Blogg

Så här tar du bort rotcertifikat från din iPhone eller iPad

Nyligen har en av apparna Been Choice tagits ner av Apple från App Store. Appen var i grunden utformad för att blockera annonser medan du surfar på internet. Senare flyttade appen ett steg längre genom att blockera reklam i appar.

Detta väckte en allvarlig fråga om användarnas integritet. Detta är bara ett av exemplen av många; vissa appar installerar rotcertifikat som ger dem åtkomst till din personliga information, men detta är inte möjligt utan ditt samtycke. Många gånger trycker vi helt enkelt på Trust-knappen utan att tänka på konsekvenserna.

Om du har sådana appar som har installerat rotcertifikat, här är en guide om hur du tar bort dem. Följ steg-för-steg-handledningen nedan:

Så här tar du bort rotcertifikat från din iPhone eller iPad

Steg 1. Starta appen Inställningar → Tryck på Allmänt.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på Profiler → Om du inte hittar något har du inget att oroa dig för. Men om du gör det, läs nästa steg Tryck på den profil du vill radera.

Steg 3. Tryck nu på "Ta bort profil." Tryck på Ta bort igen för att bekräfta.

Det är allt. Rotcertifikatet raderas nu.

Avslutar…

Det finns olika åsikter, eftersom många användare vill att appar som Been Choice ska blockera annonsering. Samtidigt tas en allvarlig fråga upp hur hur sådana appar kommer igenom App Store med potentiellt hög risk.

Enligt den senaste uppdateringen från Been Choice officiella Twitter-konto kommer de att komma tillbaka till App Store genom att göra ändringar i deras app som följer Apples sekretesspolicy.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Bästa VPN-appar för iPhone och iPad: största möjliga sekretess
  • Topp 5 Apple Watch-säkerhetsfunktioner: Dubbel ned på integritet
  • Rocket VPN iPhone-app: Bläddra bland Internet Incognito för att skydda din integritet
  • Bästa VPN för Mac 2019: Säg NEJ till osäker surfning

Glöm inte att dela din feedback med oss ​​i kommentarer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found