Blogg

Aktivitetsapp Fungerar inte på Apple Watch och iPhone

Aktivitetsapp för watchOS ska synkronisera data som kaloriförbränning, steg etc. sömlöst med sin motsvarighet på den parade iPhone. Men i vissa fall fungerar inte aktivitetsappen korrekt och verkar därför inte visa träningsdata.

Det har hänt mig några gånger. Så jag vet hur frustrerande det kan visa sig vara. Eftersom jag gillar att hålla en flik över framstegen för att mäta prestanda vill jag att Aktivitetsappen ska visa träningsdata så exakt som möjligt. Och jag antar att varje fitnessälskande person inte vill kompromissa med det.

Prata om lösningen; Det finns några knep som har fungerat för mig för att lösa problemet. Och jag tror att det skulle vara bättre att dela dem. Ge dem ett försök om du står inför detta problem och vill bli av med det direkt!

Lösningar för att åtgärda aktivitetsapp visar inte data på Apple Watch och iPhone

Lösning 1. Force Quit Activity App och starta om den

Det första tricket som du bör försöka lösa problemet är att tvinga avsluta Aktivitetsappen och starta om den. Många gånger borde det bli av med problemet.

För att döda Activity-appen på din klocka, se till att du är i appen. Sedan måste du hålla sidoknappen intryckt för att öppna menyn för avstängning. Släpp sedan sidoknappen. Tryck därefter på och håll inne Digital Crown. Appen kommer att dödas och du kommer till startskärmen.

På din iPhone 11 eller X-serie, svep uppåt från hemfältet och håll i mitten av skärmen. Svep sedan upp appkortet för att stänga appen.

Dubbel tryckhemknappen på din iPhone 8/8 Plus eller tidigare och svep sedan upp på appkortet för att avsluta det.

Gå nu till Aktivitetsappen för att se om den har börjat dyka upp data eller börjat fungera ordentligt. Om den har det är du redo att gå!

Bara om det inte har löst problemet, gå till nästa tips.

Lösning 2. Var säker på att fitnessspårning är aktiverad på din iPhone och Apple Watch

Med "Motion & Fitness" kan appar få tillgång till många viktiga data som stegräkning, trappsteg, kroppsrörelse och mer. Så se till att den är aktiverad.

På din iOS-enhet, gå till Inställningar app → Sekretess → Rörelse & Fitness → och slå sedan på växlarna för Fitness Tracking and Health.

Dessutom öppnar du Watch-appen på din iPhone → Min klocka → Sekretess → Se nu till att Fitness Tracking och pulsväxlar är PÅ.

Starta sedan om både smartwatch och iPhone. När de har startats om, öppnar du appen Aktivitet för att kolla om allt har återgått till det normala.

Lösning 3. Uppdatera både din iPhone och Apple Watch

Om problemet kvarstår är det dags att uppdatera Apple Watch och iPhone. Många gånger lyckas programuppdatering med att lösa fel och till och med förbättra prestanda. Så prova också.

För att uppdatera iPhone: Öppna appen Inställningar på din enhet → Allmänt → Programuppdatering → Ladda ner och installera uppdateringen.

För att uppdatera Apple Watch: Se till att din iPhone redan är uppdaterad till den senaste versionen. Din smartwatch måste ha minst 50% laddning och placeras på laddaren.

Dessutom måste din iPhone vara nära och ansluten till Wi-Fi. Öppna Watch-appen på din iPhone → Min flik → Allmänt → Programuppdatering. Ladda sedan ner och installera uppdateringen som vanligt.

Lösning 4. Återställ din iPhone som ny / Ställ in din Apple Watch som ny

Om inget av kneparna har skjutit ut problemet är det dags att gå till den radikala lösningen. Och för det måste du återställa din iPhone som ny och ställa smartklockan från grunden. Ja, det är en mycket tråkig uppgift, men det är värt att prova.

  • Så här återställer du iPhone och iPad med iTunes eller iCloud Backup
  • Hur man avkopplar Apple Watch och iPhone

Det är ganska mycket det!

Avslutar…

I de flesta fall kan en omstart eller programuppdatering lösa problemet. I vissa sällsynta fall kan du dock behöva gå till en radikal åtgärd. Förhoppningsvis kan du bli av med problemet utan att gå så långt.

Naturligtvis, om det inte finns någon paus alls, även efter att ha provat allt, (du gissade det!); Apples support finns alltid där för att felsöka problemet.

Titta också på dessa inlägg:

  • Bästa sömnspårningsappar för Apple Watch
  • Bästa kalorispårningsappar för iPhone
  • Så här flyttar du hälsodata till din nya iPhone eller Apple Watch
  • Apple Watch svarar inte eller slår inte på? Hur man fixar det

Vilken av ovanstående lösningar löste problemet åt dig? Vi uppskattar att ha din feedback nedan i kommentarerna.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found