Blogg

Så här hittar du routerns IP-adress från din iPhone / iPad

Det är inte en vanlig sak när vi desperat behöver hitta IP-adressen till vår router hemma eller på kontoret. Samtidigt är det lika viktigt att notera det. Det beror på att om du vill konfigurera din router med adminpanelen behöver du dess IP-adress.

När det gäller iPhone är nästan allt möjligt. Ja, du har rätt. du kan få IP-adressen till din router med din iPhone eller iPad. Det är uppenbart att veta att du ska vara ansluten till ett Wi-Fi för att få routerns IP-adress. Tillräckligt med grunderna, låt oss hoppa till stegen och se hur du får routerns IP-adress.

Så här hittar du routerns IP-adress med iPhone / iPad

Steg 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone / iPad → Tryck på " Wi-Fi " under Inställningar .

Steg 2. Här ser du den anslutna Wi-Fi-namn tillsammans med ” i ” -ikonen bredvid den. Tryck på ikonen för ytterligare information om Wi-Fi-nätverket.

Steg 3. På nästa skärm ser du olika IP-adresser. Vad vi behöver leta efter är avsnittet som säger " Router ." IP: n bredvid detta avsnitt är din routers IP-adress.

Som sagt tidigare behöver du inte denna detalj då och då. Men det kommer verkligen till nytta när du vill ändra SSID eller Wi-Fi-lösenordet via adminpanelen på routern. Det är mer för tekniker än en vanlig användare med begränsad nätverkskunskap.

Det är allt för nu, hoppas att du gillade showen.

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren, på Facebook, Twitter och Google Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found