Blogg

Bästa iPhone- och iPad-matematikappar för barn 2021

Matematik är ett ämne som många barn tycker är utmanande eller tråkigt. Tack och lov kan tekniken göra det roligare och mer engagerande. Så i det här inlägget har vi skapat en lista över de bästa matematikapparna för iPhone och iPad för barn.

 1. Mathway
 2. Prodigy: Matematikspel för barn
 3. Big Math Flash-kort
 4. Slader Math Homework Answers
 5. Monster Math
 6. Rolig matematik
 7. Matematiska spel för barn
 8. Pussel 10
 9. Barn lär sig matematikträningsspel
 10. Snabb matematik: Math Games Learner

1. Mathway

Mathway har miljontals användare och miljarder lösta problem. Den hanterar allt från grundläggande algebra till trigonometri, statistik och komplex beräkning. Det ger omedelbara svar på alla matematiska problem som du antingen skriver in eller laddar upp en bild av.

För detaljerade steg-för-steg-lösningar måste du registrera dig för den betalda versionen. Dessutom kan du välja hur du vill att ett problem ska lösas. Detta gör det till en utmärkt lärare av olika slag som kan hjälpa barn med matte läxor när det behövs.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från 9,99 USD)

Ladda ner

2. Prodigy: Matematikspel för barn

Prodigy gör lärande i matte lätt och roligt. Det är ett helt gratis matematikspel där barnen kan lära sig matematik medan de går på uppdrag, spelar spel med vänner och tjänar belöningar på vägen.

Det har använts av miljontals lärare och elever runt om i världen för att göra matte roliga. Innehållet skräddarsys efter varje elevs styrkor och svagheter. Dessutom är frågor anpassade till ett barns förändrade behov.

Pris:  Gratis

Ladda ner

3. Big Math Flash-kort

Denna app hjälper barn att träna matematik med det engagerande formatet på flashkort. Det enkla, rena och lättanvända gränssnittet gör det möjligt för barn att hantera spelet på egen hand. Varje kort har en fråga och det kan vändas för att se svarsalternativen.

Spelet registrerar poäng och tid så att eleverna kan spåra sina framsteg. Frågorna och svårighetsgraden ställs in i enlighet därmed. Det erbjuder liggande eller stående lägen och olika färgteman för flashkort.

Pris: Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

4. Slader Math Homework Answers

Kämpar ditt barn med matta läxor? Slader kan hjälpa dem att komma igenom det. Appen täcker miljontals frågor från många populära läroböcker som används på alla inlärningsnivåer runt om i världen. Så det är bra referensmaterial.

Dessutom kan det också hjälpa barn med andra ämnen, inklusive vetenskap, spanska och historia. Appen är gratis att använda, men du måste betala för en annonsfri upplevelse eller exklusiva pro-funktioner.

Pris:  Gratis (Slader Pro - $ 1,99)

Ladda ner

5. Monster Math

Monster Math är oerhört hjälpsamt att lära barnen mer än 67 färdigheter. Dessa inkluderar geometri, addition, subtraktion, multiplikation, division, faktorer, multiplar, primtal, bråk, decimaler och många fler.

Appen passar perfekt för dagis till klass 5. Du kan också anpassa appen efter dina behov bättre. Dessutom finns det också en enkel växling för att växla mellan avancerade och grundläggande färdigheter.

Pris:  Gratis (Lås upp fullständig version - $ 7,99)

Ladda ner

6. Rolig matematik

Rolig matematik är ganska enkel men ändå mycket effektiv för att lära matematiska färdigheter för barn. Det har ett stort antal spel för att skärpa barnens sinne. Och det finns olika svårighetsgrader enligt elevernas olika färdigheter.

Eftersom det har hundratals nivåer kommer barn aldrig att bli uttråkad och alltid ha något nytt att utforska. Du kan låsa upp ännu fler funktioner genom köp i appen som ytterligare bidrar till det roliga.

Pris:  Gratis (Ta bort annonser - $ 0,99)

Ladda ner

7. Matematiska spel för barn

Den här är en fantastisk matematikapp för Pre-K-elever. Den har flera fascinerande spel och interaktiva låtar. Dina barn lär sig matematiska begrepp som hur man räknar, känner igen former, identifierar mönster etc.

Alla de 60 spelen i detta spel är baserade på läroplanen. Till exempel kommer barnen att lära sig siffror genom att spela spel som att skjuta, poppa, gå med i prickarna, färga. Och de kommer att lära sig geometri genom att lösa pussel. 

Pris:  Gratis (köp i appen börjar från 4,99 USD)

Ladda ner

8. Pussel 10

Pussel 10 är en spännande matematikapp och ditt barn skulle du vilja prova. Spelets regel är ganska enkel - slå bara ihop siffror tills du har fått 10. Mynt och bonusar ger mer kryddor i spelet.

Dessutom stöder Puzzle 10 flera språk, inklusive engelska, arabiska, nederländska, franska, tyska, hindi, italienska, japanska, portugisiska, ryska, förenklad kinesiska, spanska, turkiska och ukrainska.

Pris:  Gratis (köp i appen börjar från $ 0,99)

Ladda ner

9. Barn lär sig matematikträningsspel

Om du letar efter en app för att lära ut grundläggande aritmetiska operationer för unga elever är den här ett utmärkt alternativ. Appen har en mängd olika roliga spel för att fängsla barnens fantasi.

Alla spel är baserade på frågesporten - addition, subtraktion, multiplikation och division. Färgglad skärm, musikaliska ljud och fantastiska animationer säkerställer att de har en fantastisk tid medan de lär sig.

Pris:  Gratis (Lås upp all matematik - $ 3,99)

Ladda ner

10. Snabb matematik: lärare i mattspel

Snabb matematik hjälper barn att behärska matematik en nivå i taget. De roliga och engagerande lektionerna baseras på skolans läroplan för pre-K till klass 6.

Det täcker begrepp som räkning, platsvärde, jämförelse, addition, subtraktion, multiplikation, division, geometri, etc.

En bra funktion är korrigerande åtgärder i realtid. Vid fel svar följer förklaringen till rätt svar direkt.

Pris:  Gratis (köp i appen börjar från 14,99 USD)

Ladda ner

Summering!

Finns det några andra användbara matteappar för barn som du använder på din iPhone eller iPad? Låt oss veta dina favoriter i kommentarerna nedan.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

 • Utbildningsspel för barn
 • Bästa skrivappar
 • Bästa ordboksprogram
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found