Blogg

Hur man inaktiverar iPhone eller iPad Camera Shutter Sound

Inte många människor uppskattar det höga kamerans slutarljud. Personligen ser jag till att hålla det tyst innan jag tar bilder på offentliga platser. Även när jag sitter på bussen eller njuter av min resa med flyg stänger jag av kameraluckarljud på min iPhone medan jag tar selfies för att se till att andra inte störs av min handling. Att stänga av iPhone-kamerans slutarljud är inte en stor sak. Det finns några enkla sätt att göra det. Mer efter hoppet.

Så här stänger du av iPhone-kamerans slutarljud: 5 förklarade knep

Obs! En sak som är värt att notera är att det finns vissa länder som Japan och Korea där användare måste hålla kameraljudet aktiverat. Därför, om du bor i sådana länder, kommer du inte att kunna stänga av kameraljudet på din iOS-enhet.

Använd Mute eller Ring / Silent Switch

Du kan använda mute-omkopplaren för att stänga av slutarljudet från kameraappen bekvämt.

En sak du behöver veta att det också stänger av inkommande samtal och aviseringar. Så när du har tagit bilderna, se till att stänga av den tysta omkopplaren för att avaktivera aviseringarna såväl som inkommande samtalsljud.

Ta en bild med volymknappen

Ett annat enkelt sätt att tysta slutarljudet är att använda volymknappen. Men om du försöker sänka volymen på din enhet medan du är i kameraappen, kommer burst-läge att utlösas. Så var noga med att sänka volymen innan du startar kameraappen på din enhet.

Du kan antingen använda volym ned-knappen på vänster sida av enheten eller svepa upp från skärmens nedre del för att få fram Control Center och sedan svepa ner på volymknappen för att sänka ljudet.

Alternativt kan du öppna appen Inställningar → Ljud & Haptik → och sedan dra reglaget Ringer and Alerts till vänster för att stänga av volymen.

Använd handsfree

Ett bättre sätt att stänga av kamerans slutarljud är att använda handsfree medan du klickar på bilder. Innan du börjar ta foton, anslut dina hörlurar eller blixthörlurar med honkontakten 3,5 mm eller blixtkontakten, eller så kan du också använda trådlösa hörlurar. Detta kommer att hindra att slutarljudet från kameran kommer ut; istället kommer ljudet att gå in i dina hörlurar, och bara du kan lyssna på det klicket när du har satt in knopparna i öronen.

Ta foton medan du spelar in videor

Detta är ett annat snyggt trick för att fånga foton tyst på din iPhone. Öppna Camera-appen och börja spela in videor på din iPhone. Därefter kan du se en cirkulär slutarknapp till vänster om ikonen för videoinspelning i röd färg. Tryck på den runda avtryckaren för att ta bilder.

Du lyssnar inte på kamerans slutarljud på din iPhone. Dessutom ser du inte ens någon rörelse på iPhone-skärmen eftersom ditt foto sparas tyst i appen Foton.

Spela ljudspelare och ta bilder

En av de galnaste lösningarna för att fånga foton tyst på din iOS-enhet är att starta en ljudspelare på din enhet. Spela dina favoritlåtar och lämna sedan appen för ljudspel; Öppna sedan kameraappen på din iPhone och klicka på foton. Ingen kan lyssna på det slutarljudet på din iPhone.

Det är ganska mycket det!

Din tur:

Har du någon feedback? Skjut gärna i kommentarerna nedan.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Bästa manuella kameraprogram för iPhone och iPad
  • Bästa fotoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Videochattappar för iPhone och iPad
  • Bästa Collage Making Apps för iPhone och iPad
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found