Blogg

Så här stänger du alla Windows i Mac-appen med tangenttryckning + klicka

Det kanske inte är ofta du hittar din Mac med många öppna Finder-fönster eller flera fönster i Safari eller någon annan app. Men när du gör det och vill stänga dem på en gång har du två alternativ.

Den första är Kommando + Alt + W . Den andra innebär musklick. Om du inte är genvägen med tre tangenter vill du kolla hur du stänger alla fönster i en Mac-app (inklusive Finder) med det här tangenttryckningen + klick.

Så här stänger du alla Windows i Mac-appen med tangenttryckning + klicka

Observera att den här metoden fungerar för alla Finder Windows eller flera instanser / fönster i andra appar (inklusive webbläsare osv.).

# 1. När appen / Finder är öppen klickar du på Arkiv från toppmenyn.

# 2. Nu trycker på Alternativ / Alt-tangenten på Mac-tangentbord.

# 3. Du bör märka att alternativet Stäng ändras till Stäng alla.

# 4. Klicka på Stäng alla och alla fönster stängs / stängs.

Det är allt. Att vara en kortkommandokille, jag har undrat om den här hjälper. Men jag inser sent att detta tips kommer att vara till hjälp för dem som arbetar med sina möss mycket (jag tänker digitala artister).

Det finns dock ett intressant undantag från detta. I Finder eller Chrome är standardalternativet Stäng och alternativet Stäng alla (eller Stäng alla Windows) visas bara när du trycker på Alt / Alternativ. Men i Safari, när du har flera fönster / instanser öppna, kommer du att märka att Stäng alla Windows dyker upp även utan att trycka på Alt / Alternativ-tangenten.

Du bör komma ihåg att den här metoden stänger fönster, vilket innebär att allt osparat arbete kommer att gå vilse. Om du till exempel har flera webbplatser öppna i olika fönster i Chrome förlorar alla öppna data när du stänger alla fönster. Som standard frågar webbläsare dig bara när du försöker stänga flera flikar så även den här funktionen sparar inte data.

Metoden fungerade inte för appar som Microsoft Word i Yosemite så implementeringen verkar vara specifik för vissa appar.

Dela din feedback med oss ​​i kommentaren, på Facebook, Twitter och Google Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found