Blogg

SlateMath for Kids: iPad Education App för lärande av matematik

SlateMath for Kids (från Slate Science) är förmodligen den finaste app för matematikinlärning på iPad. Den är utformad för 1-klassare och dagis på ett sätt som verkar mest passande för att ge utbildning genom roliga spel / aktiviteter.

Byggd på grundval av många års forskning och under ledning av erfarna matematiklärare i tidig ålder, slår SlateMath definitivt rätt ackord för att vara en helig gral när det gäller iPad-inlärningsapp för barn.

“Lekfull interaktion”

SlateMath har utformats för att vara engagerande - i motsats till bara lekfull eller spelliknande. För en första klassare (eller ännu högre) är appen en nyfiken blandning av interaktiva och engagerande små utmaningar / pussel. Jag tror att det är en av de svåraste sakerna att uppnå för någon app. Trampa den fina linjen mellan att vara en spelliknande app och samtidigt vara engagerande - hela tiden förmedla kunskap genom en uppsättning pussel.

Appen levereras med över 30 olika "lektioner" utformade kring den gemensamma kärnstandarden. Lektionerna är tydligt indelade i olika avsnitt som gör det enkelt att kontinuerligt lära sig.

Grafik, design och användbarhet

När det finns en enkel design / gränssnitt som styr hela användarupplevelsen kan du satsa på att det är en bra app. Det finns inget snyggt eller överbord om SlateMaths gränssnitt. Det är så enkelt som det kan bli, utan att låta användaren fumla efter kontroller och inställningar. Allt är klart, koncist och vänligt.

Aktiviteter / pussel / spel / lektioner är själva utformade för att vara engagerande - som nämnts tidigare. Ljudvägledning gör appen väldigt interaktiv.

Ett av problemen med några iPad-utbildningsappar som vi har sett / använt handlar om gester. IPad kommer med mycket geststöd, men det skulle inte vara riktigt bra att förvänta sig att barnen känner till den. Och det är därför SlateMath är roligt och vänligt: ​​det förlitar sig inte på gester eller andra snygga funktioner. Allt trycker du lätt på och går.

Etablera en stark matematikstiftelse

SlateMath för iPad avviker inte från sitt primära fokus i hela appen. Betoningen på att lära sig matematik, bygga en stark grund för siffror är tydlig genom appens olika funktioner. Understödd av år av forskning är lektionerna utformade och utformade för att vara enkla, utmanande och samtidigt roliga. Jag menar, vem älskar inte att se fåglar, bin, använda pärlor, fiskar och mer.

För en gratis app ger SlateMath en hel massa saker till bordet. Även om det inte är unikt, har det verkligen alla nödvändiga lektioner för att hjälpa ditt barn att förstå det grundläggande lätt. Appen kommer in på 113 MB - för en gratis utbildningsapp är det enormt.

Pris: Gratis

Besök Matific för mer information.