Blogg

Bästa Encyclopedia-appar för iPhone och iPad 2021

Innan internet och webbplatser innebar uppslagsverk mestadels att gå till biblioteket, plocka upp en rejäl volym och bläddra igenom en enorm mängd information. Så är det inte längre i dag. Med tillgången till dessa bästa uppslagsappar för iPhone och iPad är allt du vill utforska direkt till hands. Så om du letar efter en pålitlig källa för din forskning eller förbättrar din kunskap kan dessa encyklopediska appar för iOS vara till nytta. Beroende på vad du är ute efter kan du välja lämpligt alternativ för att ge ditt uppdrag i rätt riktning. Låt oss ta reda på!

Bästa Encyclopedia-appar för iPhone och iPad

1. Wikipedia

Som alla vet är Wikipedia den överlägset mest populära encyklopediappen. Med mer än 39 miljoner artiklar på 300 olika språk är den gjord för att vara den bästa källan för ditt uppdrag.

Utforska flödet ger dig tillgång till miljarder av mycket undersökta artiklar och originalfoton. Eftersom flödet uppdateras regelbundet har du alltid något nytt att läsa. Ännu bättre, det rekommenderar också artiklar för dig baserat på ditt intresse.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. WikiArt

Med WikiArt har du enkel tillgång till stora arkiv med toppkonst tillgängliga online. Den har mer än 110 000 konstverk som täcker 13-21 århundradenas tid från 73 länder. Över 2000 artister har bidragit till att berika dess kvalitet och göra den till en av de mest betrodda källorna. Den består av både konstverk av offentligt område och de som skyddas av upphovsrätten.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. Solar Walk 2 - rymdskepp 3D

Om du vill utforska solsystemet av nyfikenhet, skulle jag rekommendera dig att kolla in Solar Walk 2. Appen har en detaljerad solsystemsmodell med iögonfallande representationer av viktiga komponenter inklusive planeter, satelliter, planetariska atmosfärer, måne, och sol.

Med det helt interaktiva rymdens uppslagsverk kommer du njuta av att lära dig de väsentliga aspekterna av solsystemet. Funktioner som astronomikalendern tillsammans med flera himmelska händelser samt de vackra 3D-modellerna av rymdfarkoster gör att utforska solsystemet roligt.

Inte bara det, appen har också fått många 360 ° -bilder av rymdobjekten för att hjälpa dig att få en bättre förståelse. En annan funktion som har fångat min uppmärksamhet är de senaste nyheterna från rymd- och astronomivärlden som håller dig uppdaterad.

Pris: $ 2,99

Ladda ner

4. Encyclopedia av Farlex

Om du vill få en allt-i-ett-plattform där du kan lära dig vetenskap, konst, affärer, teknik, världshistoria och mer, är "Encyclopedia by Farlex" den som jag skulle rekommendera dig att testa. Vad som ger den en fördel jämfört med många andra motsvarigheter är ett ständigt växande bibliotek med över 33 000 artiklar från stora källor, inklusive McGraw-Hill, Harper-Collins, Columbia University Press, Cambridge University Press och mer. 

Så, oavsett vad som driver ditt intresse, kan du utforska biblioteket för att läsa de uppslagsverkartiklar som tilltalar dig. För att göra inlärningen ännu enklare har appen fått ett massivt bibliotek med över 24000 bilder inklusive diagram och illustrationer. Dessutom har den mer än 70 000 ljuduttal för både amerikanska och brittiska högtalare.

Med flera smarta filter som "Börjar med" "Innehåller" och "Slutar med" kan du snabbt spåra specifika artiklar. Dessutom finns det en röstsökning för att låta dig leta upp ett specifikt ord eller en artikel.

Pris: Gratis

Ladda ner

5. Minipedia

Wikipedia är den som kommer att tänka på oss när vi tänker på en bra uppslagsverk. Och Minipedia - Offline Wiki är definitivt den som skalar höjderna när det gäller offlineversioner av Wikipedia.

Med Minipedia får du tillgång till 10 000 artiklar gratis. Du får också möjlighet att installera flera språk. Ett bra gränssnitt tillsammans med några bra anpassningsalternativ gör sökning och läsning enklare.

Pris: Gratis

Ladda ner

6. Världens geografi

För att öka geografisk kunskap kan du räkna med ”Världens geografi”. Vad som skiljer denna encyklopedi-app är införlivandet av mer än 250 länder och territorier grupperade i 6 kontinenter. Eftersom varje land består av ISO-koder, kapital, officiellt namn, flagga och politisk status kan du få en hel del kunskap om ett visst land.

Det är inte allt, det kommer också med en minikarta så att du kan kontrollera dess plats på kontinenten. Dessutom erbjuder appen en bättre inblick i BNP, arbetslöshet och urbanisering så att du får djupgående kunskap om ett land. En av mina favoritfunktioner i den här appen är möjligheten att sortera och jämföra alla länder baserat på flera viktiga parametrar som BNP, area och befolkning.

Pris: Gratis

Ladda ner

7. Wikipedia

Wikipedia har utformats så att du kan söka, navigera och använda Wikipedia bekvämare. Den har flera sökmetoder, inklusive Google-sökning, Wikipedia-sökning och förhandsgranskning av smart komplettering.

Du har möjlighet att bokmärka inte bara något ämne utan också ett visst avsnitt för att komma åt det lite enklare. Eftersom historiken är grupperad efter det senaste besöksdatumet kommer du att kunna komma åt det tidigare lästa innehållet direkt. Den bordsbaserade kategorisurningen ger mer bekvämlighet i spelet.

Pris: Gratis

Ladda ner

8. Encyclopaedia Britannica

"Encyclopaedia Britannica" är en stor tillgång för elever. Den innehåller mer än 80 000 artiklar skrivna av kända författare. Dess bidragsgivare består av mer än 100 nobelpristagare tillsammans med ämnesguider som Bill Clinton, Tony Hawk, Desmond Tutu och mer.

De olika diagrammen och diagrammen ger detaljerad information om alla ämnen. Med hjälp av LinkMap kan du enkelt utforska varje artikel. Den innehåller också frågesporter som inte bara testar dina kunskaper om litteratur, popkultur, vetenskap utan också förbättrar den.

Pris: Gratis

Ladda ner

9. Animal Encyclopedia SMART Guide

Vill du utforska djurens värld och ta reda på äkta information om dem? Djurens encyklopedi kan vara ett lysande alternativ för dig. Den innehåller alla viktiga fakta som klassificering, vikt, bevarande, livsmiljö, beteende etc.

Med mer än 2000 poster i 18 olika kategorier som fåglar, däggdjur, fiskar, insekter, ger det dig en komplett guide om djurens liv. Det finns gott om frågesporter och pussel för att hålla ditt intresse vid liv. Och om du hittar något som saknas i appen kan du bidra till att rätta till det.

Pris: Gratis

Ladda ner

Loggar ut

Det här är mina favorituppslagsappar för iOS helt enkelt på grund av kvaliteten de erbjuder. Oavsett om du skriver omfattande forskning eller vill förbättra din kunskap kan de vara till stor hjälp för att upplysa dig.

Du kanske också vill läsa:

  • Bästa språkinlärningsappar för iPhone
  • Bästa skrivappar för iPhone och iPad

Finns det någon app du vill se i den här listan? Låt oss veta det i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found