Blogg

Så här spårar du snabbt försändelser på iPhone och iPad

Apples iOS har en väldigt cool funktion som många av er kanske inte känner till - det är möjligheten att spåra leveranser direkt. Operativsystemet, som driver Apples enheter, har en inbyggd datadetekteringsfunktion som kan göra ditt arbete bekvämt.

iPhone / iPad upptäcker automatiskt leveranser och paket. Var det en e-post, en anteckning eller ett meddelande, ditt spårningsnummer eller kod upptäcks automatiskt och omvandlas till klickbara länkar. Därefter är du smart nog att klicka på dem för att omedelbart spåra ett paket eller en leverans.

Så hur får du den här funktionen att fungera på din iDevice? Det finns ingen anledning att röra med inställningar för att kunna använda paketets spårningsfunktion i iOS, allt du behöver göra är att ha ett e-postmeddelande, en anteckning eller ett meddelande med spårningsnummer i den.

Så här spårar du snabbt försändelser på iPhone och iPad

Du kan till exempel överväga en leveransavisering från Amazon eller Apple, eller kanske eBay, och sedan gå igenom stegen i översikten:

Steg 1. Öppna dokumentet som innehåller spårningsnumret.

Steg 2. Tryck och håll på spårningsnumret för att visa en meny.

Steg 3. Klicka nu på "Spåra leverans" för att spåra leveransen.

Steg 4. Din sändning spåras direkt via lämplig frakttjänst.

Så snart du är klar med stegen ovan kommer din iDevice att starta Safari med rätt spårningssida för frakttjänster. Till min förvåning är iOS tillräckligt smart för att skilja mellan Fedex, UPS, DHL och förmodligen andra spårningstjänster.

Du har ett annat alternativ att kopiera ditt spårningsnummer, som du kan använda senare när du spårar leveransen manuellt med lämplig service. Jag vet att du inte kommer att använda det här alternativet - tekniken har gjort oss lat!

Den här funktionen har funnits ett tag och bör fungera på alla iPhone, iPad eller iPod touch. Om du inte hittar den här funktionen är det dags att uppdatera versionen av iOS - på allvar!

Förresten, vi har också en massa riktigt användbara appar när det gäller att spåra leveranser på iOS, glöm inte att kolla in dem.

Gillar du det här tipset? Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found