Blogg

Hur man stoppar Safari från att ladda Top-Hit på iPhone eller iPad

När du söker / skriver in ett nyckelord i det enhetliga fältet i Safari på iPhone eller iPad, bör du se ett 'Top-Hit'. Detta är det första resultatet av din sökning (baserat på vilken sökmotor du har valt). Safari har förmågan att förinstallera topp-hit-resultat så att resultatlänkarna öppnas snabbare när du trycker på det.

Tekniskt sett är detta en mycket användbar funktion när du söker. En förladdad toppträffad webbplats laddas snabbare och snabbare. Och i många fall är detta mycket tidsbesparande. När du letar efter allmän information om filmer, tekniska definitioner, varumärkesbutiker och adresser kan det vara mycket praktiskt.

Men det finns ett pris att betala för den snygga funktionen. Varje gång du söker, oavsett om du klickar på högsta träff eller inte, blir den förladdad i bakgrunden. Detta innebär att data blir uttömda. På en obegränsad plan eller på Wi-fi är det okej. Men på en begränsad dataplan kan det vara dåligt. Och vi kommer att stänga av den här funktionen.

Hur man stoppar Safari från att ladda Top-Hit på iPhone eller iPad

Steg 1. Öppna appen Inställningar .

Steg 2. Tryck på Safari.

Steg 3. Stäng av strömbrytaren som läser förladdning av toppslag.

Så enkelt som det. Det är inte så ofta du klickar på det första Google- eller Bing-resultatet men det beror på det. När det gäller mig är det definitivt värt att stänga av Preload Top-Hit.

Inom Smart Search-fältet kommer du också att märka en annan switch märkt Search Suggestions. Detta fungerar väldigt likt hur Chrome: s enhetliga sökfält föreslår sökord när du skriver några bokstäver eller ord. Detta är ett praktiskt verktyg och man kan anta att det tar upp mycket mindre bandbredd än förspänningsfunktionen.

Det är allt, kompis!

Du kanske också vill läsa:

  • Så här aktiverar du Safari Popup Blocker på iPhone, iPad och Mac
  • Så här laddar du ner PDF-filer från Safari till iPhone, iPad och Mac
  • Använd Reader View i Safari på iPhone och iPad

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found