Blogg

WhatsApp betalningsalternativ visas inte? Hur man får tag på det

WhatsApp, den mest populära chattjänsten i Indien, har infört betalningsalternativet som låter dig skicka och ta emot pengar. Det använder det hemodlade ramverket Unified Payment Interface (UPI) som utvecklats av National Payments Corporation of India (NPCI). Men inte alla har den här funktionen. Om du också WhatsApp betalningsalternativ inte visas på din iPhone, här är tre saker att göra.

  1. Uppdatera WhatsApp på din iPhone
  2. WhatsApp är rullande betalningsfunktion gradvis
  3. Be en vän att skicka pengar via WhatsApp

Lösning 1. Uppdatera WhatsApp på din iPhone

Det är obligatoriskt att uppdatera WhatsApp-applikationen för att få den nya betalningsfunktionen. Om du inte har gjort det (eller är osäker), här uppdaterar du appen på iPhone.

  1. Från startskärmen, tryck länge på App Store-ikonen och välj Uppdateringar .
  2. Ge det några sekunder att uppdatera eller dra ned den här skärmen för att uppdatera manuellt. Tryck på UPPDATERA bredvid WhatsApp Messenger.

När uppdateringen är klar startar du WhatsApp och trycker på inställningsikonen längst ned till höger. Du bör se en ny flik 'Betalningar'.

Lösning 2. WhatsApp rullar betalningsfunktionen gradvis

Det finns många UPI-baserade betalningsappar i Indien, som Paytm, Google Pay, PhonePe, etc. WhatsApp har mer än 400 miljoner användare (40 crores) i landet. Om det skulle starta betalningsfunktionen för alla på en gång skulle detta ge dem en orättvis fördel över konkurrensen, särskilt de små betalningsföretagen. Det kan också leda till monopol inom en snar framtid. På grund av detta (och av andra skäl) har NPCI bett WhatsApp att rulla ut betalningsfunktionen till endast 20 miljoner (2 crores) användare i den första fasen.

Så om du för närvarande inte ser WhatsApp-betalningsalternativet, även efter att du har uppdaterat appen, betyder det att du måste vänta. Det finns inte mycket du kan göra nu förutom att prova tricket nedan.

Obs! Funktionen WhatsApp Payments har varit i beta-scenen sedan 2018 och har 1 miljon (10 lakh) användare i beta-läge.

Lösning 3. Be en vän att skicka pengar via WhatsApp

Du kan ha tur att få den här funktionen (eller påskynda processen eller få den i den andra fasen) om du ber en vän eller familjemedlem, som redan har WhatsApp Payment-alternativet, att skicka lite pengar till dig.

De kan se ett meddelande som säger att mottagaren behöver uppdatera WhatsApp eller något liknande. Eftersom du redan har uppdaterat (det första steget ovan) tvingar du att stänga appen, starta om din iPhone och kontrollera om du ser fliken 'Betalningar' eller inte.

Loggar ut…

Det här var några viktiga ord om otillgängligheten i WhatsApps betalningsfunktion i Indien. Jag hoppas att det var insiktsfullt.

Därefter är här en ny video av Mark Zuckerberg, VD för Facebook (som äger WhatsApp), som talar om betaltjänsten i Indien och säger bra saker om Indiens unika och lysande Unified Payment Interface (UPI).

Du kanske också vill läsa dessa inlägg:

  • WhatsApp fortsätter att krascha på iPhone? Hur man fixar det
  • Skriv fet, kursiv, genomträngning i WhatsApp på iPhone
  • Så här registrerar du dig för Apple One på iPhone och iPad
  • 26 Coola WhatsApp-tips och tricks för iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found