Blogg

Hur man fyller i lösenord automatiskt, kreditkortsinformation i Safari med Face ID på iPhone

Hittills har jag haft en fantastisk upplevelse med Face ID på min iPhone. Ansiktsigenkänningsteknik kan utföra alla tilldelade uppgifter med önskad säkerhet och tillförlitlighet. Exempel på att autofyllning av lösenord och kreditkortsinformation i Safari med Face ID på iPhone X, Xs, Xs Max och XR är ganska enkelt.

När du har konfigurerat Safari AutoFill på din iPhone behöver du inte ange sparad information manuellt. Verifiera helt enkelt din identitet med Face ID så är du klar.

Hur man fyller i lösenord och kreditkortsinformation automatiskt i Safari med Face ID på iPhone

Så här ställer du in Safari-lösenordsfyllning på iPhone X-serien

Först och främst, se till att Password AutoFill är perfekt inställt på din iPhone.

Se till att iCloud-nyckelring är aktiverad på din enhet: Öppna Inställningar → Apple ID-banner → iCloud → Nyckelring och slå på den.

För de okända låter iCloud Keychain dig hålla dina kontonamn, lösenord och till och med kreditkortsnummer säkra och uppdaterade över dina enheter.

Se till att lösenordsautomatisk fyllning är aktiverad på din iPhone: Starta Inställningar-appen → Ansikts-ID och lösenord → Ange ditt iPhone X-lösenord → växla till lösenordet automatiskt om det inte redan är aktiverat.

Tillåt att Safari fylls i automatiskt : Nu måste du se till vilken typ av information du vill fylla i Safari automatiskt.

För att göra det, gå till Inställningar → Bläddra ner och tryck på Safari → Autofyll → Därefter har du möjlighet att automatiskt fylla i din kontaktinformation, din personliga information och kreditkort. Växla på respektive alternativ baserat på ditt behov.

När du väl har tagit hand om de grundläggande sakerna är det enkelt att komma igång.

Hur man använder Safari PasswordFyll automatiskt med Face ID på iPhone X-serien

När du har aktiverat Safari AutoFill kan du använda den här funktionen för att snabbt fylla i den sparade informationen.

Steg 1. Öppna Safari på din iPhone och gå till en webbplats.

Steg 2. Tryck sedan på tecknet i fältet. Du bör se ditt användarnamn eller lösenord ovanför tangentbordet . Knacka på den.

Steg 3. Nästa gång, helt enkelt titta på din enhet för att fylla i informationen automatiskt.

Det är ganska mycket det, folkens!

Faktum är att hantering av lösenord har blivit en smärtfri upplevelse nu tack vare den mycket förbättrade iCloud-nyckelringen.

Oavsett om det är säkert att dela lösenord via AirDrop, använda Siri för att komma åt de sparade nycklarna direkt, tvinga Safari att spara inloggningsuppgifterna eller ställa in en föredragen lösenordsautomatiseringsleverantör, kan den inbyggda lösenordshanteraren ge en lång löpning till den bästa tredje parten lösenordshanterare.

Loggar ut…

Överens, Face ID är inte perfekt ännu och det tar lite tid att vara lika snabb som Touch ID. Men det är säkrare än det senare.

Missa inte även guiderna nedan:

  • Så här hanterar du Face ID-åtkomst för specifika appar på iPhone X, Xs, Xs Max och XR
  • Hur man sätter en iPhone i DFU-läge
  • Starta om iPhone X, Xs, Xs Max och XR
  • Hur man förhindrar inbränningsproblem på iPhone X, Xs och Xs Max

Saknar du Touch ID på de nya iPhonerna? Dela dina tankar i kommentarsektionen nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found