Blogg

Kamera-appen fryser på iPhone eller iPad? Tips för att åtgärda problemet

Nyligen har vissa iPhone-ägare rapporterat att när de startar Camera-appen fryser den plötsligt och som ett resultat hittar de inget annat än den svarta skärmen. Vissa användare har till och med sagt att fotografier roteras till fel riktning. Varför händer det?

Den plötsliga frysningen av Camera-appen kan bero på mer än en anledning, till exempel tekniska fel, dåligt tänkt uppdatering. Oavsett vad som kan vara orsaken, vill du bli av med det. Här är några möjliga korrigeringar för detta fel.

Appen för iPad och iPhone-kameror fryser: Så här åtgärdar du problemet

# 1. Uppdatera din iPhone till senaste iOS

Det här problemet kan också bero på en dåligt tänkt uppdatering. Så, om det finns någon senaste uppdatering tillgänglig, uppgradera din iPhone. Se till att göra det via iTunes eftersom det anses vara bättre än via luftuppdateringen (Inställningar → Allmänt → Programuppdatering).

Anslut bara din enhet till Mac eller PC, starta iTunes, välj din iPhone från menyn och uppdatera till den senaste versionen. Det är allt! Det kan vara lite långt men det är säkrare jämfört med OTA-uppdatering.

# 2. Återställ din iPhone

Återställa din iPhone kan göra tricket för dig. Många användare har lyckats med det. Innan du går vidare med den här processen måste du veta att återställning kommer att göra några mindre ändringar med din telefon. Även om det inte tar bort några filer eller foton.

Steg 1. Starta inställningar → Tryck på Allmänt → Bläddra ner och tryck på Återställ.

Steg 2. Tryck på Återställ alla inställningar → Ange ditt iPhone / iPad- lösenord → Tryck på Återställ alla inställningar igen för att bekräfta åtgärden.

Det är allt!

Nu måste du vänta ett tag tills din iPhone startar om igen. Förhoppningsvis kommer felet att åtgärdas.

# 3. Återställ din iDevice

Om alla ovannämnda lösningar inte fungerar, här är ett annat trick. Återställning från en säkerhetskopia som du har gjort med en äldre iPhone kan också vara en av de möjliga orsakerna. I så fall ställer du in enheten som ny, fabriksåterställer den. Naturligtvis kommer det att vara lite radikalt men det kan hjälpa till att lösa detta fel.

Obs! Om du återställer din iPhone raderas alla media och data och installeras sedan den senaste versionen av programvaran. Därför bör du säkerhetskopiera alla dina iPhone-data (Inställningar → iCloud) innan du går vidare med processen.

Steg 1. Anslut din iPhone till Mac eller PC → Starta iTunes.

Steg 2.  Välj din telefon från menyn → Återställ din iPhone.

Ibland dyker upp några okända problem med iPhone. Ibland kan tekniska problem på grund av den konstanta bearbetningen av hårdvara vara den främsta skyldige. För det mesta kan du bli av med sådana problem genom att helt enkelt slå av enheten och sedan starta om den igen.

Det är allt.

Du kanske också vill utforska denna iPhone-kamera för långsam att ladda: Tips för att åtgärda problemet

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren nedan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found