Blogg

Bästa historikappar för iPhone och iPad 2020

Om du vill förstå idag, var du tvungen att söka igår. Pearl Buck förklarar vilken roll historien spelar i vårt liv. Kunskap om historia formar faktiskt vårt liv när vi lär oss av misstagen som våra förfäder gör. Det finns en osynlig och oundviklig koppling mellan vårt nutid och förflutna. När vi går framåt måste vi se tillbaka en stund och fundera över de händelser och prestationer vi gjort.

Men många, särskilt den unga generationen, tycker att detta ämne är tråkigt och blundar för historia och historiska händelser. Vi gör vårt ödmjuka försök att rikta din uppmärksamhet mot historia med hjälp av historia-appar för din iPhone och iPad. Kom ihåg det utan någon kunskap om historia; du var bara ett blad som inte visste att det var en del av ett träd.

Ladda ner en historikapp från listan och bekanta dig med ditt förflutna på ett engagerande sätt.

Bästa iPhone- och iPad-historikappar från 2020

# 1. Historia-TV

Populär TV-kanal Historik finns också i form av en app, och det är 2.4.0-versionen av appen. Historik erbjuder dina favoritklipp och avsnitt du tittar på på TV-kanalen. Du kan också visa nytt innehåll som läggs till i appen. Dessutom låter appen dig behålla din personliga övervakningslista.

Om du är fascinerad av vikingar, träskfolk, forntida utomjordingar och pionstjärnor är historia ett måste på din iOS-enhet. De exklusiva klippen ger dig information som inte visas på TV-kanalen History.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 2. Idag i historien

Lär känna alla större händelser som ägde rum i mänsklighetens historia. Du får intressant information om världshistoria i form av meddelanden på din iOS-enhet varje morgon.

Antingen läs alla dagens händelser eller gör ditt val till specifika händelser som dödsfall, helgdagar, födslar etc. Läs också citat från framstående personer från det förflutna; kontrollera historiska händelser i ett helt annat perspektiv. Bli social genom att dela intressanta fakta på sociala medier och bjuda in några kommentarer från dina vänner.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 3. Historikvalv

History Vault tar med sig en uppsjö av innehåll för att lära sig mer om historia. Det har visar och dokumentärer som börjar med världskriget till den antika civilisationen. Appen har allt du behöver för att tillfredsställa din törst efter historisk kunskap.

Appen har inte bara gamla tv-program, men den fortsätter också att lägga till nya program varje vecka. Visst kommer det att hålla dig beroende av det under lång tid. Den är tillgänglig gratis i 7 dagar, och sedan kan du välja att prenumerera.

Kompatibilitet: iPhone, iPad och Apple Watch

Pris: 7 dagars gratis provperiod

Ladda ner

# 4. BBC History Magazine

BBC är en av de autentiska källorna till all information, och historia är ett ämne för vilket du kan lita på appen BBC History Magazine. Ladda ner den här appen på dina iOS-enheter och utforska flera internationella och brittiska ämnen, som inkluderar kända personligheter och händelser från förr.

Gå tillbaka så långt som gamla civilisationer, fascinerande artiklar, recensioner, fantastiska bilder och mer. Om du redan känner till pappersversionen av tidningen kommer du säkert att gilla appversionen.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 5. Encyclopedia of World Knowledge

Detta är något intressant för studenter i språk och historia båda. Encyclopedia of World Knowledge ger dig mer än 330 000 artiklar, 24 000 bilder och över 770 000 ljuduttal från pålitliga källor som Cambridge University Press, McGraw-Hill, Harper-Collins, etc. Om du är en ivrig läsare av historia är den här appen för dig eftersom det ger dig detaljerade artiklar om olika ämnen.

Förutom historia erbjuder appen dig intressant information om konst, vetenskap, affärer, musik, kultur, djur, teknik och andra.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 6. World History Quiz Game

Den här är ett lättsamt frågesportspel som innehåller 150 allmänna världshistoriska frågor. Från amerikansk historia, andra världskriget, perioden från det gamla Egypten, pyramider till Hiroshima, Nagasaki, Tjernobyl och det kalla kriget, består appen av ett brett spektrum av fakta. Om du fastnar när du spelar spelet kan du ta hjälp av tips för att knäcka frågorna. Det ger dig också ett certifikat om du kan slå jackpotten utan några fläckar!

Dessutom stöder denna frågesportapp 15 olika språk som arabiska, bulgariska, kinesiska, kroatiska, engelska, franska, tyska, italienska, polska, portugisiska, ryska, serbiska, spanska, turkiska och thailändska.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 7. Ben Franklins värld

Lyssna på tidig amerikansk historia på din iPhone. Ben Franklins värld ger dig historielektioner i form av podcast; nu kan du ge stjärnorna till dina favoritepisoder, strömma dessa avsnitt var som helst, ladda ner dem och spela offline.

Appen ger dig detaljerade anteckningar och resurser, intervjuer och community. Appen är din bästa följeslagare om du är student eller lärare i historia. Det är också användbart för historiaälskare, som gillar att gå tillbaka till det förflutna för att hitta lösningar på aktuella problem.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 8. Inbördeskriget idag

Civil War Today är en app designad och utvecklad av History. Appen ger dig upplevelse av hur inbördeskriget utvecklades. Den här appen innehåller slående funktioner som Daily Civil War-uppdateringar "In the Headlines"; dagens foto och andra album; dagens citat; artiklar och videor om speciella ämnen; autentiska periodkartor från större slagfält; vardagliga nord-syd-frågesport; bakgrundsscener som tar dig tillbaka i tiden och platsen för inbördeskriget. Appen tillåter också Twitter-integration genom vilken du kan skicka ett telegram via Morse-kod.

Kompatibilitet: Endast iPad

Pris: $ 2,99

Ladda ner

# 9. Historia World

Även om detta borde vara sist på listan sätter jag det först eftersom du kan kontrollera din historikunskap i början. Historia World är ett frågesport du kan möta med att veta hur mycket du vet om historia.

Du måste välja en kategori från appen och sedan börja hitta datumet för historiska händelser. Om ditt svar ligger nära datumet för händelsen inträffade kommer du att få högre poäng i appen. Du kan vinna en bok att lagra i ditt bibliotek om du kan samla tillräckligt med poäng.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

# 10. World History Dictionary

Om du är intresserad av stora strider och relaterad information är den här appen för dig. World History Dictionary erbjuder mer än 7500 historiska termer och information om politiska reformer, krig, dynastier som styrde länder och mer.

Det intressanta med appen är att du kan använda Glyph Translator för att översätta din egen text. Utforska funktionen This Day That Time som visar vilken händelse som ägde rum på ett visst datum tidigare.

Kompatibilitet: iPhone och iPad

Pris: Gratis

Ladda ner

Det var allt tills vidare!

Du väljer?

Så, som en historik helik vilken app du laddade ner på din iDevice?

Kom också ihåg dessa inlägg:

  • Bästa ordboksprogram för iPhone och iPad
  • Bästa Encyclopedia-appar för iPhone och iPad
  • Bästa iPhone- och iPad-språkinlärningsappar
  • Bästa översättningsappar för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found