Blogg

Så här stänger du alla Safari-flikar utom den existerande på Mac

Flera flikar på din Mac skapar ett intryck av att du är en arbetsnarkoman. När din chef kommer för sin morgonresa på kontoret kommer han säkert att klappa ryggen för att du har arbetat på så många flikar samtidigt. Men snart inser du att alla de öppnade flikarna har saktat ner din Mac när du börjar möta några fel eller din Macs svar. Du önskar att du kunde stänga alla Safari-flikar utom den du arbetar med.

Istället för att utforska din Safari-webbläsare, kolla den här guiden för att stänga alla onödiga flikar på en gång. Det är möjligt på tre olika sätt; Du kan använda musen eller snabbtangenterna för att stänga alla Safari-flikar och lämna den du jobbar med. Låt oss gå vidare…

Så här stänger du alla Safari-flikar utom nuvarande på Mac

Innan du stänger alla Safari-flikar på din Mac, se till att du inte är inloggad någonstans, t.ex. Gmail, Facebook etc. Nu är du redo att bli av med alla Safari-flikar som spärrar den aktiva fliken.

# 1. Använd högerklicka

Inte alla kan komma ihåg genvägar för att stänga alla Safari-flikar som sparar den aktuella fliken. Om du tillhör denna brigad kan du använda högerklickmetoden för att stänga alla Safari-flikar.

Steg 1. Välj den du vill hålla öppen på flera flikar.

Steg 2. Högerklicka nu på fliken med musen eller styrplattan. Om du inte vill högerklicka håller du ner kontrolltangenten och klickar på fliken.

Steg 3. En rullgardinsmeny visas där med några alternativ: Fäst flik , Stäng flik , Stäng andra flikar och Flytta flik till nytt fönster . Du måste klicka på Stäng andra flikar från den menyn.

Alla andra flikar, förutom den aktiva, stängs i din Safari-webbläsare.

# 2. Använda alternativknappen + X

Detta är ett andra knep för att stänga alla Safari-flikar utom den. Du ska inte använda någon tangentbordsgenväg. du måste använda musen och tangentbordet.

Steg 1. Klicka på Safari-fliken du vill hålla öppen.

Steg 2. Håll Alternativ ( ) -tangenten på tangentbordet och klicka på ikonen för stängning (X) till vänster på Safari-fliken.

Detta stänger av alla andra flikar än den du använder på Safari.

# 3. Tangentbordsgenväg

Steg 1. Välj fliken du vill hålla öppen i webbläsaren Safari.

Steg 2. Tryck nu på Alternativ (⌥) + Kommando (⌘) + W. Detta stänger alla andra flikar på din Safari. Det säger sig självt att det inte stänger fliken du arbetar med.

Det är alla vänner!

Summering…

Att stänga Safari-flikarna samtidigt och lämna den, som är aktiv, är ett sätt att spara tid. För användare som brukar arbeta på för många flikar är den här metoden en perfekt lösning för att förhindra att din bärbara dator förbrukar batteri.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Hur man använder snabb webbplatssökning i Safari
  • Hur man tar skärmdump på Mac
  • Lägg till väderprognosen i din Mac-menyrad

Tror du att detta trick är till hjälp för dig? Dela gärna dina tankar och feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found