Blogg

iPhone 6-funktioner: Allt du behöver veta om det

Apple lanserade iPhone 6 och iPhone 6 Plus (den större modellen 5,5 ″) idag. Och om du har följt den här och andra iOS-tekniska bloggar, borde nästan ingenting komma som en överraskning för dig.

För er som letar efter den kompletta uppsättningen av iPhone 6-funktioner som avslöjades vid Keynote, här är hela specifikationen. Observera att många av funktionerna ofta delas över iPhone 6 och iPhone 6 Plus men den här listan handlar om iPhone 6-specifikationer:

iPhone 6-funktioner

Formfaktor

IPhone 6 ser väldigt ut som hur alla läckta prototyper och modeller ser ut. Det är högre än iPhone 5s och lite bredare också. Displayen spänner över 4,7 ″ som tidigare rapporterats / ryktas.

IPhone 6 är ungefär 6,9 mm tunn , vilket är tunnare än iPhone 5s (7,6 mm). Återigen var detta något vi har hört talas om genom de läckta Foxconn-scheman.

Formfaktorn är mycket iPod Touch-liknande: böjda kanter, extremt tunna och möjligen lättare än iPhone 5s.

iPhone 6-skärm

Inget omnämnande av en safirskärm. Detta antyddes också på något sätt. Istället talade Phil Schiller om vad som verkar vara en " jonförstärkt" skärm . Det är fortfarande en näthinnesskärm med intensiva PPI-nummer, men i slutändan är det inte OLED. Det är en bättre version av LCD.

Upplösningen på iPhone 6 blir 750x1440px.

Gränssnitt

IPhone 6 har det vanliga iOS 8-gränssnittet. Appar som byggts för iPhone 5s kommer att anpassas till iPhone 6: s upplösning. Att döma av hur användbarhet fungerar på de flesta 4,7 ”-enheter på marknaden bör den här vara lätt att använda med ett enda finger. Det finns dock något som heter Reachability .

Nåbarhet

Reachability är en snygg liten funktion som låter dig komma åt de övre områdena på skärmen utan att behöva lita på båda händerna för att använda iPhone 6.

Du trycker två gånger på hemknappen (inte klicka, bara peka) och den övre halvan av iPhone 6-skärmen glider ner till ungefär hälften av skärmens höjd. Du borde kunna knacka på de övre delarna nu utan att behöva använda båda händerna .

iPhone-kamera

Apple spenderade mycket tid på att täcka kameran. Till skillnad från Samsung får du dock inte större upplösning. IPhone 6 har en 8 MP-kamera , samma som iPhone 5s. IPhone har en större 1.5um-sensor med ett bländarvärde på f / 2.2. Ganska bra, om du frågar mig eller någon som bryr sig tillräckligt om smarttelefonkameror. Det finns också den mycket ryktade sannblixten .

ISight kan göra 1080p vid 60 fps . Slo-mo fungerar vid 240 fps vilket är nästan ultra-slo-mo. Apple tar verkligen så långt.

Men allt detta är bara början.

Fokus, stabilisering, sensorer

Det som verkligen är imponerande är (ordlek definitivt avsedd) fokus på autofokus . Schiller fortsatte att prata om vad han kallade fokuspixlar . ISight-kameran levereras med autofokus för fasdetektering som fungerar snabbare än den vanliga autofokusen på befintliga iSight-kameror.

IPhone 6 har digital bildstabilisering och filmstabilisering. Ansikts-, leende- och blinkdetekteringen förstärks också för att prestera bättre, snabbare.

Processor

Apple iPhone 6 har en A8-processor, 64-bitars och allt detta. Ingen vaxade dock lyriskt om chipet. Det ser ut som en rutinmässig uppgradering från A7 just nu, men folk på Arstechnica eller AnandTech borde kunna göra omfattande tester på det när iPhone 6 släpps.

A8 är 13% mindre, 20% snabbare vid kärnbearbetning och 50% snabbare vid bearbetning av grafik i förhållande till A7.

Co-Processor

Men M8-samprocessorn stjäl en del av rampljuset. Det beror på - kom ihåg det barometriska sensorchipet vi pratade om? Tja, M8 får barometriska sensorer som kan läsa relativt atmosfärstryck och därmed mäta höjden.

En cool godbit här är att M8 nu är utrustad för att veta - automatiskt - när du cyklar, springer eller bara går.

Anslutning

Anslutningsmöjligheter får en mindre men viktig boost med iPhone 6 (och 6 Plus). Du har inte bara förbättrat Wi-Fi med 3 gånger snabbare Wi-Fi för iPhone 6 , men det finns fler funktioner på listan.

IPhone 6 kommer att innehålla över 20 LTE-band som utropas som det största numret av någon smartphone. Det finns också VoLTE som låter dig ringa tydligare samtal, som hävdas av Apple. För att inte glömma, som rykten hade, stöder iPhone 6 också Wi-Fi-samtal om din operatör låter dig använda den.

Minne

IPhone 6 finns i tre varianter: 16 GB, 64 GB och 128 GB. Ja, du märkte att det inte finns 32 GB (ryktas korrekt och vi köpte inte ryktet).

Det pratades inte om RAM (som är vanligt med Apple) men det ser bara ut som om Apple kommer att hålla fast vid ett 1 GB RAM (ett nyligen Geekbench-test avslöjade lika mycket).

Batterilivslängd för iPhone 6

IPhone 6 kommer att köras i cirka 14 timmar vid normal användning.

Vad sägs om iPhone 6-priset?

Apples håller sig till den vanliga prissättningen. Här är prislistan för iPhone 6:

Pris för iPhone 6:

  • 16 GB: $ 199,
  • 64 GB: $ 299,
  • 128 GB: $ 399

Observera att detta är på ett 2-årigt kontrakt.

Släppdatum för iPhone 6

IPhone 6 kommer att vara tillgänglig för förbeställningar från och med den 12 september. Det betyder ganska mycket att Apples servrar skulle steka den dagen. Produkten släpps dock officiellt på marknaden den 19 september.

Det finns mycket mer som vi kommer att täcka under de närmaste dagarna.

Vad tycker du om 4,7 4.7 iPhone 6?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found