Blogg

10 mindre kända iPhone-fakta du borde veta

Det finns bara två typer av smartphones - medan en är iPhone. Den förstnämnda har styrt platsen i ett decennium och ser redo att bära arvet länge. Elva års iPhone har faktiskt varit en anmärkningsvärd resa!

Introducerad av ikoniska Steve Jobs, det är exakt 11 år sedan iPhone lanserades den 29 juni 2007. iPhone har spelat en stor roll i det sätt vi använder en smartphone idag. Oavsett om det är oöverträffad hastighet eller utmärkt prestanda, är Apples telefon i sin egen liga. Vad som betecknades som exceptionellt av kritiker för 11 år sedan har visat sig vara oumbärligt för miljontals människor runt om i världen?

IPhone: s oöverträffade framgång är för stor för att förkortas på bara 10 eller 20 fakta. Det är dock värt att titta på några av de bedövarna som har förändrat den mobila enhetens upplevelse. Låt oss hoppa över för att lära känna några av de mindre kända fakta på iPhones 11-årsjubileum!

10 roliga fakta för iPhone [Infographic]

De mest intressanta fakta du behöver veta

Fakta 1. Årets uppfinningspris!

År 2007 vann iPhone den begärliga utmärkelsen "Årets uppfinning" av Times Magazine. Med överlägsen design, kraftfull operativsystem och imponerande prestanda hade både fans och experter precis bowlat.

Fakta 2. Jesus-telefonen

Efter en mycket framgångsrik release hade en stor del av media i USA börjat kalla ”iPhone” - Jesus Phone. Hundratals kunder hade rusat till Apple Store över hela landet för att köpa iPhone. De som köpte det kunde inte låta bli att prata om det, och de som inte kunde köpa det började avundas det!

Fakta # 3. Utvecklare har samlat 100 miljarder dollar

Cook meddelade vid WWDC 2018 att Apple hade betalat 100 miljarder dollar till utvecklare. Vad som gör siffran så slående är att Apple hade betalat 50 miljarder dollar i juni 2016, och antalet fördubblades på bara två år!

”Vi är också glada att meddela att den här veckan kommer vi att uppnå ytterligare en enorm milstolpe. De pengar som utvecklare har tjänat genom App Store kommer att uppgå till 100 miljarder dollar. ” Apples VD Tim Cook

Fakta 4. Cirka 49% av folket säljer sina gamla iPhones innan de köper nya!

Det är riktigt bra eftersom du inte ser det för någon speciell telefon. Visst, folk säljer sina gamla telefoner nästan alltid, men antalet är enormt för en viss smartphone.

Fakta nr 5. Apples största konkurrent Samsung tillverkar processor för iPhone

Apple och Samsung är de två största smarttelefonleverantörerna i världen. Den sydkoreanska teknikjätten missar aldrig någon chans att kopiera eller ta ett svep på den förra. Trots att de är ärkerival producerar den senare processorn för Apples smartphone.

Fakta 6. iPhone uthärda fallen på över 13 000 fot

En fallskärmshoppare vid namn Jarrod McKinney hade tappat sin iPhone när han hoppade från 13 000 fot. Lyckligtvis, när han hittade sin smartphone, levde den fortfarande och sparkade - bara skärmen var knäckt.

Fakta 7. Över 90% vinst

Även med mindre än 20% marknadsandel får Apple mer än 90% vinst i smartphone-industrin.

Fakta # 8: Hemligheten bakom 9.41

Undrar du varför iPhone-annonser alltid visas 9,41 gånger? Det beror på att den sena Steve Jobs introducerade den första iPhone samtidigt 2007.

”Vi utformar nycklarna så att den stora avslöjandet av produkten inträffar cirka 40 minuter in i presentationen.” “När den stora bilden av produkten visas på skärmen vill vi att den visade tiden ska vara nära den faktiska tiden på publikens klockor. Men vi vet att vi inte kommer att träffa 40 minuter exakt. ” Tidigare Apple-chef Scott Forstall sa en gång.

Fakta 9. iPhone startades ursprungligen som ett surfplattprojekt!

Apple hade gjort sitt bästa för att förbereda en banbrytande surfplatta. Men när Steve Jobs hade en interaktion med iPad-design med ett virtuellt tangentbord vridte han hela konceptet och bytte det till iPhone. Det är så telefonen som återuppfann smartphones.

Fakta 10: Massiv framgång för iPhone 4s hjälpte Apple att bli den största smartphone-leverantören

Apple sålde mer än 1 miljon iPhone 4s-modeller inom 24 timmar efter lanseringen i oktober 2011.

Med tillstånd av enorma volymer av iPhone som tillverkas och dess höga försäljningspris, blev Apple den största smarttelefonstillverkaren 2011 och passerade Nokia.

Känner du till andra intressanta fakta om iPhone?

Förutsatt att du gillat att ta en titt på några av de intressanta fakta om Apples populära smartphone. Vet du någon sådan sanning om enheten? Låt oss veta om det.

Du kanske också vill läsa Apples prissättningsstrategi.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found