Blogg

Hur man väljer vilka meddelanden som skickas till Apple Watch

Meddelanden tjänar själva syftet med Apple Watch; om klockan inte ger dig någon varning är det bara en annan klocka. Apple Watch är byggt för att ge användarna bekvämligheten att ta emot eller få tillgång till snabb information på handlederna, och därför bör användare konfigurera aviseringar enligt prioritet eller deras preferenser. När du parar ihop din Apple Watch med din iPhone kan du alltid få varningar på din Watch som kommer på din iPhone. Men om du vill få särskilda meddelanden på din klocka kan du konfigurera dem att skicka till din Apple Watch.

Om du använder en iPhone vill du säkert kontrollera alla meddelanden på den större skärmen. i det här fallet kommer klockan att läggas på sidan. Men när du inte använder din iPhone får du alla meddelanden på din klocka när den är upplåst.

Här är det perfekta sättet att konfigurera lagerappar och tredjepartsappar för att skicka varningar till din Apple Watch.

Så här aktiverar du App-meddelanden på Apple Watch

Steg 1. Starta Apple Watch-appen på din ihopparade iPhone.

Steg 2.  Tryck på Min klocka.

Steg 3. Tryck på aviseringar.

Steg 4. Här hittar du nio sektioner för lagerappar som innehåller meddelanden på Apple Watch.

Steg 5.  Tryck på en app, till exempel Kalender.

Steg 6. Välj Spegla min iPhone som visar kalenderappens konfiguration från den ihopparade iPhone eller tryck på Anpassad för att skapa din egen anpassade varningskonfiguration på Apple Watch.

På samma sätt kan du anpassa aktivitet på din Apple Watch

Steg 1.  Tryck på Apple Watch-appen på din iPhone.

Steg 2. Tryck på aviseringar.

Steg 3.  Klicka på Aktivitet. Du kan aktivera eller inaktivera aktivitetsvarningar för påminnelser om mål, målsättningar, prestationer och veckosammanfattningar och ställa in intervaller för uppdateringar av framsteg.

Nu, om du vill anpassa aviseringar från en app från tredje part, här är tricket.

Så här aktiverar du appvarningar från tredje part på Apple Watch

Steg 1. Starta Apple Watch-appen på din ihopparade iPhone.

Steg 2. Klicka på Min klocka.

Steg 3. Tryck på aviseringar.

Steg 4. Tryck på Mirror iPhone Alerts efter att du har bläddrat ner.

Steg 5. Aktivera omkopplarna för de appar som du vill få varningar från.

Observera att Apple Watch inte tillåter inställningar för appaviseringar från tredje part på egen hand eftersom varningar från dessa appar bara speglas från den ihopparade iPhone. Om du till exempel stänger av WhatsApp-aviseringar på din iPhone får din Apple Watch inga meddelanden.

En mer märkbar sak är att om du avbryter speglingsmeddelanden från iPhone kommer samma att visas på din iPhone och din Apple Watch kommer inte att få någon varning.

Att få meddelanden på din Apple Watch sparar säkert din tid eftersom du inte behöver dra ut din iPhone ur fickorna!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found