Blogg

Bästa onlinespel för Mac 2021

Mac är en utmärkt plattform för produktivitet. Ändå är ett område som du kanske kämpar med att hitta onlinespel att spela på Mac. Plattformen har inte så många spel som Windows. Detta är intressant eftersom iOS är den bästa plattformen för mobilspel. Det betyder dock inte att du inte har många bra alternativ.

Vi har sammanställt en lista här över de bästa Mac Online-spelen. Från MOBA till förstapersonsskjutare till 4X-strategi, det finns ett Mac-spel här för alla. Låt oss läsa vidare och ta reda på vilken som är för dig.

1. ARK: Survival Evolved

Detta är en personlig favorit. ARK är, som namnet antyder, ett online-spel för överlevnad för flera spelare. Du är ensam på en ö befolkad av gigantiska dinosaurier och andra spelare. Du måste bygga allt från eld till försvar till hushållsstrukturer från grunden. Du bryter omgivningen för resurser som Minecraft men du måste vara uppmärksam på både fiender och dinosaurier.

Detta är ett mycket intensivt spel. Se till att din Mac har de senaste grafikdrivrutinerna installerade. Och du får den bästa upplevelsen om du kör den på en Mac med ett diskret grafikkort. Även om detta är ett onlinespel, kom ihåg att det är en premiumtitel. Med mängden innehåll får du definitivt dina pengar.

Pris: $ 17,49

Plattformar: macOS, iOS, Android, Windows, Xbox One, PS4, Nintendo Switch

Ladda ner

2. Rocket League

Detta onlinespel är perfekt för dig om du letar efter en blandning av sport och bilstrid. Rocket League är ett enkelt koncept att förklara: Du spelar fotboll, men med turbodrivna raketbilar istället för spelare. Tack vare sitt konkurrenskraftiga sportursprung, fungerar Rocket League bra på ett brett utbud av Mac-datorer. Det är ett premiumspel, men till ett lågt pris, så det är inte mycket av ett utlägg. Spelet finns tillgängligt på ett brett utbud av plattformar inklusive Mac, så du kommer aldrig att ha problem med att hitta andra spelare.

Pris: $ 19,99

Plattformar: Windows, macOS, iOS, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One, Linux

Ladda ner

3. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike är en absolut FPS-klassiker. Nästan alla har spelat en match Counter-Strike: GO eller Counter-Strike 1.6 vid en eller annan tidpunkt. När källmotorn uppdateras till klassikern, ser det bra ut men körs på bokstavligen vilket system som helst. Det spelar ingen roll om du har en Mac Pro $ 5000 eller en tidigare generation Macbook Air. Detta är ett onlinespel som inte har några problem att köra på någonting. Om du vill skjuta några kontrarrorister på Dust2 kan du också göra det på Mac.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows, macOS, Linux, Xbox 360, Playstation 3

Ladda ner

4. Minecraft

Nu är detta ett online-spel för flera spelare som har skickats till nästan alla tänkbara system. Mac är inget undantag. Eftersom Minecraft är byggt på Java är det enkelt att porta. Det betyder att du får den fulla upplevelsen på din Mac utan kompromisser. Du får samma hantverks- och överlevnadsupplevelse i en massiv procedurgenererad värld.

Detta är ett spel med grafik som skalas med dina systemspecifikationer. Så du får en fantastisk kärnupplevelse på senaste MacBooks med integrerad grafik. Men din Mac Pro eller iMac kommer verkligen att lysa med inställningarna upp till 11.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows, macOS, iOS, Android, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4, Nintendo Switch, Nintendo 3DS

Ladda ner

5. Stormens hjältar

Detta är en oerhört populär multiplayer MOBA som är en crossover av populära franchises som Warcraft, Diablo, Overwatch och andra. Som en fri-att-spela-titel kan du hoppa in i hjältebråkaren direkt utan några ekonomiska utgifter.

På grund av sitt e-sportarv är Heroes of the Storm utformad för att fungera bra på ett brett spektrum av plattformar, så detta är ett spel som även Mac-datorer på grundnivå kommer att kunna hantera. Heroes of the Storm erbjuder ett stort utbud av spelstilar, med 87 olika spelbara karaktärer, var och en med sina egna färdigheter, styrkor och svagheter.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows, macOS

Ladda ner

6. Sid Meiers civilisation VI

Detta är ett utmärkt spel, både online och offline. Som den senaste titeln i Civilization-serien är detta ett av de bästa 4X-strategispel som finns på någon plattform. Mac är inte den enda Apple-plattformen den finns på: Det finns också utmärkta Civilization 6-portar på iOS för iPad och iPhone. Du får en mycket djup strategiupplevelse som tar dig genom tiderna som en av många världsledare.

Enskilda spel kan köras i flera timmar. Om du letar efter den riktiga flerspelarupplevelsen finns det till och med en online ”no-quit” -gemenskap av spelare som är fast beslutna att se varje session igenom till slutet. Detta är ett annat spel som är lätt på systemresurser. Du kanske till och med kan få den att köra inbyggd res på en Retina iMac- eller MacBook-skärm.

Pris: $ 17,99

Plattformar: Windows, macOS, iOS

Ladda ner

7. Dota 2

Detta är en äkta ventilklassiker. Baserat på en Warcraft 3-mod är Dota 2 MOBA-spelet som titlar som League of Legends och Heroes of the Storm strävar efter. Du får en rak MOBA-upplevelse utan tvekan den MOBA-upplevelse som har gjort mest för att definiera genren. Som hjälte spelar du på vardera sidan av kartan för att slåss med motståndare och fiendens kryp, strategiskt med hjälp av speciella förmågor.

Som med de flesta MOBA: er är ditt mål att förstöra fiendens bas på andra sidan kartan. Visuals ser bra ut vid högre inställningar, men det här är ett utmärkt skalbart spel. Som en freemium-titel kan du spela gratis på Mac med Dota 2. Det kommer att se bra ut på ett brett utbud av Mac-datorer. Och det finns också ett mycket starkt Dota 2-community att engagera dig i.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows, macOS

Ladda ner

8. Hjärtsten

Detta är en unik avknoppning av Warcraft-serien, ett turbaserat onlinespel för flera spelare. Med en kortlek och budgeterad av din mana försöker du få fiendens hälsa ner till noll genom en kombination av strategi och en kraftfull kortlek.

Som en gratistitel har Hearthstone inga riktiga inträdeshinder: Du kan komma in i det här spelet från vilken Mac som helst, särskilt med tanke på dess milda systemkrav. Om du är på humör för lite lågmäld strategi, är det här spelet för dig.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows, macOS, iOS, Android

Ladda ner

9. EVE Online

Sist men inte minst, låt oss inte glömma en av spelets mest otroliga onlinegrupper. EVE Online har funnits i över ett decennium. Mac-porten ger dig den feta skrivbordsupplevelsen. Du vill komma förberedd med ett gedigen diskret grafikkort för spelets spektakulära visuella effekter, men det skalas också bra på nedre hårdvaran.

EVE: s magi kommer från den grad av rollspel som spelarna lägger i den. Du kan vara vad som helst i dess sci-fi-värld: En pirat, en kapitalist, en diplomat. Mycket spelarengagemang äger rum offline, med varor och fartyg som köps för riktiga pengar och fördrag upprättas mellan grupper. Och det bästa är att EVE har övergått till en fantastisk Free to Play-modell. Du får många fantastiska upplevelser utan kontantutlägg.

Pris: Gratis

Plattformar: Windows macOS, Linux

Ladda ner

Det är alla spelare!

Loggar ut…

Mac kanske inte har så många onlinespel som andra plattformar. Men det har ingen brist på utmärkta kvalitetstitlar i alla genrer. Om du har gått igenom den här listan är vi säkra på att du skulle ha hittat ett Mac-onlinespel som passar dig.

Oavsett om det är Rocket League bilstrid, Battle Royale i Fortnite eller långsam global dominans i Civilization VI, finns det en här för dig. Och eftersom många är gratis att spela kan du ladda ner dessa onlinetitlar till din Mac och spela dem direkt, inget krångel.

Du kanske också vill läsa andra inlägg ...

  • Bästa Apple Arcade Family Games för iPhone
  • Bästa Apple Arcade-pusselspel för iPhone
  • FPS-spel (First Person Shooter) för iPhone
  • Bästa tvåspelarspel för iPhone och iPad

Vilka är dina favoritspel online för macOS? Vill du se andra spel i den här listan? Dela dina svar i avsnittet Kommentarer nedan.