Blogg

Hur tar jag bort lösenord från PDF på Mac

Kontoutdrag eller finansiella poster är lösenordsskyddade PDF-filer för att skydda känslig information. Men tänk om dessa dokument blir ganska vanliga senare och du inte längre behöver skydda dem? Det är då du vill ta bort lösenord från PDF-filer på din Mac så att du kan komma åt dokumenten utan några begränsningar.

Även om det inte finns något officiellt sätt är dekryptering av PDF-filer en problemfri övning. Dessutom finns det några PDF-redigerare för Mac som låter dig hantera dina filer med mer flexibilitet. Så det finns ingen chans att ditt arbetsflöde fastnar. Låt oss kolla in vägen!

Hur tar jag bort lösenord från PDF-dokument på Mac

Steg 1. Öppna den krypterade PDF-filen i Preview-appen på din Mac.

Steg 2. Ange lösenordet för att öppna dokumentet.

Steg 3. Klicka på Arkiv- menyn och välj sedan Skriv ut.

Steg 4. Klicka nu på rullgardinsmenyn bredvid PDF och välj Spara som PDF.

Steg 5. Välj sedan önskad plats för filen.

  • En viktig sak som är värt att notera är att om du sparar filen utan att ändra namn kommer den att skriva över det befintliga dokumentet och ta bort lösenordet
  • Du kan ändra filnamnet för att skapa en sekundär fil utan lösenordet. Välj vad som bäst tillgodoser ditt behov. Framöver kommer du att kunna komma åt innehållet i detta dokument utan några begränsningar

Det är allt!

Hur man sparar PDF-fil utan lösenord på Mac med tredjepartsapp

Det finns några förstklassiga PDF-redigerare som låter dig ta kontroll över dina filer med önskad frihet. Den som jag har använt länge är Wondershares PDF-element. Den är fullt utrustad och levereras med ett brett utbud av redigeringsverktyg. Läs vår detaljerade recension om du vill veta mer om den här appen.

Vad sägs om att dekryptera PDF-filer på iPhone eller iPad?

Vi har fått reda på ett lika effektivt sätt att hantera krypterade PDF-filer på iOS-enheter. Om du inte längre vill skydda några av dina dokument eller vill få åtkomst till deras innehåll direkt, prova också detta trick.

Varsågod!

Avslutar…

Så du kan spara dina PDF-filer utan lösenord på din Mac. Naturligtvis skulle det vara bättre om det fanns ett alternativ med ett klick. Men det här tricket gör nästan jobbet.

Du kanske vill ha en snabb blick på:

  • Minska PDF-filstorleken på Mac utan att förlora kvaliteten
  • Hur man redigerar och antecknar PDF-filer på Mac

Har du något tips till oss?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found