Blogg

Så här visar du kalender på Mac med Terminal Command Line

Smarta prylar har förskjutit armbandsur och kalendrar; de som har konstant interaktion med kommandoraden på sina Mac-enheter måste dock lita på den större skärmen för att kontrollera datum, månad och år. Med hjälp av en enkel kommandorad kan användare snabbt ta med kalendern.

Detta är ett enkelt trick att lägga till i din OS X-informationskorg. Förutom Mac OS X kan du också starta det här kommandot på Linux. Det roliga är att användare kan skapa en kalender för vilket datum som helst, för vilken månad som helst. Med detta trick kan du gå så långt tillbaka som det romerska riket och gå så långt som din fantasi tar dig.

På din Mac, starta Terminal-applikationen från / Applications / Utilities och kom igång, alternativt kan du också starta samma från spotlight-sökning.

Ta med en kalender från kommandoraden för valfritt datum genom att skriva in kommandoraden:

Cal

Detta ger en kalender för den aktuella månaden under innevarande år.

Cal 6 2017

Detta kommando presenterar den framtida kalendern för juni 2017. Du kan kontrollera alla datum för juni 2017.

Om du vill njuta av tidsresor kan kalendern ta dig så långt som året 9999; du kan inte gå längre än i år. På samma sätt kan kalendern driva dig tillbaka till 0001 som de flesta gregorianska kalendrar gör. Tyvärr kommer din dröm att träffa dinosaurier förbli ouppfylld.

Cal 2016

Få alla månader för ett visst år på skärmen genom att trycka på det här kommandot.

Tricket är enkelt att utföra omedelbara resultat; om du spenderar mycket tid framför din Mac-skärm, kommer det säkert att hjälpa dig att kontrollera datum, månad och år i kalendern. Nu behöver du inte kolla appen på din iPhone, iPad eller Mac.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found