Blogg

Bästa iOS-appar för att lära dig tyska, franska och spanska

Om du inte har rätt guide är att lära sig ett nytt språk inte bara extremt utmanande utan också mycket monotont. Saker som att bygga ett starkt ordförråd, förstå grammatiska regler och förfina uttal kräver konsekvent ansträngning och mer betydligt; rätt vägledning.

Ganska ungefär som en personlig handledare, avancerade språkinlärningsappar för iOS håller reda på dina framsteg och ger omedelbar feedback. De pekar också på brister och erbjuder tips för att övervinna hindren.

Utöver allt får du också en chans att bli en del av ett stort samhälle av språkinlärare och interagera med likasinnade människor. I dagens sammanställning har vi handplockat de mest populära iOS-apparna för att lära oss franska, tyska och spanska. Om du är villig att behärska dessa språk bör du inte misslyckas med att ge följande appar en närmare titt eftersom de gör lärande inte bara enkelt utan också roligt.

# 1. Duolingo

När jag pratar om de mest bedårande språkinlärningsapparna för iOS är "Duolingo" det enda namnet som alltid slår i sinnet först. Anledningen till att jag satte det högst upp på stegen är de mer interaktiva undervisningsmetoderna.

Eftersom lektionerna är ganska korta kommer du att kunna spara tid för dem även under din hektiska livsstil. Förutom att låta dig lära dig tyska, spanska och franska, kan det hjälpa dig att behärska många andra lingoes (över 30), vilket är ännu ett plus.

Och med framstegsspårningsfunktionen ser Duolingo till att du är helt medveten om hur bra du löser övningarna och vad du fortfarande behöver göra för att bli bättre.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 2. Memrise

Konversationen är förmodligen den viktigaste aspekten av att lära sig något språk. Och Memrise ser till att du enkelt kan formulera dina känslor genom att erbjuda många videoklipp med modersmål.

Du kan gå igenom videoklipp i din egen takt och lära dig hur de lokala talarna uttrycker sina åsikter eller samtalar i det dagliga livet. Dessutom ger appen också många effektiva sessioner som lyssningsförmåga, svåra ord, hastighetsgranskning och mer för att förbättra alla aspekter och göra dig till en mer skicklig talare och läsare.

För att få tillgång till alla tillgängliga kurser och funktioner måste du gå efter Memrises premiumplaner: $ 8,99 / månadsvis, $ 18,99 / tre månader, $ 59,99 / år, $ 99,99 / livstid.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 3. Rosettastenen

Uttal betyder mycket, särskilt när du vill ha perfekt kommando över att tala. Och med Rosetta Stone kan du förbättra ditt uttal och tala säkert som en modersmål.

Inledningsvis lär du dig grundläggande saker som hälsningar, frågor och fraser. För att hjälpa dig att förstå ord enkelt, associerar appen ord med bilder. Dessutom kommer du att bli ombedd att läsa noveller högt och få feedback. När du väl har fått ett bättre grepp om språket kan du uttrycka dina åsikter om en mängd olika ämnen som sport, affärer och mer.

Tänk på att endast premiumversionen av Rosetta Stone ger dig tillgång till alla funktioner och lektioner.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 4. busuu

När du har en bra guide blir det inte bara lätt att lära sig ett språk utan också glädjande. Med “busuu” får du en mer personlig handledare som håller ett öga på ditt lärande noga. Appen fokuserar både på att bygga ditt ordförråd och stärka din grammatik.

Tack vare platsen på feedback håller den dig motiverad och också helt medveten om dina framsteg. Och det spelar en viktig roll för att du ska ha ett bättre kommando över alla väsentliga aspekter som att läsa, skriva, lyssna och tala.

Dessutom ger den här appen en bonusresekurs med många vanliga fraser så att du kan förstå det lokala språket och till och med kommunicera med modersmål.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 5. Babbel

Ju mer du deltar i praktiska samtal, desto snabbare lär du dig att uttrycka känslor och åsikter. Babbel guidar dig om hur du kan starta effektiva samtal. Med de användbara tipsen gör det att du kan prata fritt utan några hicka.

En annan sak som jag gillar med Babbel är att lektionerna är tankeväckande utformade och är relativt korta (cirka 10-15 minuter). Därför kommer du inte att ha svårt att spara lite värdefull tid för dem även under ditt hektiska schema.

Utöver allt ger den en djupgående genomgång av dina framsteg och visar de områden där du måste arbeta hårdare för att förbättra och vilka är de viktigaste spärrarna.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 6. Mondly

Drivs av den avancerade taligenkänningstekniken, är Mondly fullt utrustad för att förbättra din accent och hjälpa dig att tala franska, tyska och spanska med önskad känsla. För att ge en mer realistisk upplevelse låter appen dig lyssna på lokalbefolkningens konversationer.

För att ytterligare förenkla inlärningen stärker Mondly ditt ordförråd genom kärnord och viktiga fraser. Således kan du enkelt få bättre grepp om vanliga ord.

Eftersom övningarna är ganska korta kan de smidigt passa in i dina hektiska scheman. Ännu bättre, intelligent rapportering gör dig fullt medveten om dina förbättringar och den brist som måste åtgärdas.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 7. HejNative

HiNative stöder mer än 110 språk och är en av de finaste språkinlärningsapparna för iOS. Med den här appen kommer du att bli en del av det globala Q & A-samhället för språkinlärare.

Oavsett om du vill veta innebörden av en viss fras eller ta reda på accenten i en viss region, är medlemmarna i samhället alltid redo att svara på dina frågor. Det erbjuder mycket användbara frågemallar som gör det mycket bekvämt för dig att ställa frågor.

Du kan också använda skyltar, menyer, etiketter och bilder för att fråga något som du tycker är förvirrande. Dessutom ger HiNative också anpassade exempelmeningar och välbehövliga tips för att öka din totala prestanda.

Pris: Gratis

Ladda ner

Det är ganska mycket det!

Ditt bästa val?

Fortsätt nu och behärska ditt favoritspråk. Kom ihåg att det är den konsekventa ansträngningen som så småningom kommer att ge dig bra resultat. Så håll dig alltid till regeln och se till att spara tid för ditt lärande även under en hektisk dag.

Missa aldrig en enda övning och försök att uttrycka dina känslor utan rädsla. Självklart kanske du fumlar lite inledningsvis, men när du har greppet blir det ganska bra. Lycka till!

Du bör inte missa även dessa appuppsättningar:

  • Bästa ordboksprogram för iPhone och iPad
  • Bästa anteckningsappar för iPhone och iPad
  • Project Management Apps för iPad
  • Bästa utbildningsappar för iPad

Förresten, vilken är din favoritapp och vilka funktioner har du gillat i den? Dela dina tankar i kommentarrutan.