Blogg

Skärmdump Fungerar inte på iPhone och iPad? 5 tips för att fixa det

Det är ofta användbart att ta en skärmdump på din telefon för att registrera något. Till exempel om du vill fånga ett visst felmeddelande eller spara en offert eller bild du gillar när du rullar på sociala medier. Så om skärmdumpen inte fungerar på din iPhone eller iPad, här är några tips för att fixa det.

 1. Tvinga om din iPhone
 2. Använd Assistive Touch
 3. Använd 3D Touch
 4. Uppdatera iOS till den senaste versionen
 5. Fabriksåterställ din iPhone

1. Tvinga om din iPhone

Ett snabbt sätt att lösa tillfälliga problem på iOS är att tvinga omstart av din iPhone. Följ instruktionerna för din enhet och kontrollera sedan om skärmdumpar fungerar igen. Om inte, kan du prova ett alternativt sätt, som förklaras nedan.

2. Använd Assistive Touch

Assistive Touch är en tillgänglighetsfunktion som eliminerar behovet av att använda fysiska knappar på din iPhone. Du kan använda Assistive Touch för en mängd olika uppgifter, inklusive att ta en skärmdump. Följ bara stegen nedan:

 1. Gå till  InställningarTillgänglighetPeka. Klicka nu på AssistiveTouch  och slå på den  .
 2. På äldre versioner av iOS, kan du behöva gå till  Inställningar Allmänt →  Accessibility →  AssistiveTouch  och växla den  ON
 3. En cirkulär knapp visas på skärmen. För att ta en skärmdump, tryck på den och välj Enhet. Klicka nu på Mer →  Skärmdump.

Du kan välja att låta AssistiveTouch vara på om du ofta tar skärmdumpar, eller så kan du inaktivera den när som helst genom att följa samma steg ovan och slå av den.

3. Använd 3D Touch

Om du har en iPhone 6s eller senare kan du konfigurera 3D Touch för att ta en skärmdump, men AssistiveTouch måste aktiveras först. Följ bara dessa steg:

 1. Gå till  InställningarAccessibilityTouchAssistiveTouch  och växla den  ON
 2. På samma skärm, under  Anpassade åtgärder , välj sedan  3D Touch  och välj  Skärmdump bland  de tillgängliga alternativen.

Nu när du vill ta en skärmdump, tryck bara på 3D AssistiveTouch-knappen. Naturligtvis kan du också välja att tilldela skärmdumpalternativet till en av de andra åtgärderna, till exempel en enkel tryckning, dubbeltryck eller långtryckning.

4. Uppdatera iOS till den senaste versionen

Ibland, om programvaran på din iPhone är föråldrad, kan det orsaka oförutsägbara problem som skärmdumpar som inte fungerar. Så det är bäst att uppdatera iOS till den senaste versionen.

För att söka efter uppdateringar, gå till  InställningarAllmäntProgramuppdatering.

5. Fabriksåterställ din iPhone

Om du har provat alla ovanstående steg, men iPhone-skärmbilden fortfarande inte fungerar för dig, kan du välja att återställa enheten till fabriksinställningarna. Detta raderar all din data och inställningar, så se till att du först tar en säkerhetskopia av din enhet.

 1. Gå till  InställningarAllmäntÅterställ.
 2. Tryck nu på  Radera allt innehåll och inställningar.
 3. Om du  inte har säkerhetskopierat din enhet blir du uppmanad att göra det
 4. Du måste  ange ditt lösenord  om du har ett.
 5. Du får en varning. Tryck på  Radera  iPhone.
 6. Bekräfta genom att ange ditt  Apple-ID-lösenord.
 7. Det tar några minuter  för din enhet  att  radera alla dina inställningar och data . Det återgår sedan till  installationsskärmen  som du skulle ha sett när du först använde enheten

Du kan sedan fortsätta att återställa din iPhone från en säkerhetskopia, och när du är klar, kontrollera om skärmdumpar fungerar igen.

Summering 

Om ingen av ovanstående lösningar fungerar för dig är det bästa att kontakta Apple Support för ytterligare hjälp. Och någon av de lösningar som fungerade för dig, låt oss veta i kommentarerna nedan.

Du kanske vill ta en titt på:

 • Hur man skärmdumpar på Snapchat utan att de vet
 • Hur man tar ett skärmdump på Mac
 • Hur man tar skärmdump på Apple Watch