Blogg

Hur man kalibrerar om rörelsesensorer på iPhone

IPhone levereras med några rörelsesensorer: gyro, accelerometer, magnetometer etc. Sensorerna hjälper iPhone att beräkna justeringen / rörelsen baserat på hur du hanterar den.

Dessa sensorer hjälper till att kalibrera kompassen, växla mellan stående och liggande orientering, beräkna dina steg och få dig rätt inslag i Maps-appen.

Normalt behöver du inte kalibrera något på din iPhone utom kompassen. Systemen ombord är utformade för att fungera direkt från lådan. Men bara om du känner att den körande appen du har använt agerar för sent, och du känner för att kalibrera om iPhone, är lösningen bara några kranar bort.

Så här kalibrerar du om rörelsesensorer på iPhone (kompass, gyro, etc.)

Kalibrera om kompassen och kalibrera om alla rörelsesensorer. Magi? Nej, bara kod.

Så nu är frågan hur kalibrerar man om iPhone-kompassen? Du vet att du såg kompasskalibreringen första gången du använde den. Men låter det dig kalibrera om?

Det som är bra är att om du avslutar kompassappen (från aktivitetsväxlaren) får du kalibrera om kompassen igen. I sin tur kalibrerar du om rörelsesensorerna.

Här är vad du gör:

Steg 1. Avsluta alla appar från bakgrunden. Speciellt kompassen.

Steg 2. Öppna Compass- appen. IPhone kommer att be dig att kalibrera om genom att låta den röda pricken slutföra en cirkel.

Steg 3. När kalibreringen är klar ser du kompassen. Det betyder att omkalibreringen är över.

Du kan testa omkalibreringen genom att gå över till appen som verkade knäppa med rörelsesdata. Du kommer inte att märka mycket av en skillnad om inte quirkinessen var enorm.

Nu, med tanke på att sensorer inte är helt mekaniska, säger Apple att de inte är exakta och inte bör användas som ett verktyg för verksamhetskritisk data.

Så det kommer säkert att finnas fel (försumbar eller på annat sätt) i kompassen, i rörelseavkänning för att köra appar och i andra områden där sensorerna används.

Vill du komma ikapp med fler sådana artiklar?