Blogg

Bästa bildskärmar för fotografi och grafisk design 2021

För professionell bild- och videoredigering föredrar jag en extremt stor skärm. Häromdagen när jag designade en bild, tyckte jag att min gamla LG-bildskärm 2014 var lite trög eftersom den inte verkade hantera den tunga arbetsbelastningen så smidigt som jag hade velat. Det var då jag bestämde mig för att utforska de bästa bildskärmarna för fotografering och design. Med flera toppmoderna alternativ från välkända varumärken var det inte en stor sak att välja en bättre bildskärm som helst passar min professionella efterfrågan. Även om de flesta av dem är dyra finns det några skärmar som packar ett stort slag trots att de är prisvärda. Så om du letar efter en högkvalitativ budgetmodell kan denna sammanfattning också hjälpa dig att hitta den. Och ja, jag har också valt ut de som utmärker sig i alla avdelningar inklusive spel och medievisning!

1. LG 34UC80-B

När du pratar om de finaste bildskärmarna kan du inte hålla LG 34UC80-B borta från diskussionen. Den har 3440 × 1440 UltraWide QHD-skärm och ger ganska skarpa bilder.

Tack vare 99% täckning av sRGB-spektrumet ger det exakta färger som gör det jävligt bra för grafiska formgivare och fotografer. Med AMD FreeSync minskar stammar eller slits. Du har också möjlighet att anpassa din skärmlayout för att öka din produktivitet. Till exempel kommer du att kunna ändra storlek och visa flera fönster samtidigt på skärmen.

Du kan bekvämt justera höjden för att få en förbättrad betraktningsvinkel. Älskar du att spela spel på ultra-stor skärm? Det finns tre spellägen för att öka din spelupplevelse.

USP: 99% täckning av sRGB-spektrumet

Kolla in på Amazon

2. ASUS Designo MX25AQ

Om du vill ha en bra bildskärm till ett överkomligt pris ($ 333), kom ihåg ASUS Designo MX25AQ. Den är välbyggd och har en tunn design. Den solurinspirerade basen gör att du kan justera skärmen för en förbättrad betraktningsvinkel.

AH-IPS-panelen erbjuder skarpa bilder med 100% sRGB. Utrustad med ASUS ögonvårdsteknik förbättrar den din tittarupplevelse genom att minska trötthet i ögonen. Slutligen kommer Designo MX25AQ med tre års garanti.

USP: ASUS ögonvårdsteknik

Kolla in på Amazon

3. BenQ

Jag betygsätter BenQ mycket högt som en fotografmonitor. Med 99% Adobe RGB-färgutrymme får du förbättrad färgåtergivning och bredare betraktningsvinkel. Det minskar också bländningen så att du får en bättre tittarupplevelse.

På grund av den höga pixeldensiteten ger den skarpa bilder. En 10-bitars skärm levererar över en miljard färger som ger liv åt din medievisning.

Du kan justera bildbehandlingschipet på monitorn utan att behöva ändra grafikkortets utdata. Slutligen kommer BenQ i tre varianter som 24, 27 och 32-tums.

USP: Hög pixeldensitet

Kolla in på Amazon

4. ASUS ROG

Jag betygsätter ASUS ROG mycket högt. Det finns ett par saker som jag tycker är riktigt imponerande på den här skärmen. Först den solida byggnaden som gör den exceptionellt hållbar. Den andra, den förstklassiga skärmen som är grundad för att förbättra upplevelsen.

Den extremt stora IPS-panelen erbjuder högupplösta och exakta färger. Flimmerfri bakgrundsbelysning och blått ljusfilter skyddar dina ögon från att anstränga dig. Därför skadar dina timmars spel och medie tittar inte dina ögon.

Ergonomiskt utformat stativ säkerställer att du har en bekväm betraktningsvinkel. Och med NVIDIA G-SYNC-tekniken håller ROG din spelvatten flytande genom att hålla stammar i schack.

USP: NVIDIA G-SYNC-teknik

Kolla in på Amazon

5. Dell U3417W

Den här robusta skärmen från Dell förtjänar ett seriöst om du vill stärka din totala prestanda. Oavsett om det är att krydda din medievisning eller förbättra din grafiska design, kan den leva upp till förväntningarna med ett bättre resultat.

Med WQHD 3440 x 1440 upplösning ger den rika färger och bred betraktningsvinkel. Genom att skära ner reflektion och skapa nästan enhetligt visuellt fokus ökar skärmens krökning synfältet.

Tillgången på flera portar som HDMI 2.0, MHL, 2 x USB 3.0 uppströms, 4 x USB 3.0 nedströmsportar hjälper det att klara dina olika krav. En annan anmärkningsvärd funktion är de 18W integrerade högtalarna som erbjuder utmärkt ljudkvalitet. Så om du gillar fantastiskt ljud kan den här vara värt att kolla in.

Dessutom kan du luta och vrida skärmen för en bekvämare tittarupplevelse.

USP: Bred betraktningsvinkel

Kolla in på Amazon

6. HP Pavilion

För grafisk design eller professionell foto- / videoredigering kan "HP Pavilion" vara ett av de bättre alternativen. Upplösningen 2560 × 1440 kan vara högklassig, men den är tillräckligt bra för att få ditt arbete gjort.

Dynamiskt kontrastförhållande ger bättre klarhet och exakta färger. Och sRGB-färgutrymmet är upp till märket för färgåtergivning.

På grund av den ganska bra svarstiden på 7 ms verkar ditt innehåll skarpt. 60Hz uppdateringsfrekvens kan hantera både media och spel på ett elegant sätt. Och ja, du kan också luta skärmen framåt eller bakåt för en justerbar betraktningsvinkel.

USP: Dynamiskt kontrastförhållande

Kolla in på Amazon

7. Samsung U32R590

Om du har satt din syn på skärmen som kan kryssa i de flesta rutor, välj Samsung U32R590. Och dess största höjdpunkt är UHD 4K-skärmen på 1500 R krökning som ger utmärkt tittarupplevelse.

Med stöd för en miljard färger blir det filmer, spel och grafik mer detaljerade och realistiska. Tack vare svarstiden på 4 ms kan den hantera din professionella redigering eller intensiva spel på ett skickligt sätt. Du kan sömlöst arbeta med flera fönster och utföra din uppgift med önskad känsla.

USP:  1500R-krökning

Kolla in på Amazon

8. AOC U3277PWQU

Välj AOC U3277PWQU för både fotografering och filmtittning. Utrustad med 32-tums AOC 4K LED-skärm har den kvaliteten att leverera varorna med aplomb.

3840 × 2160 4K Ultra HD-skärm har mer än 1,07 miljarder färger som ger imponerande färgnoggrannhet. 178-graders betraktningsvinklar med jämn bildkvalitet och TN-panel som ger ett utmärkt kontrastförhållande lägger till mer rikedom i sin profil.

Det finns två tre watt högtalare på varje sida av monitorn för mycket förbättrat ljud. Slutligen låter flimmerfri teknik inte ögontrötthet förstöra din användarupplevelse.

USP: Flimmerfri teknik

Kolla in på Amazon

9. LG Ultrafine 5K-skärm

Om du är redo att spendera lite extra pengar till förmån för den oöverträffade prestandan bör du inte se bortom ”LG UltraFine 5K Display.” Vad som står bra för denna bildskärm är den fantastiska 5120 x 2880-upplösningen och P3-breda färgskala. Därför ser dina bilder och videor bäst ut.

Med Thunderbolt 3-kabeln kan den leverera 85 W laddningskraft till din senaste MacBook Pro. Det finns tre USB-C-portar som effektivt tar hand om alla dina krav.

De inbyggda högtalarna är utformade för att leva upp din musiktid. Och det finns också en högkvalitativ mikrofon som ger mer känsla för din medieupplevelse.

USP: 5120 × 2880 upplösning

Kolla in på Apple

10. Acer Predator

Förlåt mig för att ha inkluderat Acer Predator i den här listan! Även om denna bildskärm är mer inriktad på spel, har den nästan alla ingredienser för att klara av ditt fotografiska behov. Så, vad gör det till en så bra satsning?

Det som skiljer det är den robusta prestandan. Den hanterar stora filer med hög effektivitet. 27-tums IPS UHD-widescreen med en upplösning på 3840 × 2160 är på gång för din filmtid.

Svarstiden på 4 ms är tillräckligt bra för att hålla din smidiga körning i toppflygningen. Och den avancerade flimmerfria tekniken skyddar dina ögon och ser till att din mediatid förblir en tilltalande upplevelse.

USP: svarstid på 4 ms

Kolla in på Amazon

Det är allt, folkens!

Vad är din favorit?

Jag är säker på att du har hittat den perfekta skärmen, eller hur? Vill du berätta om den som har vunnit dig?

Du vill också ta en titt på dessa inlägg:

  • Bästa skärmar för Apple TV
  • Bästa 4K-TV för Apple TV
  • USB-C-skärmar för MacBook Pro
  • Tips för iPhone Flower Photography
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found