Blogg

Så här rensar du Safari Offline läslistan Cache på iPhone i iOS 14/13

Safari-webbläsaren har en praktisk funktion som kallas läslista. Med detta kan du spara webbsidor för att läsa offline senare. Men du bör göra det till en vana att rutinmässigt radera din Safari-läslistan-cache offline på iPhone eller iPad . Detta beror på att läslistan skiljer sig från bokmärken, som bara är sparade länkar. Alla webbsidor du lägger till i läslistan cachas och lagras lokalt på din iOS-enhet. Därför kan det konsumera betydande intern lagring. Så låt oss titta på hur du kan frigöra det här utrymmet.

Hur tar jag bort Safari Offline läslista Cache på iPhone

  1. Öppna appen Inställningar på din iPhone
  2. Tryck på Allmänt.
  3. Klicka nu på iPhone-lagring.
  4. Hitta och tryck på Safari.
  5. Svep från höger till vänster på offline-läslistan och tryck på Ta bort.

Detta raderar alla safilcachade offline-läslistor och frigör lokal lagring av din iOS-enhet. Detta kommer dock inte att ta bort posterna i läslistan. Du kan fortfarande hitta dem i Safari → tryck på bokikonen från det nedre fältet. Nu trycker du på glasögon ikonen . Här kan du svepa höger till vänster och trycka på "Spara offline." Om du vill ta bort listobjektet trycker du på ta bort. Observera att du inte kommer att se 'Spara offline' ovan om ' Spara automatiskt offline' är aktiverat under appen InställningarSafari.

Det är allt, kompis!

Eftersom läslistan är synkroniserad över iOS- och macOS-enheter kommer dessa poster också att raderas från din iPhone, iPad och Mac om de har samma Apple-ID och Safari-synkronisering är aktiverad i iCloud.

Du kan också kolla in relaterade inlägg:

  • Bästa Safari-alternativ för iPhone och iPad
  • Safari kraschar på iPhone eller iPad? Så här fixar du det
  • Hur man begär en skrivbordsplats i Safari på iPhone eller iPad
  • Hur stänger du alla Safari-flikar samtidigt på iPhone och iPad

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att ställa i kommentarerna nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found