höja din fotografering och videografi i denna professionella manuella kameraprogram. DSLR-kameror inspirerar bläddrings- och stegsystem.

Det finns 60 sakkunnigt utformade filter och 17 linser att välja mellan. Du kan använda 19 omfattande justeringsverktyg och alla ändringar är helt reversibla. Användargränssnittet är enkelt och kan lätt räknas ut av de mest nybörjade användarna. Den har intuitiva kontroller och inga annonser som stör dig.

Pris: $ 6,99

Ladda ner

5. Efterljus

Uppnå perfekt fotoredigering med högkvalitativa filter, riktiga filmstrukturer och exakta redigerings- och justeringsverktyg som styrs av pekgester. Du kan lägga till prickar med äkta ljusläckor gjorda med äkta 35 mm film.

Filtren är designade av professionella fotografer, och du behöver aldrig en annan app för att dina foton ska sticka ut. Kanalisera din kreativitet med anpassningar tack vare 120+ teckensnitt och 150+ mönster.

Pris: Gratis (månatligt medlemskap efterljus - 2,99 USD)

Ladda ner

6. Halide Mark II Pro-kamera

Kolla in den här prisbelönta RAW-fotoredigeringsappen för avsiktlig och omtänksam fotografering. Avancerade verktyg och ett vackert gränssnitt som är utformat för de senaste iPhonesna ger stor kontroll för att fånga och hantera bild på pro-nivå.

Du kan använda gester för att ändra exponering och manuell fokus med ett svep eller växla från dess kraftfulla automatiska läge till manuell fotografering. Du kan till och med anpassa kontrollerna för att anpassa appen till dina behov och använda dess kraftfulla verktyg.

Pris: Gratis (årligen - 11,99 USD)

Ladda ner

7. Pro Camera från Moment

Från tillverkarna av de ikoniska kameralinserna för iPhones kommer den här appen som ger dig de mest användbara verktygen för att redigera dina foton och videor till perfektion. Fotografera i RAW även när du använder BURST-läge och kontrollera allt från exponering och slutartid till vitbalans, iso etc.

Gränssnittet är enkelt, snabbt och lätt att använda. Dessutom finns det gott om igångtips, handledning och kundtjänst på heltid för att hjälpa dig. Det finns också massor av videoredigeringsfunktioner, och det fungerar särskilt bra med Moment-linser.

Pris: $ 6,99

Ladda ner

8. Snapsade

Denna RAW-fotoredigerare från Google sticker ut med sitt rena och snygga gränssnitt. Det är mycket intuitivt, och även de avancerade funktionerna är inte röriga eller alltför komplicerade.

Prestanda och noggrannhet förblir dock upp till märket och du kan välja att spara dina ändringar steg för steg. Du kan uppnå professionell redigering med de avancerade men ändå lättanvända verktygen. Atmosfärsverktyget ger till exempel en utmärkt kombination av ljusstyrka, skuggöppning, värme och till och med otroligt höjdskydd samtidigt.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. Pro-kamera

Här är en annan ledande iOS-kameraprogram som är lätt att använda för alla som är djupa och multifunktionella nog för professionella resultat. Det ger maximal kontroll över din kamera och bra RAW- och djupredigering.

Den nya funktionen för svagt ljus + är särskilt imponerande. Och med hjälp av det inbyggda gyroskopet på iPhone plus patenterad teknik gör det att du kan ta foton som är fria från perspektivförvrängning. Vidare är det också en utmärkt videoredigeringsapp med stöd för Dolby Vision HDR-video i iPhone 12 och uppåt.

Pris: $ 8,99

Ladda ner

10. MuseCam - Fotoredigerare

Kolla in nästa generations bildredigeringsapp som gör det enklare än någonsin att ta de perfekta bilderna. Du kan fånga och redigera dina bilder med filmemulerande förinställningar, pro-verktyg och avancerade kamerakontroller.

Dina foton är redo att redigeras direkt utan att behöva importeras, och appen ger dig en mångsidig samling förinställningar som har utvecklats med idéer från några av de finaste fotograferna i världen.

Pris: $ 3,99

Ladda ner

11. Kamera + 2

Denna RAW-redigerare innehåller många verktyg för att manipulera ditt foto till perfektion. Från att finjustera exponeringen till att öka skuggorna och justera vitbalansen finns det mycket att experimentera och leka med.

Dessutom gör dussintals inbyggda filter redigering snabbt och bekvämt oavsett din kompetensnivå. Appen anpassar sig smart till din stil, och det enkla gränssnittet låter dig koncentrera dig på ditt skott.

Pris: $ 4,99

Ladda ner

Välj de bästa apparna för att redigera RAW-foton på din iPhone

Tycker du om att fotografera i RAW och om ja, vilken RAW-fotoredigeringsapp tycker du är bäst för iPhone och iPad? Låt oss veta i kommentarerna nedan. Du kanske också vill kolla in de bästa kamerans zoomappar som låter dig komma nära och personligt med dina motiv.

Du kanske också vill läsa dessa:

 • Gratis fotoredigeringsappar för Mac
 • GIF Maker Apps för iPhone och iPad
 • VITA videoredigeringsapp för iPhone och Android
 • Hur man använder ProRAW på iPhone 12 Pro och 12 Pro Max