Blogg

Apple Kill Switch har minskat iPhone-stöld världen över

Sedan implementeringen av ”kill kill” förra året har iPhone-rånrelaterade brott minskat betydligt över hela världen. I en rapport som publicerades av New York Times har iPhone-stöld i London minskat med 24%, San Francisco med 38% och New York med 19%.

Jämfört med förra året är detta stora förbättringar och alla tecken pekar på att dödbrytaren har lagts till. Särskilt när man tänker på att andra mobilrelaterade stölder fortfarande ökar eller har varit oförändrade. Även när antalet iPhones som används fortsätter att öka har antalet stölder minskat tack vare fjärrkontrollfunktionen.

Hur man ställer in och använder Kill Switch

Apple kill switch eller aktiveringslås var en funktion som lagts till iOS 7 som låter användare fjärrlåsa och torka sina iPhones om deras telefoner blir stulna eller förlorade. För att aktivera den här funktionen måste du först aktivera "Hitta min iPhone." Gå till Inställningar -> iCloud -> Logga in med ditt Apple-ID -> Aktivera Hitta min iPhone .

Om din telefon tappas bort eller blir stulen, så aktiverar du dödsbrytaren:

Steg 1. Besök icloud.com/find

Steg 1. Logga in med ditt Apple-ID och ställ in telefonen i "förlorat läge."

Du kommer att ha möjlighet att visa ett telefonnummer och ett meddelande om telefonen gick förlorad och hittades av någon som var trevlig nog att skicka tillbaka den till dig.

Du kan annars fjärrstöra all din data så låses den.

Med iCloud Activation, som en avskräckande faktor för tjuvar, krävs det att den ursprungliga ägarens användarnamn och lösenord för att återaktivera telefonen för användning med en trådlös operatör, om iPhone torkas och låses på distans.

Utan dessa referenser förblir iPhone krypterad och låst och hindrar någon från att använda den.

Funktionen är dock inte perfekt; säkerhetsexperter förklarar att det finns sätt att kringgå Apple kill switch.

För att till exempel aktivera låset måste en signal skickas till din iPhone, om tjuven lyckas placera din iPhone i flygplansläge och blockerar all inkommande data innan du implementerar dödomkopplaren, kommer din telefon inte att ta emot signalen att rensa och låsa sig. Vi rapporterade också om ett fel som gör att du kan kringgå nödvändigt iCloud-lösenord.

Microsoft, Samsung och Google kommer att följa

Dessa problem tar dock inte bort den enorma framgång som dödsbrytaren har fört med sig på marknaden. Så mycket att Google och Microsoft nu arbetar för att implementera en egen kill-switch för sina enheter.

Eftersom stölden av Samsungs Android-baserade enheter som inte inkluderar en dödsbrytare ökade med 51% i New York, har Samsung implementerat för sin högsta nivå enhet, S5, sin egen version av dödbrytaren.

Återaktiveringslåset kräver att användare skapar ett konto direkt med Samsung och autentiserar sin telefon via en andra inställning som liknar iOS 7: s lås. Microsoft arbetar med CTIA för att förbättra deras "Hitta min telefon" -funktion så att användare kan fjärrlåsa och torka deras telefoner om de går förlorade eller stulna och förhindrar återaktivering utan rätt referens. Det finns dock ingen tidsfrist för när dessa nya funktioner kommer att göras tillgängliga.

Så det här är en av de bästa och användbara funktionerna som iPhone-användare hittade, jag är säker på att du också har hittat det till hjälp.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found