Blogg

Hur man delar Mac Wi-Fi-anslutning med iPhone och iPad

När du är på semester och checkar in på ett hotell, bara för att ta reda på att internet inte är gratis. Du måste betala för varje enhet du ansluter till internet. Vid denna punkt, om du har en Mac, kan du enkelt dela Wifi-internetanslutning med iPhone och iPad för att undvika onödiga avgifter.

Enkelt uttryckt kan du förvandla din Mac till en Wi-Fi-router med Bluetooth och ansluta flera enheter, inklusive din iPhone och iPad till internet. Låt oss kolla hur du gör det med handledningen nedan.

Hur man delar Mac Wifi Internetanslutning med iPhone och iPad

Steg 1. Slå på Bluetooth på din Mac och på din iPhone och iPad

  • På Mac klickar du på Bluetooth-ikonen i statusfältet längst upp till höger och klickar sedan på "Slå på Bluetooth."
  • På iPhone eller iPad, gå till Inställningar → Bluetooth och slå på Bluetooth-omkopplaren

Steg 2. Nu måste du para ihop din iPhone / iPad med din Mac. Öppna Inställningar → Bluetooth på din iOS-enhet och tryck på din Mac listad under ANDRA ENHETER.

Klicka på Pair / Connect på din Mac när du uppmanas till det.

Om du kopplar ihop från Mac kan du bli ombedd med en sexsiffrig kod som också kommer att visas på iPhone / iPad-skärmen, tryck på "Para ihop" på din iOS-enhet.

Steg 3. Nu när din iPhone / iPad är ihopkopplad med din Mac är det dags att dela internetanslutningen. Klicka på Apple-logotypen längst upp till vänster i Mac: s statusfält och klicka sedan på Systeminställningar.

Steg 4. I Systeminställningar klickar du på Delning.

Steg 5. I fönstret Dela på den vänstra panelen klickar du på ”Internetdelning” KONTROLLERA INTE RUTAN ÄNNU.Sedan på höger sida, välj Wi-Fi från rullgardinsmenyn och sedan markera rutan nära ”Bluetooth PAN.”

Steg 6. Markera nu rutan bredvid Internetdelning i den vänstra menyn. Du får ett snabbmeddelande med ett meddelande, klicka på Start för att dela internetanslutningen.

Det är allt folk! Du kan nu sömlöst njuta av internet på din iPhone och iPad med din Macs Bluetooth.

Avslutar

Detta fungerade perfekt på min iPhone och iPad samtidigt som jag delade internetanslutningen från min Mac. Det enda villkoret är att hålla din Mac vaken och ansluten till internet. Om du har problem med att dela din Macs internet, se till att du kommenterar nedanför problemet, så försöker vi lösa det.

Du kanske också vill hänvisa:

  • Direkt hotspot fungerar inte på Mac? Så här felsöker du problemet
  • Saknas personlig hotspot på iPhone / iPad? Så här fixar du detta
  • Fungerar inte AirDrop på Mac, iPhone eller iPad? Tips för att åtgärda problemet

Har du någon annan lösning för att dela Macs internetanslutning med iPhone eller iPad? Dela det med oss ​​i kommentarsektionen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found