Blogg

Så här spårar du steg och gångavstånd med iPhone Health App

Det rekommenderas generellt att vi alla ska gå i minst 10 000 steg om dagen för att hålla oss aktiva. Även om du inte alltid kan nå det målet är det bra att  spåra dina steg och gångavstånd på iPhone Health App.  Även om det finns flera andra hälsoappar för iPhone, gör Apple-standardhälsan ett ganska bra jobb för grundläggande träningsvärden. Rörelsesensorerna på din telefon gör den till en sofistikerad stegräknare som kan ge användbar insikt om hur mycket du går varje dag. Så låt oss kolla in detaljerna.

Hur man använder Apple Health App för att spåra steg och gångavstånd

Steg 1. Öppna Health-appen på din iPhone. Om det är första gången du använder det blir du ombedd att fylla i lite grundläggande information som utgör din hälsoprofil . Det är inte obligatoriskt att ange denna information, men det hjälper appen att ge en mer exakt överblick över din hälsa.

Steg 2. När du har fyllt i din grundläggande information visas appens huvudsakliga översiktspanel. Bläddra och se om du kan se dina stegdata på den här skärmen. Om du inte ser det går du vidare till steg 3.

Steg 3. Tryck på Redigera längst upp till höger på sammanfattningsskärmen.

Steg 4. Klicka på fliken Alla för att se de olika aktiviteterna du kan välja att övervaka.

Steg 5. För att få appen Health att spåra dina steg, bläddra ner och tryck på Steps . Den blå stjärnan bredvid den ska visas i fetstil .

Steg 6. På samma sätt, för att spåra ditt gångavstånd med hjälp av Health-appen, tryck på Walking + Running Distance så att den blå stjärnan bredvid den blir fet . Klicka nu på Klar.

Steg 7. Du kommer nu tillbaka till huvud sammanfattning instrumentbrädan och bör kunna se både steg och Walking Avstånd visas där.

Summering

Naturligtvis, för att stegen ska kunna spåras, måste du alltid ha din iPhone med dig när du rör dig. Om du vill se några detaljerade insikter klickar du bara på Steg på huvudskärmen så ser du en graf som visar antalet steg du har tagit varje dag.

Du kanske vill ta en titt på:

  • Så här flyttar du hälsodata till din nya iPhone eller Apple Watch
  • Bästa sömnspårningsappar för iPhone
  • Hur man använder Apple COVID-19 Screening App och webbplats
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found