Blogg

Så här fixar du kamerans app upp och ner på iPhone

Jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig har stött på konstiga problem på iOS. Om problemet med trådlös laddning verkar hemskt är kamerans app upp och ner på iPhone inte mindre irriterande. Nyligen, när jag lanserade kameran på iPhone 11 Pro för att ta några bilder, fastnade kameraappen upp och ner. Vad skulle ha varit en behandling för fotografering förvandlades så småningom till besvikelse! Tack och lov hittade jag snart ett sätt att bli av med problemet. Och det är precis vad jag ska prata om i den här felsökningsguiden!

iPhone-kameraapp fastnat upp och ner? Kolla in lösningarna

Först och främst finns det ingen definitiv lösning för att åtgärda detta kameraproblem på iOS. För att göra saker lite enklare för dig har jag delat hackarna i två delar: Enkelt och avancerat (med det menar jag att gå för radikala åtgärder). Som alltid är fallet, försök med de snabba tricken först. Om de kan lösa problemet är du redo att gå. Med den här lilla ansvarsfriskrivningen ur vägen, låt oss komma igång!

Snabba tips:

  • Ett litet men effektivt hack är att hålla kameralinsen högst upp på din iPhone när du tar bilder eller spelar in videor. Till exempel, när du vill ta bilder i stående orientering, håll din iPhone med höger sida uppåt. Och när du tar bilder i liggande orientering, håll kameralinsen längst upp till vänster
  • Vad sägs om att fixa iPhone-foton upp och ner? För alla fall fungerar kameraappen helt bra men du har tagit felaktiga bilder av misstag, det finns ett snabbt hack för att bli av med problemet. Öppna bara det aktuella fotot ⟶ tryck på Redigera längst upp till höger ⟶ tryck på ikonen för beskärningsverktyget längst ner ⟶ tryck på roteringsikonen längst upp till vänster. Fortsätt sedan att knacka på ikonen tills bilden är i rätt riktning. Tryck sedan på Klar för att avsluta

Grundläggande lösningar:

Tvinga avsluta kameraappen och starta den igen

Närhelst jag hittar en app som inte fungerar bra på min iPhone är det pålitliga tricket som jag ofta försöker bli av med problemet omedelbart ” force quit ”. Det är ganska enkelt att göra.

  • På dina klassiska iPhones med hemknappen, tryck bara två gånger på hemknappen för att gå till app-växlarläge. (På iPhone utan hemknapp sveper du upp från skärmens nedre del och håller kvar. Här ser du alla de appar som är öppna för närvarande.)
  • Efter det drar upp på App-kort för att döda app. Nu, starta om enheten och sedan starta kameran app . Det ska bete sig normalt

Tvinga om din iPhone

Måste jag förklara varför hård återställning nästan alltid kommer in i räkningen när det gäller att lösa vanliga problem? Nej. Testa sedan först.

På iPhone SE / 6s eller tidigare: Håll hem- och strömbrytarna intryckta i cirka 10 sekunder.

På iPhone 7/7 Plus: Håll ned volym ned-knappen och strömbrytaren på en gång.

På iPhone 8/8 Plus och iPhone X eller senare: Tryck och släpp volym upp-knappen. Tryck och släpp och knappen för volym ned. Efter det, tryck och håll ner sidoknappen, den startas om.

Lite radikala lösningar:

När grundläggande knep inte ger de önskade resultaten bör du inte avstå från att prova tuffa åtgärder.

Uppdatera programvara på din iPhone

Om kameraappen fortfarande sitter fast upp och ner på din iOS-enhet kan problemet mycket väl bero på en dold bugg. Och för att reda ut den här röran skulle en programuppdatering vara rätt väg att gå. Navigera till appen InställningarAllmäntProgramuppdatering . Klicka nu på Ladda ner och installera . Gå sedan igenom den vanliga processen.

Återställ alla lösningar

Det är dags att ställa in iPhone till fabriksinställningarna och utplåna alla befintliga inställningar. Så var noga med att ställa in allt från grunden. Gå till InställningarAllmäntÅterställÅterställ alla inställningar . Till slut bekräftar du att du vill ta bort alla befintliga inställningar.

Återställ din iPhone som ny

Å nej! Vem vill lyckas återställa iPhone som ny? Ingen (såvitt jag vet). Men i situationer där ingenting verkar fungera är det värt att ge en chans. Undvik dock att säkerhetskopiera din enhet innan du går till den här lösningen. För att ta reda på mer om det, kolla in vår kompletta guide om hur du återställer iPhone.

Avslutar…

Jag antar att kamerans upp och ned-problem är äntligen bakom din rygg. Vi känner oss glada över att ha hjälpt dig. Men innan du går på en lång skjutning, dela hacket som fungerade för dig.

Du kanske också gillar:

  • Så här fixar du problem med svart kamera på iPhone
  • Hur man inaktiverar iPhone eller iPad Camera Shutter Sound
  • Bästa Night Vision Camera Apps för iPhone och iPad
  • Hur man använder kamerafilter på iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found