Blogg

Hur man stänger av 3D Touch på iPhone

När 3D Touch släpptes 2015 lät det som en intressant teknik. För många ivriga användare var det en fantastisk funktion; men snart gick buzz ner och bara ett fåtal användare åtnjöt sin fulla fördel. Och nu är 3D touch verkligen döende eftersom iOS 13 har flyttat det mesta av 3D touchs jobbprofil till Haptic touch; 3D-touch lever bara vid äldre iterationer.

Medan iPhone XR och iPhone 11-serien helt har utrotat 3D-touch har iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X / XS och iPhone XS Max med iOS 13-uppgradering båda funktionerna. Eftersom de flesta 3D-beröringsfunktioner antingen flyttas till Haptic eller undviks; det är vettigt att inaktivera 3D-touch i iOS 13-enheter.

3D-touch är en funktion som använder hårdvaran för skärmkänslighet för att detektera mängden tryck som appliceras. Olika svar åberopades motsvarande olika nivåer av tryck. När det gäller Haptic Touch är det en programvarufunktion som liknar lång tryckning, den mäter längden på ett fingerpress.

En annan stor skillnad mellan de två är en liten vibration. Eftersom 3D Touch är hårdvaruorienterad upplevdes en liten vibration vid användning. Medan Haptic Touch har ett smidigt gränssnitt i jämförelse.

Så här inaktiverar du 3D Touch i iOS 13

Tidigare 3D-touch användes för att komma åt appar utan att starta dem; du kan förhandsgranska meddelanden och viktigast av allt, "kika och pop" med vissa appar. Även om Haptic Touch saknar funktioner som genvägar på startskärmen och titt och pop har den tagit över de flesta funktioner. Så för att döda förvirringen mellan de två är det lämpligt att stänga av 3D Touch i iOS 13.

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Bläddra ner och tryck på  Tillgänglighet .

Steg 3. Välj Touch i menyn. Och tryck på 3D Touch & Haptic Touch .

Steg 4. Stäng av växeln bredvid 3D Touch.

Detta påverkar inte Haptic Touch-känslighet eller funktioner på något sätt. Om du är bland de få som verkligen gillade 3D Touch kan du aktivera det genom att slå på Toggle On. Du kan också justera känsligheten för 3D-touch i samma fönster.

Hur man justerar 3D Touch-känslighet i iOS 13

Steg 1. Öppna InställningarTillgänglighetTouch →  3D Touch & Haptic Touch .

Steg 2. Välj  alternativet 3D Touch Sensitivity som du föredrar bland Light, Medium och Firm .

Den nya uppdateringen ger dig också friheten att justera känsligheten hos Haptic Touch från samma fönster.

Det var allt tills vidare!!

Det enda sättet du kan hålla 3D-touch vid liv är om du nedgraderar till iOS 12. Men då kommer du att sakna alla de fantastiska funktionerna som iOS 13 har att erbjuda. Dessutom användes knappast 3D-touch av de flesta användare, bara några proffs utforskade hela spektrumet av tekniken. Att kanske döda det och introducera några fantastiska funktioner är i sin tur ett bevis på Apples glans.

Här är några funktioner i iOS 13 som du säkert kommer att njuta av: -

  • Så här aktiverar du mörkt läge på iPhone och iPad
  • Aktivera lågdataläge på iPhone och iPad
  • Hur du anpassar din Memoji
  • 3D Touch fungerar inte på iPhone eller iPad

Vad föredrar du mer 3D Touch eller Haptic Touch? Finns det en funktion som du kommer att sakna? Dela dina åsikter och recensioner med oss ​​i kommentarfältet nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found