Blogg

iMobie AnyTrans för iOS: iTunes-alternativ

AnyTrans från iMobie är förmodligen det bästa alternativet till iTunes när det gäller hantering av innehåll på din iPhone / iPad. Att kalla det ett "alternativ" gör faktiskt en allvarlig orättvisa mot programvaran. Det är mycket bättre, enklare, snabbare och coolare än iTunes på nästan alla sätt du kan tänka dig.

AnyTrans har ett snyggt gränssnitt (det är super minimalt och rent) och fungerar precis som iTunes (kopiera, överföra, synkronisera etc.). Det lägger dock till massor av funktioner inklusive en riktigt kraftfull apphanterare, filhanterare, iCloud-datautforskare, ett sätt att enkelt överföra filer mellan din iPhone och dator (vice versa) och mellan två anslutna iDevices.

Vi granskade det i detalj och delade sedan upp vår observation i flera kategorier. Fortsätt söderut för att få veta allt om iMobie AnyTrans.

iMobie AnyTrans: Ett av de bästa iTunes-alternativen

Design, UI och UX

Låt oss först börja med gränssnittet. Apple har kontinuerligt reviderat gränssnittet på iTunes för att göra det enklare, minimalistiskt och lättare att använda. Medan det har många aspekter av gränssnittet rätt, så fort du tittar på AnyTrans, inser du att det är så som iTunes borde ha varit.

AnyTrans har ett riktigt coolt, minimalistiskt gränssnitt - något som gör det superlätt att synkronisera, att överföra filer mellan enheter, att hantera appar och säkerhetskopior och data etc. Den första tumregeln är att göra saker lätt att hitta, och AnyTrans har Där satt den.

Synk + överföring

AnyTrans fungerar ungefär som iTunes när det gäller att låta dig synkronisera data från din dator till iPhone (och vice versa), men det förändrar helt hur du gör det. AnyTrans låter dig manuellt lägga till musikfiler, andra mediefiler till din iPhone / iPad.

Det blir av med det onödiga ”bibliotekskonceptet” (även om du fortfarande kan använda det). Det förhindrar också duplicering och konstant synkronisering för att kopiera filer till din iOS-enhet. I den meningen anser det att din iPhone är en fysisk enhet men fungerar bra med synkroniseringen.

Att lägga till musik och foton / videor (som spellistor eller som enskilda filer) kunde inte bli enklare än detta.

Vad som är ännu mer intressant är att om du vill överföra media mellan två iOS-enheter kommer AnyTrans att göra det också. Det görs enklare genom att låta en iOS-enhet prata direkt med en annan iOS-enhet via AnyTrans.

App- och filhantering

Den andra funktionen i AnyTrans som jag gillar mycket eftersom jag litar på saker som iFile mycket för att rensa cacheminnet är den inbyggda apphanteraren. Inte bara kan du ta reda på detaljer om appar installerade på din iDevice, men du kan också bläddra igenom filsystemet. Det finns väldigt få filhanterare av god kvalitet för iPhone (iExplorer, iFunbox) och AnyTrans räknas bland dem. Och med rätta.

Som en extra fördel med denna funktion låter AnyTrans dig använda din iPhone som lagringsenhet. Du kan faktiskt bära filer på din iPhone, men naturligtvis behöver du en annan filutforskare för att kunna komma åt dem någon annanstans.

Hantera säkerhetskopior

En av de galnaste sakerna med en iDevice-säkerhetskopia på iTunes är att du aldrig - via iTunes - kan ta reda på vad som är lagrat i säkerhetskopian. Visst, det har alla dina textmeddelanden, foton, kontakter, e-postmeddelanden, Safari-data, till och med appdata, men du kan inte berätta och du kan inte titta igenom den.

Det är där programvara som AnyTrans spelar in. AnyTrans låter dig inte bara hantera säkerhetskopior (återställa, göra, etc.) utan du kan enkelt kontrollera vad som är lagrat i säkerhetskopiorna.

Du kan komma åt delar av säkerhetskopian bara så att du kan fånga textmeddelanden, eller säga anteckningar eller apprelaterade filer etc. Med den här funktionen kan du också selektivt säkerhetskopiera vissa textmeddelanden (eller endast specifika appar) till iPhone. Selektiv säkerhetskopiering är något som du bara får med appar som iBackupBot eller, en bättre lösning, AnyTrans.

iCloud Explorer

För att lägga glasyr till kakan har AnyTrans också en iCloud Explorer. Till att börja med är det ett enkelt sätt att komma åt filerna på din iCloud-säkerhetskopia. Detta är ett något annat gränssnitt än det du ser på iCloud.com, för här kan du synkronisera selektiva filer och mappar på din iPhone / iPad till iCloud-säkerhetskopiering direkt.

Sammantaget är AnyTrans en mjukvara som effektivt kan ersätta iTunes om du börjar arbeta med den. Visst är det en lite kostsam affär på $ 39,99 (enstaka licens) och $ 59,99 (nästan obegränsad licens) men det är värt vartenda öre du betalar för.

Läs mer om det.

Om du är trött på iTunes, prova AnyTrans. Den är tillgänglig för både Windows och Mac.

  • Köp AnyTrans för Windows - personlig licens ($ 49,99)
  • Köp AnyTrans för Mac - personlig licens ($ 49,99)
  • Köp AnyTrans för Windows - Familjelicens ($ 69,99)
  • Köp AnyTrans för Mac - Familjelicens ($ 69,99)

Vilken funktion i AnyTrans imponerade på dig? Dela det med oss ​​i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found