Blogg

Safari Slow på iPhone och iPad? Här är 8 lösningar för att fixa det

Vi vill alla snabbt surfa på vår iPhone. Safari är iOS-standardwebbläsaren, och vi älskar att använda den. Men för vissa kan det gå långsamt eller krascha och ge en övergripande försämrad surfupplevelse. Om du är en av dem, följ dessa tips för att fixa Safari som går långsamt på iPhone och iPad.

 1. Stäng onödiga Safari-flikar
 2. Rensa historik och webbplatsdata
 3. Tvinga Avsluta Safari och starta om den
 4. Stäng av Javascript
 5. Inaktivera Safari-förslag
 6. Inaktivera bakgrundsuppgifter
 7. Uppdatera iOS på iPhone eller iPad
 8. Återställ nätverksinställningar

1. Stäng onödiga Safari-flikar

Om du har flera öppna flikar kan du stänga dem alla på en gång.

För att stänga alla Safari-flikar samtidigt, tryck länge på ikonen med två kvadrater längst ner till höger om Safari. Klicka sedan på Stäng alla [nummer] -flikar.

2. Rensa historik och webbplatsdata

Det är snabbt och enkelt att rensa Safari-historik och webbplatsdata. För detta öppnar du appen Inställningar , rullar ner och trycker på Safari.

Klicka sedan på Rensa historik och webbplatsdata och bekräfta din åtgärd.

3. Tvinga Avsluta Safari och starta om den

På iPhone och iPad med Face ID, svep uppåt från skärmens botten och håll ned. Dubbeltryck snabbt på enheter med hemknappen. Dra nu Safari-appkortet för att tvinga stänga appen. Efter en stund, starta om Safari.

4. Stäng av Javascript

 1. Öppna appen Inställningar och tryck på Safari.
 2. Tryck på Avancerat från botten
 3. Stäng av växeln för JavaScript.

5. Inaktivera Safari-förslag

 1. Starta appen Inställningar och tryck på Safari.
 2. Inaktivera växeln för Safari-förslag.

6. Inaktivera bakgrundsuppgifter

En anledning till att Safari känns långsam kan bero på bakgrundsuppgifter. Att stänga av automatiska iOS-uppdateringar och appuppdateringar kan hjälpa. För det andra kan inaktivera bakgrundsappuppdatering också öka Safari-prestandan.

För att stänga av automatisk appuppdatering, tryck på iTunes & App Store i appen Inställningar . Inaktivera växeln för appuppdateringar.

För att stänga av Uppdatering av bakgrundsapp öppnar du appen Inställningar och trycker på Allmänt. Tryck på Uppdatera bakgrundsapp. På nästa skärm kan du stänga av den för enskilda appar.

Du kan också inaktivera den helt genom att trycka på Uppdatera bakgrundsapp och välja Av.

7. Uppdatera iOS på iPhone eller iPad

Safari är en kärnapp och dess uppdateringar, korrigeringar och förbättringar hanteras direkt via iOS-programuppdateringar. Det är bra att köra den senaste versionen av iOS på din enhet. För att uppdatera, öppna appen Inställningar och tryck på Allmänt. Klicka sedan på Programuppdatering , och om du har en väntande uppdatering, tryck på Ladda ner och installera.

8. Återställ nätverksinställningar

Om ingenting hjälper kan en återställning av nätverksinställningarna komma till undsättning. Detta raderar inte några personuppgifter. Det raderar dock sparade Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-enheter, VPN-konfigurationer och andra sådana nätverksinställningar. Innan du fortsätter rekommenderas att du säkerhetskopierar enheten till en dator eller iCloud.

För att återställa nätverksinställningarna öppnar du appen Inställningar och trycker på Allmänt. Bläddra till slutet och tryck på Återställ.

Klicka sedan på Återställ nätverksinställningar. Ange ditt iPhone-lösenord och bekräfta återställningen.

Loggar ut…

Det här är några av de effektiva lösningarna för att lösa problemet med långsam Safari. Du kan också försöka använda Safari i privata flikar. Slutligen, om du fortfarande är missnöjd med Safari, kan du överväga att prova några andra tillförlitliga webbläsare för iOS och iPadOS.

Du vill också läsa dessa inlägg:

 • Hur man översätter webbsidor i Safari på iPhone och iPad
 • Så här tar du bort ofta besökta webbplatser i Safari på iPhone
 • Bästa Safari-tillägg för iPhone och iPad
 • Hur man begär en skrivbordsplats i Safari på iPhone eller iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found