Blogg

Hoppar din iPhone slumpmässigt över spår? Prova dessa korrigeringar

Många användare befinner sig på den här besvärliga platsen. Det också när det hoppar över de favoritspår som du specifikt vill lyssna på. Detta är dock inte nytt. Dessa frågor har funnits i åldrar. Och det finns många anledningar till varför detta händer. Det här är förmodligen inte en uttömmande lista med felsökningstips, men jag har försökt passa in allt här. Som en ivrig lyssnare vet jag hur illa det är när iPhone slumpmässigt hoppar över spår.

Hoppar iPhone slumpmässigt över musikspår?

# 1. Dåliga spår?

Det här är en bummer. Dåliga eller korrupta filer kommer inte att spelas upp. Och det kommer inte heller att finnas något felmeddelande, även om det inte ger någon mening. Om du inte har köpt spåret från iTunes (vilket betyder att om du har köpt någon annanstans eller helt enkelt laddat ner), bör du förmodligen se till att filen inte är korrupt eller inte stöds.

Se till att filen finns i rätt iTunes-bibliotek och spelas upp på datorn. Kolla kanske om filen spelas på andra iOS-enheter (iPod, iPad, etc.) och kom sedan tillbaka för att lägga till den på iPhone. Om det inte spelas upp på andra iDevices kan problemet vara filen eller synkroniseringsprocessen.

Om du kan få alternativa versioner av samma spår, försök att lägga till dem i biblioteket och synkronisera det. Om grejerna fungerar har du rensat felet.

Om inte, fortsätt vidare.

# 2. Synkroniseringsfel

Avbröt något synkroniseringen? När du försöker synkronisera är det vanligtvis bäst att låta iTunes och iPhone vara utan att tippa med någon av dem. När allt kommer omkring tar synkronisering (om du gör det ofta) mindre än några minuter. Om synkronisering avbröts (även om alla musikfiler hade synkroniserats), finns det en stor chans att data inte skrevs korrekt till iPhone. Skapa nya bibliotek ur dina musikspår och synkronisera dem sedan igen. Detta kan hjälpa till att fixa iPhone slumpmässigt hoppar över spår.

# 3. Fel Apple ID?

Om du använder två olika Apple-ID: n när du försöker synkronisera mellan din iPhone och iTunes kommer du att få ett problem som det här. Konstigt som det låter är det vettigt.

Du köper spår på iTunes PC / Mac med ett Apple-ID och försöker sedan synkronisera dem till din iPhone, som är registrerad på ett annat Apple-ID. saker kommer inte att gå som planerat.

Det är konstigt varför sådana saker händer (med bra människor!) Men hej, se till att ditt ID är detsamma för att se om saker fungerar bra!

# 4. Radera och synkronisera igen

För vissa användare verkar detta fungera (särskilt när filerna inte är korrupta eller dåliga och de spelar bra i andra iDevices). Du tar bort allt medieinnehåll från din iPhone och synkroniserar sedan med iTunes (efter att du har skapat ett nytt bibliotek för all musik du vill synkronisera).

Problemet bör åtgärdas genom att följa ovanstående tips.

Det är allt, killar!