Blogg

iTunes-fel 9? Så här fixar du det när du uppgraderar iPhone / iPad

Till skillnad från iTunes-fel 3194 eller fel 4014 är iTunes-fel 9 inte en mycket vanlig felkod. Men när det träffar stoppas allt du försökte göra. I de flesta fall dyker Fel 9 upp när du försöker uppgradera / uppdatera din firmware.

Liksom de flesta felkoder finns det en rad korrigeringar för iTunes-fel 9. Vad som kan fungera för någon kanske inte fungerar för dig. Vad du behöver göra är att prova alla möjligheter.

Hur du löser iTunes-fel 9

Hårdvara mot programvara

Apples supportsida visar fel 9 som ett möjligt säkerhetsprogramvaruproblem. Detta kan vara en brandvägg som blockerar åtkomst till specifika webbplatser / webbresurser (som iTunes försöker ladda ner något från Apples servrar). Vissa andra webbplatser (och användare som har hittat några lösningar) noterar att detta fel inträffar på grund av hårdvaruproblem (felaktig kabel, USB-port defekt, oavsiktlig frånkoppling, etc.)

Vi försöker fixa fel 9 genom båda dessa alternativ.

USB uttag

En av de första sakerna du kan försöka är att byta USB-port där kabeln ansluts. Det här är för grundläggande, jag vet, men du skulle bli förvånad över hur slumpmässigt detta fixar alla hicka när du försöker uppgradera / uppdatera firmware.

En annan dator

Om du kan komma åt en annan dator / bärbar dator med iTunes installerat är det andra du kan försöka att uppdatera / uppgradera din iDevice på en annan dator. Ja, det här är en annan grundläggande sak att prova.

Kabel frånkoppling / felaktig kabel

När kabeln är urkopplad / lös, tappar iPhone anslutningen till iTunes. Detta leder till en uppsjö av fel (olika nummer) och det ser ut som att fel 9 (även om det inte är dokumenterat på Apples supportsida) också kan vara en av dem.

Säkerhet / Antivirus / Brandvägg

Det är här det handlar om programvara.

Om du har konfigurerat en brandvägg eller anslutit via proxy / VPN, bör du se till att detta inte hindrar iTunes från att ansluta till Apples servrar på distans. När du försöker uppgradera din iPhone / iPad ansluter iTunes till Apple, söker efter hash, säkerhetsnycklar etc. (en massa saker som den använder för att verifiera att din iPhone eller iPad är tekniskt ”uppdaterbar / uppgraderbar.”)

Om iTunes någon gång under försöket hindras från att ansluta till Apples servrar, ger det ett fel. Fel 9 är en sällsynthet även då (vanligare är fel nr 2 och fel nr 16xx). Men ändå, eftersom det är dokumenterat, måste du försöka fixa dina brandväggsinställningar.

Olika operativsystem och olika inställningar har olika konfigurationer för proxy eller brandvägg. Du kan behöva justera dem så att alla servrar är tillgängliga.

Det är allt, folkens!

Dela gärna dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found