Blogg

Hur man skjuter och redigerar RAW-foton på iPhone och iPad

När jag letar efter kompromisslös kvalitet föredrar jag att ta RAW-foton på min iPhone. Och det finns flera anledningar till varför detta bildformat utan tvekan är förstahandsvalet för dem som älskar förstklassiga bilder med alla detaljer.

Lite mer bakgrund innan du sätter igång ...

För inte så länge sedan var RAW exklusivt endast tillgängligt på DSLR. Men med iOS 10 bestämde Apple sig för att rulla ut det på iPhone och iPad. Jämfört med andra bildformat som JPEG och HEIF (Highly Effective Image Format), kan den ta mycket mer data, vilket säkerställer att du har önskad kontroll över flera viktiga saker som färg och ljus under efterproduktionen. Således har dina redigerade bilder pro-touch.

Trots iOS-stödet tillåter inte appkamera-appen att ta RAW-bilder ännu. Många populära kameraappar från tredje part låter dig dock bryta schackeln och skjuta den med den kontroll du behöver. Så, låt oss komma igång!

Hur man tar RAW-foton på iPhone eller iPad

  • Se till att du har en kompatibel enhet först. iPhones SE, 6s / 6s Plus, 7/7 Plus, 8/8 Plus, X, Xs, Xs Max och XR är kompatibla med den
  • När det gäller iPad måste du ha de senaste enheterna som iPad Pro 9,7-tums, iPad Pro 10,5-tums, iPad Pro 12,9-tums (andra generationen) och senare

För att komma igång måste du först ladda ner din favoritkamera-app som tillåter fotografering av RAW. De som jag har hittat märkbart är - RAW +, Halide Camera ($ 5,99), ProCam 6 ($ 7,99). I det här testet ska jag testa RAW +.

Denna kameraapp är tillgänglig gratis och kräver iOS 11 eller senare. Kom ihåg; du måste gå till pro-versionen ($ 4,99) om du vill ta obegränsade bilder.

Steg 1. Starta RAW + på din enhet.

Steg 2. Justera nu viktiga saker som ISO och slutartid enligt dina behov. Tryck sedan på avtryckaren för att fånga bilden. Det är så enkelt.

Om du vill ha fler anpassningsalternativ, tryck på inställningsikonen och välj sedan mellan flera alternativ som nivå, histogram, skuggvarning och mer. Kolla upp; det finns också ett alternativ för att fånga RAW + JPG.

Så, leka med allt för att ta perfekta bilder enligt dina behov.

Hur man redigerar RAW-foton på en iOS-enhet

Tack vare flera förstklassiga fotoredigerare är finjustering av RAW-bilder aldrig en stor sak. Sådana som Adobe Lightroom CC och Snapseed erbjuder dig ett brett utbud av verktyg för att designa dina bilder efter dina bästa önskemål.

Jag ska ge ett skott till Snapseed eftersom det inte bara är kraftfullt utan också erbjuder mer flexibilitet.

Steg 1. Ladda ner och starta Snapseed (gratis / iOS 9 eller senare) på din iOS-enhet.

Steg 2. Klicka nu på (+) var som helst på skärmen för att importera ett foto. Välj sedan ett RAW-foto från din kamerarulle.

Steg 3. Efter det, få ut det mesta av ett brett utbud av filter som mjuk, pop, accentuerad, blekt glöd och mer för att designa din bild.

Kolla in avsnittet Verktyg där du kan få massor av praktiska verktyg som läkning, rotering, glamourglöd och mer.

Testa dina favoritverktyg för att finjustera din bild. När du är klar trycker du på Export- alternativet. Sedan kan du dela den, spara den med ändringar som du kan ångra, spara en kopia eller helt enkelt exportera den med permanenta ändringar. Välj valfritt val enligt dina behov.

Varsågod!

Avslutar…

Så det är så du kan ta proffs av hög kvalitet och designa dem elegant. Oavsett om du är en professionell fotograf eller drömmer om att bli en populär, dra nytta av den här imponerande funktionen på din kompatibla iOS-enhet.

Du vill också ta en titt på följande inlägg:

  • Hur man inaktiverar iPhone eller iPad Camera Shutter Sound
  • Bästa kameradroner: Fånga skönheten från himlen
  • Bästa kameraappar för iPhone och iPad
  • Tips för att ta perfekta selfies på iPhone

Vad är den förbättring du vill se i iPhone-kameraprogrammet?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found