Blogg

Bästa iPhone- och iPad-appar för filmskapare 2021

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller proffs, du bör inte missa de bästa iPhone- och iPad-apparna för filmskapare eftersom de kan skapa fantastisk bekvämlighet i det sätt du går på filmskapande. De är grundade för att låta dig utföra de viktigaste sakerna som manusförfattning, film och redigering av dina filmer mer effektivt.

Måste du ofta avbryta fotograferingen på grund av dåligt väder? Du kan använda en smart app för att ta reda på den lämpligaste tiden och platsen för en romantisk scen. Verkar du fastna när du skriver ett manus? Med de oerhört hjälpsamma förslagen kan en manusskrivningsapp hjälpa dig att skriva ett märkbart manus till din film. Hoppa över för att utforska de finaste iOS-appar som är utformade för filmskapare och gör din ljus-, kamera- och actiontid till en trevlig upplevelse!

1. iMovie

Apples iMovie har länge varit en fantastisk film som skapar appar för iOS. Du kan använda den här appen för att skapa fantastiska filmer och trailers i Hollywood-stil smärtfritt. Med ett brett utbud av överlägsna verktyg har du den önskade friheten att försköna din kreativitet.

Du kan välja mellan 14 attraktiva trailermallar för att enkelt skapa fantastiska trailers. Det låter dig också anpassa filmstudios logotyper, castnamn och krediter.

Du har åtta unika teman med matchande titlar, övergångar och musik att välja mellan. Med tio videofilter som erbjuds har du gott om frihet att experimentera med utseendet på dina videor.

Pris: Gratis

Ladda ner

2. Intro Maker Effects Video Edit

Som namnet själv antyder är den här en bra insats för att skapa fascinerande filmintroer, meddelanden och anmärkningsvärda filmkrediter. Appen har en enorm katalog med över 1000 videomallar och var och en har imponerande design.

Och med hundratals iögonfallande rörelse-klistermärken kan du designa dina videor elegant. Du kommer att lägga till övergående rutor till varje textrubrik och det finns också ett alternativ att ställa in starttid och varaktighet.

Lägg till så många titlar som du och redigera storleken, strecket och skuggan på din titel så att din film sticker ut. Dessutom kan du också använda de fantastiska ljudspåren och till och med skapa dina egna voice-overs.

Pris: Gratis

Ladda ner

3. FiLMiC Pro

Med en fantastisk videokamera kan FiLMiC Pro v6 låta dig spela in fascinerande videor. Du kan skjuta i LOG-gammakurvan för att få ökat tonintervall och flexibilitet under efterproduktionen. Med skjutreglaget med dubbla bågar kan du justera fokus och exponering obefläckat.

Dra största möjliga nytta av vitbalansjusteringsmatrisen med fördefinierade och anpassade förinställningar för att se till att din film passar perfekt i linje med dina förväntningar. Live-analys med zebraänder, klippning, falsk färg och fokus-topp säkerställer att du kan spela in skickligt. Du har fyra ganska bra kodningsalternativ för att balansera mellan kvalitet och filstorlek. Ännu bättre är FiLMiC Pro v6 kompatibel med flera ljudformat inklusive AAC, AIFF eller PCM.

Pris: $ 14,99

Ladda ner

4. Shot Lister

Som filmskapare har du tusentals uppgifter att slutföra, och du hatar att skriva ner var och en på ett papper. Glöm den här skolan och ladda ner Shot Lister på din iPhone eller iPad. Med den här appen kan du hantera allt på din enhet - från förproduktion till minut för minutbeslut på din uppsättning.

Appen finns i två alternativ: Shot Lister och Shot Lister PRO. Om du hanterar filmprojekt självständigt kan du gå med Shot Lister. För mer komplexa produktioner kan du lita på Shot Lister Pro.

Pris: $ 13,99

Ladda ner

5. MovieSlate 8

MovieSlate 8 är utformad för att vara ett fantastiskt professionellt produktionsverktyg som hjälper dig att logga in bilder och ta anteckningar medan du enkelt fotograferar. Det kommer att spara mycket tid när du spelar in / redigerar bilder och skapar rapporter.

Du kan snabbt trycka på ett fält för att redigera produktionsinformation. Välj information från standard / anpassade utdrag, kontakter och sparad historik. Få ut mesta möjliga av det optimerade tangentbordet för att enkelt ange numerisk information som, rulla, scen, ta, tidskod, etc. För att hålla dig helt i linje med den krävande kvaliteten kan du betygsätta ljud / bildkvalitet och också kunna skriva flera skottanteckningar.

Pris: $ 29,99

Ladda ner

6. ProRemote

Tycker du att det är lite besvärligt att ha bättre kontroll över ljudapplikationer? Du bör välja ProRemote för att styra dem trådlöst. Den erbjuder mätardata i realtid för att säkerställa att du enkelt kan hantera din rigg från hela rummet.

ProRemote levereras med en virtuell mus och tangentbord som hjälper dig att finjustera ljudmaskinen bekvämt. En annan anmärkningsvärd kvalitet hos den här appen är stödet för flera appar inklusive ProTools, Apple Logic, Ableton Live, Soundtrack Pro och Digital Performer.

Pris: $ 42,99

Ladda ner

7. Switcher Studio

Med Switcher Studio kan du skapa iögonfallande videor utan att behöva spendera mycket tid. Om du letar efter en app för att göra korta reklam för att dela dina sociala medier kan den här vara värt en titt.

Du kan spela in 1080p eller 4K TV-kvalitet och till och med kunna mata ut video till en projektor eller extern skärm. Det låter dig spela in video med bitar på upp till 50 MB. Ännu bättre kommer du att kunna exportera din film till Apple Final Cut Pro X för att använda de avancerade verktygen.

Pris: Gratis

Ladda ner

# 8. Scripts Pro

Scripts Pro är precis vad du vill ha för att skriva manuset till din film när du är på språng! Med det snygga gränssnittet gör det manusförfattningen enkel segling. Appen ger dig önskad frihet att gå i din egen takt.

Behöver du förskott i realtid för att få ditt arbete gjort perfekt? Inga problem. Appen innehåller viktiga förslag som hjälper dig att skriva snabbare. Det finns också ett förhandsgranskningsläge så att du kan kolla in ditt skript i studioformat. Dessutom låter Scripts Pro dig synkronisera dina filer med iCloud och Dropbox så att du kan komma åt dem från vilken som helst av dina enheter.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

# 9. Sun Surveyor

Vill du inte längre att vädret ska spela en avgörande roll i planeringen av en skytte? Sun Surveyor skulle vara ett bra alternativ att omedelbart ta reda på korrekt information om soluppgång, solnedgång och månfaser. Således kan du perfekt planera platserna för att filma dina filmer.

Med 3D-kompass, live-kameravy och interaktiv karta kan du snabbt upptäcka den perfekta ljuskällan för din fotografering. Använd den utvidgade verkligheten för att se de verkliga projektionerna av sol- och månvägen.

Du kan också ta reda på när solen kommer att vara på en viss plats på himlen. Som ett resultat har du inga problem med att göra ditt folk redo för en månbelysning eller en romantisk skott under solnedgången.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

# 10. Sun Scout

Är solljus ett måste för ditt spel? Du skulle vilja ha Sun Scout för att snabbt ta reda på var solen kommer att vara och när den kommer att vara där.

Så hur fungerar den här snygga appen? Sun Scout tar hjälp av din iPhones kompass för att erbjuda korrekt information. En annan viktig kvalitet som den här appen har är det rena gränssnittet och pålitliga funktionalitet.

Pris: $ 9,99

Ladda ner

Det är allt, folkens!

Vad är din favorit?

Nu när du har alla viktiga verktyg, fortsätt och skapa blockbusters som kan sätta biljettkontoret på en frenesi. Och ja, var noga med att berätta för oss om filmtillverkningsappen som har fått dina ögon.

Du kanske också vill läsa dessa inlägg:

  • iPhone- och iPad-appar för musiker
  • Videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Musikredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa iPone- och iPad-appar för gitarister
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found