Blogg

Hur man konverterar HEIC-foton till JPG på iPhone och iPad

Du kanske har hört talas om HEIC (uttalas som “Heek”). Om du inte har gjort det, låt mig berätta att det står för ett högeffektivt bildformat som är utformat för att minska fillagringen med upp till 50% utan att kompromissa med kvaliteten.

Det är också känt som HEIF och anses vara mycket effektivare än JPG. Som det är fallet med nästan alla nybörjare stöds det ännu inte universellt. Därför kan du behöva konvertera HEIC till JPG på iPhone eller iPad när problemet med inkompatibilitet dyker upp.

Så, hur kringgår du hindret? Tja, du har flera alternativ för att leka genom processen. Nog prata, simma över för att upptäcka hur det fungerar!

Hur konverterar man HEIC till JPG på iPhone och iPad

Konvertera automatiskt HEIC-bilder till JPG på iPhone vid överföring till Mac eller PC

Både iOS 11 och 12 konverterar HEIC automatiskt till JPG när bilderna överförs till Mac eller PC. Så, om du någonsin har mött inkompatibilitetshindret, dra nytta av det här inbyggda alternativet.

Steg 1. Starta appen Inställningar på din iOS-enhet → Foton.

Steg 2. Välj sedan Automatiskt under Överför till Mac eller PC.

En sak som är värt att notera är att termen "Automatic" hänvisar till JPG (det mest kompatibla formatet) och "Keep Originals" hänvisar till HEIC. Beroende på ditt behov kan du växla mellan dem.

Hur man konverterar HEIC-bilder till JPG på iPhone och iPad

Vad händer om du inte tar roten som nämns ovan och vill få det gjort direkt på din iOS-enhet? Det visar sig att det finns ett knep för att få det gjort!

Steg 1. När du har tagit HEIF-bilden öppnar du appen Foton på din iOS-enhet och går över till bilden.

Steg 2. Klicka nu på Redigera och använd sedan något verktyg som att beskära , rotera eller filtrera.

Steg 3. Klicka sedan på Klar för att bekräfta.

Det är allt!

Kolla in att bilden har konverterats till JPG. Du kan nu använda den med programvaran som inte stöder HEIC.

Hur man stoppar iPhone från att ta HEIC-bilder

Om du inte längre vill ta bilder i HEIC-format eller vill växla mellan högeffektiva och mest kompatibla utifrån dina behov finns det ett alternativ att växla mellan de två. För att göra det, gå till den här snabbguiden.

Andra alternativ?

Du kan också använda tredjepartsverktyg som iMazing, DearMob och AnyTrans för att leka genom processen. Jag har provat dessa verktyg och hittat dem upp till märket. Jag skulle rekommendera dig att prova dem om du letar efter en pro-lösning.

Dessutom får du HEIF-bilder konverterade genom att bara skicka dem via e-post. Naturligtvis kanske det inte är ett perfekt alternativ eftersom kvaliteten kommer att äventyras. Så kom ihåg den här saken innan du väljer den här metoden.

Det man ska tänka på ...

Även om du har flera sätt att övervinna barriären, välj metoden baserat på dina krav. Jag menar, om du inte vill att bildkvaliteten ska påverkas, gå till de inbyggda lösningarna eller den noterade tredjepartsprogramvaran eftersom de är mer tillförlitliga.

Du kanske också vill hänvisa till dessa inlägg:

  • Videoredigeringsappar för iPhone och iPad
  • Bästa GIF-appar för iPhone och iPad
  • Hur man använder Memoji på iPhone X-serien
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found