Blogg

Så här ändrar du app- och mappikoner i macOS

macOS erbjuder många anpassningsalternativ och en av dem är att ändra appar och mappikoner. Det finns inget desperat behov av att göra det, men det är bra att hålla saker som vi vill. Det tjänar också syftet att förvirra människor, om du har kollegor eller vänner som använder din Mac utan ditt tillstånd. Här har vi förklarat en detaljerad guide om hur du enkelt kan ändra app- och mappikoner på Mac.

Så här ändrar du app- och mappikoner i macOS

När det gäller den här guiden kommer vi att använda skrivbordsmappen som ett exempel men oroa dig inte eftersom processen förblir densamma för andra mappar, appar eller till och med webbplatsbokmärken.

Steg 1. Det allra första du behöver göra är att välja valfri bild och kopiera den till Urklipp genom att dubbelklicka på bilden för att öppna den i förhandsgranskning . Klicka nu på Redigera Markera alla . Tryck sedan på Command + C för att kopiera bilden till Urklipp.

Steg 2. För att hitta mappen Desktop att du är i Finder och tryck på Skift + Kommando + H . Alternativt kan du också klicka på från övre fältet och sedan klicka på Hem .

Steg 3. Högerklicka på ikonen / namnet på skrivbordsmappen och välj “ Få information ”.

Steg 4. Klicka på mappikonen i det övre vänstra hörnet på informationspanelen i mappen .

Steg 5. Allt du behöver göra nu är att klistra in bilden vi kopierade i det första steget genom att trycka på Kommando + V .

Du kan upprepa samma process för valfri mapp. För att återställa originalbilden, följ steg 3, steg 4 och tryck nu på Command + X för att klippa ut bilden så återställs den ursprungliga standardbilden automatiskt.

För att ändra appikonen på Mac måste du komma åt applikationsmappen genom att leta efter den i Finder och sedan välja vilken app du vill anpassa ikonen för. Därefter följer du steg 3.

Obs: För att ändra ikonen för en inbyggd app (som Safari) måste du ange din Macs lösenord.

Avslutar…

Det finns många webbplatser som låter dig ladda ner ikoner och ikonpaket för Mac; sök efter dem. Om du ändrar genvägsikon för webbplatsen är en bra idé att ladda ner webbplatsens logotyp och använda den.

Kolla in dessa inlägg:

  • Ställ in din egen bild som Finder Dock-ikonen på macOS
  • 17 Mac-inställningar du borde ändra just nu!
  • Så här ändrar du dockfärg i macOS
  • 3 sätt att kontrollera mappstorlek på Mac

Vad är den extrema nivå av anpassning du någonsin har gjort på din Mac? Dela din feedback med oss ​​i kommentarsektionen.

Copyright venicebiennalesiria.com 2024

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found