Blogg

Hur man döljer appar på iPhone och iPad

Sekretess är en integrerad del av människans liv. Vi har vissa appar med texter, bilder, videor, dokument som vi vill hålla diskret även från nära människor som vänner och familj. Nu är det enklaste sättet att hålla saker privata genom att ha en enhetskod. Men tänk om du vill dölja appar på din iPhone så att även om någon har ditt lösenord förblir dessa applikationer dolda. Låt mig berätta om några praktiska sätt att dölja appar.

 • Hur man döljer appar på iPhone som kör iOS 14
 • Hur man döljer appar med skärmtid på iPhone och iPad
 • Hur man döljer appar från Siri-sökförslag
 • Hur döljer jag appar från din App Store-köphistorik

iOS 14 introducerade App Library, som har alla dina appar på en enda skärm ordnade i rätt kategorier (precis som böcker i ett fysiskt bibliotek). Du kan ta bort apparna från iPhone-startskärmen och bara ha dem i appbiblioteket, vilket kommer att dölja dem från de vanliga otränade ögonen.

Hur man döljer appar på iPhone som kör iOS 14

 1. Tryck länge på en app från startskärmen och tryck på Ta bort app .
 2. Tryck på Ta bort från startskärmen .

För att komma åt appbiblioteket, svep höger till vänster på den sista startskärmen.

Obs! För att ta bort från appbiblioteket, tryck på appikonen och dra den åt vänster till startskärmen.

 • Tips : Om du bara vill ha alla nya framtida appnedladdningar i App-biblioteket, i stället för hemskärmen, öppnar du Inställningar-appen → Startsidan → Endast appbiblioteket.
 • Proffstips : Med iOS 14 kan du också dölja sidor på startskärmen för att dölja appar och ha ett rent, rörigt utseende.

Snabb trick: -

Appmappar är ett annat enkelt sätt att ta bort appar från synhåll. Du kan lägga önskad applikation i en mapp. Och även inuti mappen kan du ha flera sidor som fungerar ett steg längre för att smyga appen.

 1. Tryck på en appikon, dra den och placera den över en annan app. Båda apparna går in i en nyskapad mapp.
 2. Valfritt: Efter detta, tryck på appen i mappen tills den går i jiggle-läge. Dra nu appen till höger för att skapa en ny sida i mappen.
 3. Valfritt: Du kan också byta namn på mappen till något tråkigt / annorlunda. För detta, tryck på mappen och tryck sedan länge på mappnamnet för att redigera den.

Obs! Om du vill ta bort appen från mappen trycker du på appikonen och drar ut den till startskärmen.

Hur man döljer appar med skärmtid på iPhone och iPad

 1. Öppna Inställningar och tryck på Skärmtid .
 2. Tryck på Slå på skärmtid , om inte redan.
 3. Klicka på Innehålls- och sekretessbegränsningar → aktivera dess växling → Tillåtna appar .
 4. Stäng av omkopplaren för önskade inbyggda appar.

Nu kanske du undrar hur du döljer andra iOS-appar från tredje part? För detta har vi en separat guide som berättar hur du låser appar på din iPhone och iPad.

Ovanstående steg var också ganska nödvändiga. Men om du vill lära dig mer om skärmtid, känna till stegen för att aktivera dess lösenord etc., se till att följa vår kompletta guide som berättar hur du använder skärmtid på iPhone och iPad.

Hur man döljer appar från Siri-sökförslag

 1. Öppna Inställningar och tryck på Siri & Sök .
 2. Bläddra ner och tryck på önskat appnamn.
 3. Stäng av alla omkopplare du ser här.

Från och med nu visas den här appen inte i widgeten Siri Suggestions, låsskärmen, iPhone Spotlight-sökning och någon annanstans.

Om du vill använda den här appen måste du klicka på dess ikon från startskärmen, appbiblioteket, mappen eller var den än är.

Hur döljer jag appar från din App Store-köphistorik

Alla applikationer som du någonsin har köpt eller laddat ner gratis är länkade till ditt Apple-ID. Du kan komma åt alla dina tidigare inköp genom att länge trycka på App Store-ikonen → Köpt → Mina inköp.

Men antag att du har laddat ner någon app för vuxna eller en som inte är lämplig för barn i Family Sharing, du kanske vill dölja den från din inköpslista. Följ stegen som nämns i paragrafen ovan. Svep sedan höger till vänster på ett appnamn och tryck på " Dölj ".

Dölj appar på iPhone!

Det här var några enkla sätt att dölja appar på din iPhone eller iPad. Nu är det klart att det inte finns något exakt sätt att försvinna iPhone-appar. Men lösningarna ovan gör ett ganska bra jobb för att skydda applikationer från vanlig syn. Således, om du ofta överlämnar din olåsta telefon till barn, vänner etc., kommer ovanstående gömningsmetoder att göra ett bra jobb med att hålla appar privata i viss utsträckning.

Bortsett från det finns det några andra tips för att smyga. Du kan försöka inaktivera appaviseringar, aktivera Stör ej-läge, radera appen, dölja bilder och videor i appen Foton (du kan till och med dölja den dolda mappen) eller använda dummyappar.

Slutligen innebär en ytterligare lite lång process att använda den inbyggda genvägsappen för att skapa programmets genväg på iPhone-startskärmen med ett falskt anpassat namn och en annan appikon. Du kan lära dig hur man gör det här. Det är i trend nuförtiden!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found