Blogg

Så här rensar du iMessage-cache på iPhone och iPad och återtar ledigt utrymme

Vi får många frågor mycket ofta angående de enorma ”Övriga” data som lagras på din iPhone eller iPad. Användare vill veta vad denna "Övriga" data är och varför den upptar så mycket utrymme. Och naturligtvis, hur man kan bli av med det.

Om du är meddelandet mycket och förlitar dig på texter och iMessage för mycket av din kommunikation, finns det en stor chans att en del av "Övrigt" -data består av meddelandecache. Det är förvånande hur många MB (och ibland till och med GB) som används av bilder, videor och andra media du skickar via iMessage.

Tyvärr, när du säkerhetskopierar - via iTunes, via iCloud, etc. - lagras alla dessa saker också. Det betyder att en återställning från säkerhetskopiering inte riktigt kommer att ta bort meddelandecache från din iPhone / iPad.

Lyckligtvis är det där det populära backup-redigeringsprogrammet, iBackupbot, kommer in. Med det kan du redigera din iPhones säkerhetskopia för att selektivt ta bort hela meddelandecachen och återvinna mycket ledigt utrymme.

Så här rensar du hela iMessage-cachen för att återvinna mycket ledigt utrymme på din iPhone och iPad

Du kommer att behöva:

  • iBackupbot (Ladda ner)
  • Din iPhone / iPad
  • PC / Mac som kör den senaste versionen av iTunes

Följ dessa steg:

Steg 1. Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad via iTunes. (Anslut din iDevice till PC / Mac, under enheterna i iTunes, högerklicka på din enhet och klicka på Backup Now; alternativt kan du också använda alternativet Backup från fliken Sammanfattning)

Steg 2. Öppna iBackupbot.

Steg 1. Från sidorutan navigerar du till Systemfiler → Mediadomain → Bibliotek → SMS → Bilagor.

Steg 3. Alla mappar i bilagor är ditt meddelandecache som innehåller alla foton, video och media som du skickat / tagit emot. Rensa bort dem. Radera alla mappar när det är bäst.

Steg 4. Klicka på "Återställ" så att din iPhone nu återställs till den här säkerhetskopian.

Uppenbarligen slutar det inte här. Om du redan har en iCloud-säkerhetskopia kan du behöva spola det också. Gå till Inställningar → iCloud → Lagring och säkerhetskopiering och rensa bort eventuell säkerhetskopia. Du kan skapa en ny säkerhetskopia.

Det är allt! Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.